Sanatate

Centrul de Excelenta pentru studiul si tratarea leucemiilor

Perioada: 01.09.2016 - 15.12.2018 Activ la nivel național
41532,00 Lei
Sumă target: 81360 Lei
Donează

Descriere

Campania va sustine crearea unui Centru de Excelenta pentru studiul Leucemiei/Limfomului cu celula T a Adultului (ATLL) in colaborare cu Departamentului de Hematologie al Spit. Universitar Necker Paris; specializarea/formarea medicilor hematologi in vederea tratarii in tara a ATLL - cu o rata de mortalitate de 100% in cazul formelor acute dezvoltate de pacienti; constientizarea gravitatii virusului HTLV responsabil pentru ATLL, transmisibil prin expunere la sange contaminat, prin contact sexual, transplacentar si prin laptele matern, asemanator cu HIV, virusurile hepatitelor B si C. Se doreste obtinerea obligativitatii testarii pentru virusul HTLV a tuturor donatorilor de sange, a mamelor care alapteaza etc, precum si prevenirea contaminarii in randul populatiei.

Scopul proiectului

ARIL sustine activitatea medicilor in: cercetarea virusului HTLV (Human T-cell Lymphotropic Viruses); dezvoltarea de tratamente eficiente - pentru cresterea ratei de supraviețuire a bolnavilor cu forme acute agresive de ATLL la 60%; specializare pentru aplicarea în spitalele din România a noilor metode de tratament elaborate.

Cui donez?

Asociatia ofera sprijin celor 20 de medici hematologi voluntari (18 romani din 6 spitale bucurestene si 2 francezi, respectiv Pr. Oliver Hermine - dr. in stiinte, seful grupului de parteneriat in cercetare si Dr. Ambroise Marcais - Senior Dr. PHTP), implicati in parteneriat. Medicii francezi, cu o vasta experienta, specializati pe acest tip de maladie, vor continua cercetarea in cadrul parteneriatului, vor contribui la specializarea medicilor romani in acest domeniu, vor lua decizii terapeutice. De aceasta oportunitate vor beneficia bolnavii romani de ATLL printr-un tratament de ultima generatie, familiile/apartinatorii pacientilor, intraga populatie a tarii, donatori de sange, primitori de transfuzii sanguine, mame care alapteaza.

De ce să donez?

ATLL este o provocare in Romania pentru diagnosticare si tratament, are prognostic extrem de sumbru; este rezistenta la terapii conventionale, are rata ridicata de recidiva, este corelata cu infectarea cu oncovirusul HTLV. Dupa primul an de derulare a proiectului rezultatul este incurajator: de la mortalitate de peste 90% în primele 10 luni dupa diagnosticare s-a ajuns la un procent de supravietuire de 70% dupa 12 luni si de 40% dupa 18 luni.

13405 vizualizări

ONG - ASOCIATIA ROMANA IMPOTRIVA LEUCEMIEI-ARIL

Asociația Română împotriva Leucemiei (ARIL) a fost înființată în 2006 de Monica Bunaciu, care a învins leucemia după o lungă luptă, împreună cu un grup de persoane implicate direct sau indirect în lupta împotriva bolilor hematologice în spitalele din România.

Misiunea asociației este de a îmbunătăți șansele de vindecare ale actualilor și viitorilor pacienți cu boli hematologice din România, oferind suport și consiliere pacienților cu boli hematologice și familiilor lor și desfășurând acțiuni în vederea îmbunătățirii condițiilor de tratament din România.

 

Adresă: Otopeni, Calea Bucurestilor , nr. 84, bl 2-1, sc B, ap 14
Telefon: 0722983426
Contact: Monica Bunaciu
Website: www.aril.ro