Educație

Actor in filmul meu- film realizat de copii orfani

Perioada: 14.02.2020 - 29.02.2020 Activ în Bucuresti
0 Lei
Sumă target: 9400 Lei
Donează

Descriere

Proiectul consta in sustinerea de cursuri de regie film cu adolescenti din centre de plasament. In cadrul cursurilor acestia  vor trece prin toate etapele necesare realizarii unui film. De la aparatul de filmare folosit, la elaborarea scenariului, filmarea propriu zisa, pre si post productie. Vor realiza impreuna un film ce va avea premiera  la sfarsitul proiectului.

Un astfel de curs poate fi pentru acesti copii o sansa unica de a descoperi o lume la care doar viseaza, si poate ca participand activ la realizarea unui film, vor descoperi un domeniu in care sa lucreze pe viitor.

Copiii implicati in proiect vor avea o incredere in sine crescuta, se vor simti auziti, vazuti. Vor descoperi o lume noua, iar cei mai talentati dintre ei ar putea chiar sa urmeze o cariera in domeniul cinematografic.

Scopul proiectului

Program de terapie prin arta cinematografica in scopul unei mai bune integrari sociale a adolescentilor din centre de plasament.

Copiii implicati in proiect vor avea o incredere in sine crescuta, se vor simti auziti, vazuti. Vor descoperi o lume noua, iar cei mai talentati dintre ei ar putea chiar sa urmeze o cariera in domeniul cinematografic.

 

Cui donez?

Sunt  selectati in acest proiect adolescenti din centre de plasament din jurul Bucurestiului, cu varste cuprinse intre 14 si 18 ani. 

Finantarea este necesara pentru  transport, inchirierea aparaturii necesare filmarii, catering,  editarea filmului si inchirierea salii in care va fi proiectat filmul realizat de copii.  La sfarsitul proiectului filmul lor va beneficia de o premiera oficiala la care isi vor putea invita prieteni, profesori, familii.

De ce să donez?

Finantarea este necesara pentru inchirierea aparaturii necesare, editarea filmului si inchirierea salii in care va fi proiectat filmul realizat de copii.  Datorita implicarii voluntare a multor persoane, aceasta este suma minima necesara cu care putem realiza acest proiect si film,  insa tot raman elemente de acoperit dpdv financiar.

12 vizualizări

ONG - Asociatia EPCA

Dupa 10 ani de voluntariat in diverse institutii, ideea deschiderii unui ONG a venit natural. Dorinta de a ajuta a existat intotdeauna in noi, insa posibilitatea deschiderii acestui ONG s-a conturat pe parcurs, pornind de la discutii legate de experientele noastre profesionale si nemultumiri fata de ce vedem in jur, astfel ne-am reunit in aceasta formula: Adriana, Claudia si Florentina.

Lucrand deja cu copii din centre de plasament, am observat dorinta lor de a participa la diverse activitati (cursuri dans, pictura, etc). Astfel de activitati contribuie la dezvoltarea armonioasa a personalitatilor lor, prin faptul ca socializeaza, se simt inclusi si acceptati de ceilalti, invata lucruri noi, se simt apreciati, importanti.

Am decis sa abordam domeniul dezvoltarii personale si educationale prin cursuri non formale atat pentru copii cat si pentru adulti.

Adresă:

Mun.Bucuresti, Sector 3, Str. Armenis, nr 8-10.

Telefon: 0721574912
Contact: Dan Florentina