Antreprenoriat social

Galeria Terapiilor 2018

Perioada: 17.12.2017 - 30.09.2018 Activ în Brasov
795,00 Lei
Sumă target: 21400 Lei
Donează

Descriere

Conform statisticilor, in judetul Brasov sunt inregistrati peste 1.500 de copii cu diferite forme de dizabilitati si cu diagnostic de copii cu nevoi speciale. Numarul lor poate fi mai mare datorita lipsei unui diagnostic timpuriu sau a refuzului parintilor de a accepta situatia de fapt al unui copil cu nevoi din diferite motive personale sau de integrare.

Parintii care afla intr-un anumit moment de un diagnostic legat de dizabilitati sau nevoi speciale ale copiilor lor nu au acces sau dispun de un acces foarte limitat la gama terapiilor care pot recupera sau ameliora deficientele de dezvoltare.

Fiind presati de timp acestia au nevoie de o informatie cat mai completa asupra tuturor posibilitatilor din zona apropiata (sunt cazuri cand trebuie sa acceseze aceleasi terapii si de doua ori pe zi)

Articole externe

Scopul proiectului

Este un proiect unic ca si concept, de impact in mediul social fiind punctul de pornire al unei platforme active ce reuneste parintii aflati in cautarea celor mai eficiente terapii de recuperare, educationale, dezvoltare si integrare a copiilor cu nevoi speciale si cei care deruleaza prin activitatile, proiectele si programele lor astfel de terapii

Cui donez?

In judetul Brasov exista conform estimarilor peste 1.500 de familii cu copii cu nevoi speciale din diferite paturi sociale, avand insa cateva trasaturi foarte comune:

- lipsa de incredere in viitor

- lipsa increderii ca acesti copii pot fi recuperati si ajutati prea mult

- lipsa motivatiei pentru a investi intr-o cauza "pierduta"

- lipsa informati cu privire la posibilitatile de terapii si recuperare al acestor copii.

Tmpul creaza o presiune enorma in a cauta si gasi cat mai repede terapiile si activitatile care ar putea ajuta la recuperarea si dezvoltarea acetora. Lipsa acesti informatii ingreuneaza semnificativ sansele de a gasi solutia optima pentru acestia.

Accesul parintilor la informatie, experienta intalnirii unor modele pozitive si discutiile cu specialisti pot schimba radical situatia

De ce să donez?

Credeti in minuni si acestea vor deveni realitate!...este alegerea noastra si a multor prieteni dragi, care cred impeuna cu noi, ca aceste demersuri vor deveni in timp parte a cotidianului numit normalitate.

Alege sa construim impreuna un model de proiect special, pozitiv si inspirational care sa ofere curaj, incredere si motivatie parintilor cu copii cu nevoi speciale pentru un viitor mai bun si mai integrat in societate.

Impreuna reusim mai bine!

253 vizualizări

ONG - Asociatia Albert si zambete

Asociatia “Albert si zambete” s-a nascut si a crescut ca o inspiratie a realitatii si a provocarilor unei experiente speciale din ultimii trei ani;
este drumul prin care crestem noi parintii, pe masura ce incercam sa crestem la maximul potential real un baiat minunat caruia pe langa un 10 APGAR i s-a asociat un diagnostic de Sindrom Down. Este contextul prin care ne asumam sa facem mai mult pentru cei din jurul nostru aflati in situatii poate mult mai complicate decat situatia noastra.

Este modul in care ne dorim sa dezvoltam multe proiecte sociale de impact in zona copiilor cu nevoi speciale si prin care sa raspundem nevoilor acestei comunitati prin oportunitati de informare, dezvoltare si integrare a unei resurse deosebit de valoroase din societate.

Credeti in minuni si acestea vor deveni realitate!
...este alegerea noastra si a multor altor prieteni dragi noua si care cred ca impeuna cu noi aceste ganduri si demersuri vor deveni mai devreme sau mai tarziu parte a cotidianului numit normalitate.

Adresă:

Comuna Harman, str. Dorobanti Nr 80, Jud Brasov

Telefon: 0733920032
Contact: Costina Corina Csato