Social

Bunicii vor sa danseze

Perioada: 05.12.2016 - 31.12.2018 Activ în Bucuresti
210,00 Lei
Sumă target: 2000 Lei
Donează

Descriere

Foarte multi varstnici din centrele in care lucram sunt condamnati sa petreaca o mare parte din timp inchisi in camere, redusi adesea la nemiscare si tacere. Sentimentele de izolare si lipsa de activitate ii conduc catre alienare fizica si mentala. Sunt oameni valorosi, cu o bogata experienta de viata, care merita sa fie cunoscuta. Pentru ei miscarea, comunicarea, muzica si dansul pot face adevarate minuni. Proiectul initiat de Asociatia Fluens isi propune cresterea gradului de socializare pentru varstnicii din azile de stat, recrutarea de voluntari care sa mobilizeze varstnicii, sa-i insoteasca la diferite activitati, sa-i stimuleze, mai ales prin actiuni care implica miscare, dansul, iesirile in aer liber.

Articole externe

Scopul proiectului

Cresterea gradului de socializare pentru 50 de persoane varstnice din azile de stat, prin activitati care implica  miscare, dans, organizare de activitati sportive, organizare de activitati artistice. 

Cui donez?

Beneficiarii poiectului sunt 50 de persoane varstnice insttitutionalizate, cu posibilitati materiale reduse, care traiesc in azile de stat din Bucuresti (caminul Sf. Luca din sectorul 4, caminele Sf. Vasile, sf. Elena, Straulesti si Odai din sectorul 1). In general sunt persoane care fie nu au rude, fie sunt vizitate foarte rar, predispuse la imbolnaviri si afectari psihice, mai ales din cauza mediului alienant in care traiesc. Veniturile acestora sunt reduse, acopera cheltuielile de internare in camin; unii varstnici sunt cazuri sociale si nu au deloc venituri. Pentru ei, comunicarea si implicarea in actiuni de socializare, participarea la evenimente in afara centrelor reprezinta o adevarata schimbare de viata. 

De ce să donez?

Varstnicii singuri din azile de stat sunt o categorie profund vulnerabila, iar proiectele destinate acestora sunt foarte putine. Mentalitatea si prejudecatile in Romania tin in izolare si inactivitate numeroase persoane valoroase,care au nevoie de ajutorul voluntarilor pentru a-si recapata deminitatea, increderea in  ele insele, pentru a simti  ca traiesc din nou. Donand pentru bunicii din azile este ca si cum te-ai gandi la propriii parinti. 

1789 vizualizări

ONG - Asociatia Fluens

Asociatia Fluens este o organizatie bazata pe munca voluntara si dedicatie, in sprijinul celor mai vulnerabile categorii sociale:copii abandonati, batrani singuri, tineri care au nevoie de o indrumare, bolnavi, familii necajite. Scopul Asociatiei Fluens il constituie promovarea oportunitatilor sociale, educationale, culturale, de sanatate si mediu, atat in interes general, cat si in ceea ce priveste categoriile dezavantajate ale societatii. Asociatia Fluens isi desfasoara activitatea din anul 2012, in special in centre de plasament si camine de varstnici, dar si in sprijinul familiilor monoparentale si altor categorii dezavantajate. Asociatia este acreditata ca funizor de servicii sociale.

Adresă:

Str. Lucacesti, nr. 4, sector 6, Bucuresti

Telefon: 0721349689
Contact: Cristina Iuresi- Presedinte