Social

Centru de zi pentru copii cu dizabilitati Liesti

Perioada: 10.11.2014 - 31.03.2016 Activ în Galati
5715,00 Lei
Sumă target: 46200 Lei
Donează

Descriere

„Am avut norocul sa am doi copii cu dizabilitati severe. Intai l-am privit ca o pedeapsa, apoi am invatat sa vad cat de multe pot invata de la ei, cata nevoie au de dragoste si sprijin.” Ca mama a 2 copii cu dizabilitati severe, Mihaela si-a dorit mereu ca ei sa aiba o viata mai buna. Dupa cativa ani de descurajari si respingeri, in final, in cursul anului 2010, Fundatia Inima de Copil, cu sprijinul primariei locale a comunei Liesti si al unor persoane din comunitate a infiintat Centrul pentru copii cu dizabilitati Liesti.
De la deschiderea centrului un numar total de 18 copii cu deficiente fizice, mentale sau asociate au beneficiat de serviciile oferite, iar 13 dintre acestia vin zilnic la activitatile desfasurate.

Articole externe

Scopul proiectului

46.200 ron pentru sustinerea activitatilor centrului timp de 1 an, pentru 13 copii. Scopul centrului este sa ofere copiilor cu dizabilitati din comuna Liesti, dar si din alte comune apropiate, sansa de a avea acces la servicii sociale si de recuperare, la o forma de educatie, integrare si socializare alaturi de ceilalti copii.

Cui donez?

Grupul tinta este format din 13 copii cu handicap din comuna Liesti si inca alte doua comune din apropiere, din judetul Galati. Acestia sunt beneficiari ai programelor oferite de Centrul de zi „Mihaela”, frecventand acest centru din 2010, de la infiintarea lui. Copiii sunt diagnosticati cu diverse afectiuni neuropsihice si neuromotorii accentuate sau severe, si au varste cuprinse intre 5 – 18 ani. Acestia au fost selectati din comunitate pe baza cererii pe care parintii sau apartinatorii au facut-o catre Centrul de zi, respectand criteriile mentionate in cadrul Manualului de proceduri pentru admiterea copiilor in centrul de zi. 

De ce să donez?

Te rugam sa donezi pentru ca acest centru sa isi poata continua activitatea. Copiii cu dizabilitati si-au imbunatatit viata, asteapta cu nerabdare sa participe la activitati. Fara existenta lui, copiii ar fi nevoiti sa stea acasa, sa isi programeze doar o data, de doua ori pe an accesul la programe de recuperare din Galati. Resursele financiare constante lipsesc si facem eforturi anual de strangere de fonduri pentru rezolvarea acestui aspect.

Comentarii

Trebuie să te autentifici sau să te înregistrezi pentru a putea comenta!
Acest proiect nu are încă niciun comentariu.
872 vizualizări

ONG - Fundatia Inima de Copil

Fundatia Inima de Copil a fost infiintata in Decembrie 1996 de un grup de voluntari romani  din orasul Galati. Doreau sa ajute un grup de copiii HIV+ abandonati intr-un spital si cativa copii ai strazii.

Cu foarte putine resurse "voluntarii"  au inceput sa schimbe in mod semnificativ vietile acelor copii neglijati si uitati. In acel moment viata a 4 dintre ei ai s-a schimbat si au inceput sa locuiasca impreuna cu fondatorii.

Misiunea Inima de Copil incepe atunci cand copiii fara sprijin cauta speranta si ajutor. Programele si activitatile desfasurate s-au dezvoltat de-a lungul anilor iar intreaga activitate este concentrata pe interesul si nevoile acestora.

Adresă: str. Furnalistilor, nr. 24, Galati, Romania
Telefon: 0236 312199
Contact: Anna Burtea