Drepturile omului

AM REUSIT

Perioada: 23.01.2019 - 31.12.2019 Activ în Bucuresti
625,00 Lei
Sumă target: 14000 Lei
Donează

Descriere

Am reușit” este o campanie națională de conștientizare adresată instituțiilor publice și decidenților politici pentru a spune STOP abuzurilor din centrele de plasament prin schimbarea politicilor sociale.

Proiectul constă în realizarea unei platforme live stream cu interviuri ale copiilor proveniți din centre de plasament, care au reușit să își construiască o viată independentă.

Am reușit” este vocea acestor copii. Este șansa lor de a-și spune povestea, de a vorbi despre traumele cauzate de un sistem defect și despre reușitele lor în ciuda tuturor acestor traume. Este șansa lor de a ajunge în fata celor care le decid soarta. Și poate singura șansă de a mobiliza o schimbare pentru toți cei aproximativ 18 000 de copii care se află astăzi în centrele de plasament/ rezidențiale din Romania.

Articole externe

Scopul proiectului

Realizarea platformei live stream și a 20 de interviuri care să ajungă în Parlament, odată cu începerea sesiunii parlamentare din acest an. În această sesiune parlamentară politicienii decid schimbarea legilor sociale fără să cunoască impactul direct asupra viitoarelor generații de copii.

Cui donez?

Asociatiei Vocea Copiilor Abandonati pentru implementarea proiectului AM REUȘIT. 

De ce să donez?

Dai voce copiilor/ tinerilor institutionalizați să își spună poveștile în fața institutiilor publice și a unei lumi intregi. 

Contribui la o schimbare legislativă în favoarea lor. 

Dai șansă unei vieți mai bune pentru zeci de mii de copii institutionalizati.

Ajutându-i, ajuți intreaga comunitate pentru ca tinerii care « au reușit » nu vor mai ajunge pe străzi sau în pușcării.

 

4671 vizualizări

ONG - VOCEA COPIILOR ABANDONATI

Scopul nostru este să fim alături de tinerii/ copiii abandinați, oferindu-le sprijin atât prin activități educative, cât și prin simplul fapt că au, printre membrii asociației, persoane în fața cărora să-și deschidă sufletul, să fie ascultați și iubiți.

Mai mult, dorim să le facem auzită VOCEA!

Oferim tinerilor programe prin care învață ce drepturi și obligații au, din punct de vedere legal, și le arătăm căile legale prin care se pot adresa autorităților competente. Dar, mai ales, îi ajutăm să-și găsească un punct de echilibru în viață, să-și dea seama la ce sunt buni, cum se pot ajuta, cum pot fi piloni de bază pentru societate, să se descopere ca ființe sociale, ca oameni care, cu muncă și dedicare, pot deveni profesioniști foarte buni în orice domeniu pe care și-l aleg.

O societate nu poate evolua fără tineri. Vă rugăm să țineți minte că toți oamenii sunt valoroși, că ei nu au ales să fie abandonați de părinți și că asta, în niciun caz, nu îi descalifică în fața celor care au crescut în familiile biologice.

Adresă:

Comuna Snagov, Sat Snagov, Soseaua Snagov nr. 135, Bl. D4, Sc. 1, Ap. 2, Jud. Ilfov

Telefon: 0743365469
Contact: Visinel BALAN