Educație

Da-ti pasiunea mai departe 2016

Perioada: 21.12.2015 - 30.09.2016 Activ la nivel național
810,00 Lei
Sumă target: 13320 Lei
Donează

Descriere

200 de voluntari sustin saptamanal cursuri interactive pentru 395 de copii institutionalizati si din medii defavorizate, in functie de domeniile care ii pasioneaza si de nevoile copiilor (de la matematica, engleza,etc.).

Judeţele în care ne dorim extinderea activităţii proiectului sunt Alba, Brăila, Braşov si Vȃlcea , perioada de timp fiind ian. – sept. 2016. 

 

Voluntarii urmaresc imbunatatirea performantelor scolare si dezvoltarea armonioasa a copiilor. Voluntarii folosesc metode non-formale de predare (jocuri de echipa, de rol) si pun accent pe transmiterea de valori pentru o viata armonioasa. Prin incurajari constante si activitati atractive, copiii descopera placerea de a invata, au satisfactia reusitei si sunt motivati sa continue studiile.

Scopul proiectului

Strangerea a 3000 de euro necesari implementarii si sustinerii proiectului in cele 4 judetele, perioada finanatata fiind ianuarie- septembrie 2016.

Scopul proiectului este de a motiva copiii institutionalizati sa isi continue educatia, urmarind imbunatatirea performantelor scolare si dezvoltarea abilitatilor de relationare.

Cui donez?

Beneficiarii directi sunt 395 de copii inscrisi in 11 centre de plasamen din 4 judete.Copiii urmeaza scoli normale sau speciale, dar au mari lacune in invatare si sunt deseori marginalizati de colegi. Prin orele interactive, copiii isi imbunatatesc performantele scolare, devin mai interesati de educatie si mai motivati sa invete, capata incredere in ei si invata sa comunice si sa relationeze, intrand in contact cu tinerii cale le devin modele. Beneficiarii indirecti sunt voluntarii, care devin mai responsabili, altruisti, optimisti si sunt rasplatiti prin imbratisarile copiilor.

Situaţia pe judeţe: Alba (7 centre, 130 de copii ), Brăila (2 centre, 80 de copii), Braşov (6 centre, 150 de copii) şi Vȃlcea (1 centru, 35 de copii).

De ce să donez?

Pentru copiii institutionalizati educatia este singura sansa. Fiecare ajutor contribuie la sansa unui copil de a se bucura de cursuri interactive potrivite nevoilor lor. Pentru a implementa proiectul este nevoie de promovarea lui, recrutarea voluntarilor si de materiale educationale. Folosim cu responsabilitate fondurile si antrenam copiii in 2-3 cursuri saptamanale pregatite cu mare seriozitate: plan de lectie, obiective, rezultate. 

Comentarii

Trebuie să te autentifici sau să te înregistrezi pentru a putea comenta!
Acest proiect nu are încă niciun comentariu.
497 vizualizări

ONG - Asociatia Lindenfeld - Ajungem Mari

Programul educational Ajungem Mari este adresat copiilor institutionalizati si din medii defavorizate. Prin proiecte de voluntariat si orientare profesionala, workshop-uri, ateliere creative si activitati socio-recreative, programul isi propune sa reduca trauma institutionalizarii, a abandonului si separarii de familie, sa le dea copiilor incredere in ei si sa le formeze abilitati pentru a deveni adulti responsabili si independenti.

 

Programul Ajungem Mari este implementat de Asociatia Lindenfeld, organizatie non-guvernamentala ce are ca obiectiv facilitarea accesului grupurilor vulnerabile la domenii cheie ale societatii.

 

Toate proiectele Ajungem Mari pun accent pe dezvoltarea personala a copiilor si tinerilor, in special cresterea increderii in sine si formarea abilitatilor de comunicare si lucru in echipa.

Adresă:

Strada Henri Coanda Nr.15, Sector 1, Bucuresti

Telefon: 0753192263
Contact: Iarina Stefanescu