Drepturile omului

Ajuta copiii cu dizabilitati sa mearga la scoala

Perioada: 05.12.2016 - 21.11.2017 Activ în
2763,00 Lei
Sumă target: 10000 Lei
Donează

Descriere

Stiai ca in 1 din 45 de familii din Romania traieste un copil cu nevoi speciale? Nu ii vezi pe strada sau la scoala pentru ca societatea noastra nu ii accepta. Noi, la CEDCD, ne luptam de mai bine de 7 ani ca ei sa fie primiti in scoli si gradinite.

Primim lunar zeci de mesaje de la parinti care se confrunta cu incalcarea dreptului la educatie al copiilor si au nevoie de asistenta juridica sau reprezentare in instanta. Ne-am implicat in peste 1000 de cazuri in care drepturile copiilor cu dizabilitati au fost incalcate, iar fiecare petitie sau caz castigate in instanta inseamna un viitor mai bun pentru copiii cu dizabilitati. Ajuta-ne sa luptam in continuare pe cale juridica pentru respectarea dreptului fundamental la educatie al copiilor cu dizabilitati din Romania.

Articole externe

Scopul proiectului

Militam pentru educatia incluziva, pentru ca micutii cu dizabilitati sa poata merge la scoala si sa beneficieze de dreptul la educatie în conditii egale cu ceilalti copii. Educatia incluziva este posibila intr-un mediu lipsit de discriminare, unde conditiile de invatare ale copiilor sunt adaptate nevoilor pe care le au.

Cui donez?

Prin donatia ta vei ajuta parintii copiilor cu dizabilitati sa beneficieze de consiliere si reprezentare juridica in lupta pentru respectarea dreptului la educatie al micutilor. Pana in prezent, consilierii juridici CEDCD s-au implicat gratuit in peste 1000 de cazuri de acest fel, dar au nevoie de sprijin financiar pentru a putea face fata numarului ridicat de cereri din partea parintilor - aproape dublu fata de aceeasi perioada din 2015.

De ce să donez?

Poti contribui la crearea unui mediu favorabil integrarii copiilor cu dizabilitati in scolile din Romania. Donatia ta ajuta CEDCD sa tina pasul cu numarul tot mai mare de sesizari din partea parintilor si sa asiste juridic cat mai multi parinti ai copiilor cu dizabilitati.

Comentarii

Trebuie să te autentifici sau să te înregistrezi pentru a putea comenta!
Acest proiect nu are încă niciun comentariu.
9644 vizualizări

ONG - Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilitati

Organizația noastră este dedicată protecției și promovării drepturilor copiilor cu dizabilități.

Accesul la educație în condiții de egalitate pentru copiii cu dizabilități este unul dintre obiectivele strategice al organizației noastre, pentru ca aceștia să poată beneficia de incluziune socială efectivă.

În acest sens, printre activitățile noastre se numără:

  • Consiliere juridica si reprezentare pentru părinților copiilor cu dizabilități
  • Litigare si litigare strategica
  • Legal advocacy, activități de lobby
  • Elaborare de proiecte de politici publice
  • Comunicare si awareness
Adresă:

Calea 13 Septembrie, nr.128,
Bl.P35, Sc.1, Parter, Ap.3, sector 5
Bucureşti, România

Telefon: +40217952465
Contact: Madalina Turza
Website: www.cedcd.ro