Antreprenoriat social

Amenajarea terenului de antrenament pentru echipele de cautare si salvare

Perioada: 21.01.2020 - 21.01.2021 Activ în Bucuresti
985,00 Lei
Sumă target: 48415 Lei
Donează

Descriere

Echipa de Cautare si Salvare a CCU pregateste echipe om-caine pentru intervenții în cazuri si situatii extreme. Activitatea de cautare si salvare implica dresarea cainilor în scopul de a identifica orice victima umana pe o suprafata data, fie ca este vorba despre cladiri si alte structuri prabusite dupa cutremur sau alte dezastre naturale si/sau provocate de om. Voluntarii CCU SAR (echipe om-caine) se antrenează de minim 3 ori pe saptamana, pentru a interveni in situatii de urgenta. Echipele noastre de voluntari au participat la numeroase activitati de salvare, oferind suport departamentelor de intereventie in caz de urgenta, cea mai recenta interventie fiind cea de la cutremulul din Albania (noiembrie 2019).

Articole externe

Scopul proiectului

Amenajarea terenului de antrenament. De fiecare data cand echipele noastre de cautare sunt dislocate intr-un dezastru, intalnesc conditii extreme si scenarii de cautare care necesita cel mai inalt nivel de pregatire; pentru a fi pe deplin pregatite echipele trebuie sa se antreneze intr-un mediu care simuleaza aceste conditii.

Cui donez?

Comunitatii si, poate chiar, tie sau apropiatilor tai. Beneficiarii acestui proiect sunt persoanele din mediul urban si rural care necesita suport in situatii extreme precum disparitii, cutremure si/sau alte dezastre naturale. Datorita protocolului pe care il avem semnat cu DSU și ISU BIF putem interveni impreuna cu acestia in situatii de urgenta.

De ce să donez?

CCU functioneaza doar datorită entuziasmului voluntarilor se antreneaza impreuna cu cainii lor pentru a servi interesului comunitatii. Pregatirea unei echipe de interventie insumeaza aprox. 1000 de ore de antrenament; finantarea este necesara pentru amenajarea terenului, astfel incat acesta sa contina cat mai multe dintre elementele ce pot fi intalnite in situatii reale, precum structuri prabusite, suprafete dificile, teren accidentat.

Comentarii

Trebuie să te autentifici sau să te înregistrezi pentru a putea comenta!
Acest proiect nu are încă niciun comentariu.
3115 vizualizări

ONG - CLUBUL CAINILOR UTILITARI

Un proiect, initiat in 2010, de cativa tineri instructori de dresaj canin, psihologi si alti entuziasti si pasionati - Clubul Cainilor Utilitari este o asociatie al carei scop principal este pregatirea cainilor de utilitate sociala (echipe om-caine pentru Caini de Salvare si Caini pentru Terapia Asistata de Animale); consilierea diferitelor organizatii guvernamentale sau non-guvernamentale in ceea ce priveste folosirea cainilor utilitari; educarea opiniei publice, dar mai ales a copiilor, despre beneficiile interactiunii om-animal sau despre caini utilitari si caini in general. Membrii echipei lucreaza impreuna in acest domeniu de mai multi ani, sub diferite titulaturi. Oamenii nostri au participat la multiple tabere de dresaj, de cautare si salvare alaturi de instructori romani si internationali, la examene de profil, s-au antrenat impreuna cu echipele MAI de la Scoala de dresaj canin din Sibiu si cu fortele IGSU de la Ciolpani si au intervenit alaturi de ISU Bucuresti in mai multe situatii.

Adresă:

Teren de antrenament - Parcul Crangasi

Telefon: 0040723642130
Contact: Vlad Popescu - Director General