Social

Centrele de mobilitate Ridica-te si umbla

Perioada: 01.07.2017 - 01.01.2023 Activ în Arad Botosani Bucuresti Buzau Timis
0 Lei
Sumă target: 100000 Lei
Donează

Descriere

În România accesiblizările și serviciile specifice persoanelor cu dizabilități sunt precare - bordurile sunt fără treceri la nivel, transportul în comun nu este suficient adaptat, taxiurile refuză persoanele aflate în scaun rulant din motive mai mult sau mai puțin obiective, ș.a.m.d.

 

Se estimează că în România sunt aprox. 300 000 de persoane care din cauza dizabilității nu pot folosi transportul în comun și au nevoie de transport accesibilizat, o mare parte dintre aceștia fiind copii cu dizabilități.

 

Proiectul cunoscut și sub denumirea de „Taxi gratis” funcționează cu succes în București, Arad, Botoșani, Timișoara și Buzău și urmează a mai fi implementat și în alte localități.

 

Asociația pune la dispoziție autoturisme cu rampă omologată pentru transportul persoanelor cu dizabilități.

Articole externe

Scopul proiectului

Centrul de mobilitate dorește să ajungă la cât mai multe persoane cu dizabilități pentru a le răspunde nevoilor, în special cele de accesibilitate, precum și pentru a-i integra în programele Asociației Ridică-te și umblă, ca de exemplu: grupuri de socializare online, întâlniri fizice pe zone, excursii, tabere, acțiuni de voluntariat.

Cui donez?

Deja aproape o sută de copii beneficiază anual de serviciile gratuite ale Centrelor de mobilitate Ridică-te și umblă. Punerea la dispoziție a acestor servicii implică întreținerea parcului auto, un mic număr de angajați cu salarii modeste si un număr considerabil de voluntari. Săptămânal sau lunar prezentăm aspecte din activitate pe pagina de Facebook a centrelor. Cu puținul pe care îl avem reușim să ne extindem în țară și să ajungem la cât mai multe persoane care au nevoie de un mijloc de transport care să le ofere demnitate și satisfacții.

De ce să donez?

Acesta nu este doar un serviciu de „taxi gratis”. Într-adevăr, copiii cu dizabilități au nevoie de acces la servicii medicale, dar au nevoie și de prieteni, de integrare în grupuri suport în care pot fi înțeleși și prin care pot fi de folos altora. Prin evidențierea abilităților lor, ei arată că există și că au dreptul la o viață normală. De asemenea, părinții lor au nevoie de un respiro, de încurajare și de servicii de încredere.

1414 vizualizări

ONG - ASOCIATIA RIDICA-TE SI UMBLA

ASOCIATIA RIDICA-TE SI UMBLA urmareste recunoasterea persoanei cu dizabilitati si afirmarea ei in toata egalitatea de sanse cu persoanele valide.

Adresă:

str. Mitropolit Dosoftei, nr. 22B, Sector 5, Bucuresti

Telefon: 0744674475
Contact: Aldea Lucian