Sanatate

7 Arte pentru sanatatea copiilor

Perioada: 03.12.2016 - 31.12.2019 Activ în Cluj
1440,00 Lei
Sumă target: 20000 Lei
Donează

Descriere

Proiectul "7 arte pentru sanatatea copiilor” isi propune dezvoltarea emotionala si reabilitarea psiho-sociala a 200 de copii bolnavi cronici din Clinica Pediatrie II si Clinica de Psihiatrie Pediatrica si Toxicomanie din Cluj Napoca prin activitati de terapie prin arta derulate de 3 ori/saptamana. Copiii din grupul tinta al proiectului necesita spitalizare intre 10-60 de zile. Acesti copii, pe langa efectele bolii-suferinta fizica si psihica se confrunta, de cele mai multe ori cu depresii, cu tulburari emotionale si de comportament si cu trauma de abandon. Terapia prin arta ajuta la echilibrarea emotionala, la dezvoltarea personala si la crearea unei stari de bine care influenteaza pozitiv procesul de insanatosire si de recuperare. 

Articole externe

Scopul proiectului

Avem nevoie de 20.000 lei pentru ca 200 de copii bolnavi cronici, intre 3-16 ani, internati in cele doua clinici sa beneficieze, timp de 1 an de zile de ateliere de art-terapie. 

Cui donez?

35% dintre internarile anuale din spitalele din Cluj Napoca le reprezinta copiii bolnavi cronici care necesita spitalizare intre 1 -6 luni. Doar in Cluj-Napoca sunt internati anual 3000 de copii (dintre care aproape jumatate provin din alte judete ale tarii) care, pe langa disconfortul creat de boala si de despartirea de familiei sunt nprivati de orice fel de activitati educative sau ludice. Grupul tinta al proiectului sunt copiii bolnavi cronici din clinica Pediatrie II si Psihiatrie Infantila din Cluj Napoca intre 3-16 ani cu boli grave din urmatoarele grupe de afectiuni: boli respiratorii, alergologie, imunologie, cardiologie, diabet zaharat, boli de nutritiţie şi metabolism, hepatologie, hematologie, oncologie, nefrologie si afectiuni psihiatrice 

De ce să donez?

Deoarece artterapia si-a dovedit eficacitatea terapeutica si educativa iar voluntarii nostri merg saptamanal la copiii internati pe sectiile de oncologie, nefrologie si psihiatrie din cadrul Spitalului Clinic de Copii Cluj. In cei 3 ani in care am derulat proiectul am lucrat cu peste 500 de copii care au uitat de suferinta lor cele 2 ore pe care le petreceau cu voluntarii nostri. 

 

2380 vizualizări

ONG - Life Education for All

LEFA s-a infiintat in octombrie 2014 din necesitatea unui vis care se cerea implinit. Visul nostru este ca noi si copiii nostri sa traim intr-o lume mai buna. Si pentru ca lumea este formata practic din fiecare dintre noi, contributia fiecaruia dintre noi este esentiala. Iar noi ne-am gandit sa contribuim acolo unde avem competente si unde credem ca schimbarea se poate produce; adica in educatia copiilor si a tinerilor. “Educatie pentru suflet” este un proiect de educatie nonformala dedicat copiilor intre 5-10 ani pe care ne dorim sa-l pilotam pe parcursul unui an scolar si sa dezvoltam intreaga curricula si manualul “Educatie pentru suflet”.

 

 

 

Adresă: Ciucea, jud.Cluj Strada Crasna 26
Telefon: 0727648946
Contact: Oana Mindrut