Social

ADOLESCENTII CU NEVOI SPECIALE SI SEXUALITATEA

Perioada: 20.07.2020 - 30.06.2021 Activ în Bucuresti
700,00 Lei
Sumă target: 110000 Lei
Donează

Descriere

Ne aflam intr-o continua crestere a numarului copiilor cu nevoi speciale, ultimul raport indicand o cifra gigant de 846.354 total persoane doar in BUCURESTI. Multi dintre acestia sunt adolescenti, care in copilarie nu au beneficiat de terapie adecvata, Romania perioadei post comuniste nefiind o tara care sa adopte din primul moment practicile democratice. Dupa boom-ul de cazuri din 2012, intalnim astazi adolescenti care nu au repere clare despre ei. Terapeutii sunt pusi in fata unei mari provocari: SEXUALITATEA. Sa ii determine pe acesti adolescenti sa inteleaga identitatea de gen, sa respecte o igiena intima corecta, sa inteleaga ce comportamente pot adopta in public, sa inteleaga rolul organelor genitale in reproducere, si,cum sa nu fie abuzati sau nu abuzeze la randul lor, involuntar.

Scopul proiectului

Ne dorim sa oferim informare, atat prin cursuri la care vor avea acces parintii adolescentilor cu nevoi speciale, cat si prin asigurarea terapiei necesare. Ambele actiuni au scopul de a ajuta adolescentii cu nevoi speciale sa se descopere, astfel incat acestia sa se poata integra printre adolescentii tipici, sa fie tolerati si acceptati.

Cui donez?

Beneficiarii directi:

1). 100 de parinti (doua cursuri de informare asupra schimbarilor prin care trec adolescentii). Primul curs octombrie 2020, iar al doilea curs -aprilie 2021.  

2). Adolescentii cu nevoi speciale. Target: 1000 de ore de terapie. Estimam intre 50 si 80 beneficiari, in functie de numarul de terapii necesare fiecaruia.

3). Propunem ca finalitate a proiectului, organizarea unei tabere terapeutice, in care adolescentii care au avut in prealabil sustinerea parintilor si a terapeutilor, prin informare corecta, sa fie expusi stimulilor externi, si, prin urmare, sa poata realiza, de exemplu, ca a vedea o persoana in costum de baie intr-un cadru adecvat,  este perfect normal.

Beneficiarii indirecti:

-societatea  

-ceilalti parinti care pot accesa cursul inregistrat, in mediul online.

De ce să donez?

Fie ca avem copii tipici sau copii cu nevoi speciale, grija noastra ca parinti este ca ei sa nu treaca prin abuzuri fizice si emotionale. Parintii copiilor cu nevoi speciale se intalnesc cu o situatie extrem de delicata: copiii lor pot, atat sa fie abuzati, cat si sa abuzeze, pentru ca ei nu percep lucrurile asa cum toti o putem face. Este necesar ca acestia sa aiba suportul societatii astfel incat sa nu ajunga in una din cele doua situatii.

Comentarii

Trebuie să te autentifici sau să te înregistrezi pentru a putea comenta!
Acest proiect nu are încă niciun comentariu.
3152 vizualizări

ONG - The Story of Autism

The Story of Autism este o organizatie non-guvernamentala, infiintata in anul 2019, de catre Alexandra Dreghiciu- mama lui Edi, diagnosticat cu autism. Timp de 6 ani, Alexandra a vizitat toate centrele din Bucuresti, iar cand a inteles nevoia reala a copiilor cu autism, a infiintat centrul care scrie povesti "THE STORY OF AUTISM". Proiectul de baza, care ajuta copiii cu autism si creste sansa de integrare a acestora in societate, se numeste simplu- MAKE A FRIEND. 

Make a Friend este un proiect in care copiii tipici vin la centru si se joaca alaturi de copiii cu autism. Asa invata unii de la altii. Copiii cu autism invata sa se joace, sa imite, sa-si faca prieteni. Copiii tipici invata cat de valoroasa este implicarea, invata despre puterea lor fantastica de a schimba, in joaca, lumea, invata despre respectul pentru diferente.

The Story of Autism a ajuns sa fie ANCORA pentru copiii cu autism si familiile acestora, iar modesta noastra casa, sa le fie ACASA.

Adresă:

Strada Popa Savu, nr 68A, Sector 1, Bucuresti

Telefon: 0732571241
Contact: Cristina Frincu