Educație

Caravana Microdus

Perioada: 01.07.2020 - 31.08.2020 Activ în Iasi
100,00 Lei
Sumă target: 120000 Lei
Donează

Descriere

Pandemia ne-a vorbit inca o data, in termeni extrem de duri, despre igiena si importanta ei. Despre cum spalatul pe maini nu e un moft, ci o necesitate. In lipsa lui ne putem pune viata in pericol.

Microdus este felul captivant in care putem sa-i atragem pe copii si, de ce nu, si pe parintii lor, in discutii despre cum putem avea grija de sanatatea noastra. Un microbuz tern adaptat intr-o masina colorata, dotata cu dus, toaleta si chiuveta care le permite si exercitiu si practica in materie de igiena. MICRODUSUL va porni in caravana, cu statii multiple prin satele Moldovei. Apoi va poposi la Fundatia Bethany, care are in grija copii si adulti aflati in situatii vulnerabile.

Scopul proiectului

Microduș își propune sa atraga atentia asupra importantei igienei si sa-i invete pe cei mici cum sa se spele corect pe maini si pe corp. 

Cui donez?

Copiii din mediul rural al Moldovei sunt in vacanta acum. Mii de copii fie muncesc in gospodarie sau ingrijesc animalele, fie sunt la joaca, de obicei pe ulita. Pare idilic, asa cum ne amintim unii dintre noi vacantele la bunici. Dar in timp ce vacantele noastre aveau o perioada determinata, pentru copiii care locuiesc acolo e viata din fiecare zi. Accesul la educatie e limitat. Astazi, cand educatia se face, cine stie pentru cat timp, online, posibilitatea ca ei sa invete e si mai restransa. Despre igiena nu mai are nimeni vreme sa le povesteasca. Asa ca profitam de vacanta fara teme ca sa le povestim, in joaca, despre sanatate si cum pot avea grija de ea.

De ce să donez?

Multe dintre problemele de sanatate apar sau sunt potentate de igiena precara.

Apa si sapun. Si sa stii cum sa le folosesti. Doneaza pentru ca in comunitatile rurale sarace apa si sapunul sa fie regula si nu exceptia.

567 vizualizări

ONG - Asociatia Zi de BINE

In fiecare lună, peste 1.5 Milioane de români își sărbătoresc ZIUA de naștere sau de nume. Cum ar fi dacă 1.500.000 de oameni care vor să se implice în ceva și nu știu de unde să înceapă s-ar folosi de ziua lor pentru a face acel ceva care le mișcă sufletele și le dă un sens?

 

 constă în:

  • 12 cauze sociale, câte una pentru fiecare lună
  • Fiecare dintre cele 12 proiecte se adresează unei comunități
  • Fiecare dintre cele 12 proiecte se implementează în maximum 30 de zile
  • Fiecare dintre cele 12 proiecte se finanțează din banii strânși în special de la sărbătoriții lunii

 

 este proiectul care își propune să:

  • Creeze comunități
  • Sprijine mii de oameni aflați în situații vulnerabile
  • Creeze notorietate în jurul unor cauze ignorate
Adresă:

Soseaua Colentina 62,  bl. 104, sc. B, et. 5, ap. 70, Sector 2, Bucuresti

Telefon: 0725565375
Contact: Melania Medeleanu
Website: www.zidebine.ro