Educație

Arta in folosul naturii din Parcul Natural Vacaresti

Perioada: 01.08.2017 - 15.11.2017 Activ în
0 Lei
Sumă target: 20000 Lei
Donează

Descriere

Valoroși artiști și oameni de știință colaborează în folosul conservării biodiversității și educației pentru natură în aria naturală protejată Parcul Natural Văcărești. Creațiile artiștilor vor lua forma unor obiecte precum “hoteluri de insecte” din ceramică arsă și lemn, cuiburi artificiale și hrănitori pentru speciile de paseriforme care cuibăresc sau care iernează în zonă și hibernacule sau zone de înnoptare pentru amfibieni și reptile. O inițiativă de pionierat în România. Obiectul repetat, instalația serială, obiectul unicat, fragmentările și integrările în natură, se vor face pe principii impuse de evoluția și diversitatea speciilor din parc.

Scopul proiectului

Susținerea și promovarea unui model de bună practică, inovativ și demonstrativ din Parcul Natural Văcărești pentru a inspira alți oameni aflați în slujba biodiversității. 

Cui donez?

Unui proiect de suflet, educație, cultură și artă comunitară.

Parcul Natural Văcărești are o suprafață de 183 de hectare, declarat oficial, prin hotarare de Guvern, parc natural, fiind instituit în această zonă regimul de arie naturală protejată. Fauna Văcăreștiului este caracterizată de o extraordinară capacitate de revenire, speciilie existente la ora actuală recucerind zona în ultimii 20 ani, după încheierea lucrărilor la șantierul hidrotehnic „Acumulare Văcărești”.

Artiști vizuali implicați - Lucian Țăran (sculptor), Georgiana Cozma (ceramist), Vlad Basarab (ceramist), Dumitru Ioan Cozma (sculptor), Oana Florică (ceramist), Iulian Vîrtopeanu (ceramist), Dragoș Manea (sculptor), Mihai Cozma (sculptor)

De ce să donez?

Pentru că împreună participăm activ și conștient la conservarea biodiversității celui mai mare spațiu verde al capitalei. Refacerea și conservarea diversității faunistice; Realizarea de refugii artificiale restrânse pentru specialiștii zonei în a face activități de monitorizare și observare; Crearea de microhabitate ca suport pentru lecții interactive de mediu; Crearea a 16 noi obiecte de artă pentru mediul natural.

Comentarii

Trebuie să te autentifici sau să te înregistrezi pentru a putea comenta!
Acest proiect nu are încă niciun comentariu.
925 vizualizări

ONG - Asociatia UMA ED ROMANIA

UMA ED România este o asociație de educație culturală prin mijloace audiovizuale și comunicare prin artă, profesională, autonomă și non-profit, înființată pentru o perioadă nedeterminată.Membrii fondatori sunt trei profesioniști din domenii diferite: Președinte – Rodica Buzoianu, medic, psihoterapeut și manager cultural; Vicepreședinte – Corina Stavilă, monteur și producător film; Secretar General – Oana Florica Rill, artist ceramist și autoare de concept art. Provocarea permanentă a asociației este diversificarea temelor şi largirea activităţilor, de la an la an, pentru noi grupuri ţintă de beneficiari prin implementarea de proiecte și programe în domenii diverse: arte vizuale, educație culturală preuniversitară prin film, film, artele spevtacolului, dezvoltare personală prin artă. 30 localitaţi gazdă (rural şi urban).

 

Adresă:

 Asociatia UMA ED ROMÂNIA

Sediul social:
Str. Vasile Pârvan, nr. 2-4, ap. 8
Bucureşti, sector 1

Adresa de contact
Str. Theodor Aman (pictor), nr.23, et.1, ap. 1 bis
București, sector 1

Telefon: 0721947431
Contact: Rodica Buzoianu
Website: www.umaed.ro