Social

Centru multifunctional de servicii si resurse in autism

Perioada: 04.12.2016 - 31.12.2017 Activ în Bucuresti
14360,00 Lei
Sumă target: 65000 Lei
Donează

Descriere

Centrul multifuncţional de servicii si resurse in autism este un model de servicii adaptate care se adreseaza in primul rand adolescentilor si tinerilor cu tulburari din spectrul autismului, precum si parintilor acestora.

Principalele activitati:

  • - Evaluarea complexa a tinerilor diagnosticati cu tulburari din spectrul autismului si crearea planului de interventie personalizata
  • - Terapie ocupationala si dezvoltare a abilitatilor de viata
  • - Club social pentru adolescenti si tineri- Program de socializare in comunitate;
  • - Job club- Consiliere vocationala pentru tinerii cu autism inalt functional- Sindrom Asperger.

Scopul proiectului

Scopul proiectului este de a oferi, timp de  1 an, terapie ocupationala,  consiliere vocationala, activitati de socializare, unui numar de 20 de adolescenti si tineri cu autism, informare, consiliere familiilor persoanelor cu autism.

Cui donez?

In cadrul Centrului multifunctional de resurse in autism, oferim activitati pentru 20 de tineri cu AUTISM si familiilor lor. Ne adresam totodata altor familii care ingrjesc persoane cu autism (copii, tineri, adulti) din intreaga tara, carora le oferim  informatii, referire catre insttutii si servcii publice si private din tara, catre organizatiile care se adreseaza persoanelor cu autism.

De ce să donez?

Donand, ii ajuti pe tinerii cu autism sa nu stea acasa izolati, ci sa fie implicati in activitati adaptate nevoilor lor specifice, care sa ii ajute sa isi dezvolte abilitatile de viata, de munca, de comunicare si socializare, pentru a avea o viata cat mai apropiata de normal.

Pe familiile acestora sa spere ca copiii lor au sanse sa faca parte din comunitate, sa invete ce si cum sa ii educe mai bine pe copii lor speciali.

Comentarii

Trebuie să te autentifici sau să te înregistrezi pentru a putea comenta!
Acest proiect nu are încă niciun comentariu.
4901 vizualizări

ONG - AUTISM ROMANIA-Asociatia Parintilor Copiilor cu Autism

Suntem o organizatie a parintilor copiilor cu autism, infiintata in 2001. Misiunea noastra este sa promovam drepturile si interesele persoanelor cu autism si ale familiilor lor.

Scopul nostru este sa contribuim la imbunatatirea situatiei persoanelor cu autism (copii, tineri sau adulti), exclusi inca din comunitate, din societate, datorita lipsei serviciilor de sanatate, educatie si sociale potrivite nevoilor lor si accesibile pentru toate familiile din tara.  

Depunem eforturi pentru ca si copiii nostri sa  aiba sansa la o  viata decenta acum si dupa ce noi, parintii, nu vom mai fi langa ei. 

Adresă: Str. Apele Vii, nr.28, sector 6, Bucuresti
Telefon: 0731816880
Contact: Liuba Iacoblev