Sanatate

Gradina terapeutica

Perioada: 15.06.2020 - 31.07.2020 Activ în Ilfov
0 Lei
Sumă target: 50000 Lei
Donează

Descriere

Halatul de molton și papucii de casă fac să pară că locul e o sufragerie în care te strângi seara la poveste. Cand zâmbetele de complezenta se sting, poveștile se aprind și, dacă le-ai câștigat încrederea, o să-ți vorbească despre patimi. Când n-au mai știut să distingă realitatea de imaginație, când n-au mai putut să țină în frâu nici frica, nici furia, nici rușinea. Când au crezut că sunt bine, căci medicamentele țineau fricile în frâu dar dincolo de gard, în realitatea spre carevor să se întoarcă, eticheta li s-a lipit pe fiecare fărâmă din corp și din minte. “Nu mai e nimic pentru noi afară! Nu se mai uită nimeni la noi ca la niște oameni!” Pacientii Spitalului de Psihiatrie Eftimie Balaceanca isi petrec viata in izolare. Pentru ei vrem sa construim o Gradina Terapeutica.

Scopul proiectului

Principalul scop este cel terapeutic.Acesti oameni traiesc in lumea lor, intr-o cumplita izolare. Ingrijirea plantelor le ofera o utilitate si in acelasi timp ii incurajeaza sa socializeze. De asemenea, vor putea vedea rezultatul direct al actiunii lor, plantele sadite si ingrijite de ei vor fi utilizate in bucataria spitalului. 

Cui donez?

Pacientilor internati sau care trec pragul spitalului de Psihiatrie Eftimie Diamandescu. Pacientii au un diagnostic psihiatric, de la forme usoare de depresie pana la schizofrenie, dementa, borderline etc. In acest moment sunt internati in spital aproape 200 de pacienti 

De ce să donez?

Daca ai fost aproape de un diagnostic de depresie sau ai cunoscut pe cineva care a trecut prin ea intelegi foarte usor izolarea cu care se confrunta acesti pacienti - se retrag intr-o lume a lor din care cu greu pot iesi fara ajutor. 

Fii tu mana care-i ridica!

Comentarii

Trebuie să te autentifici sau să te înregistrezi pentru a putea comenta!
Acest proiect nu are încă niciun comentariu.
1016 vizualizări

ONG - Asociatia Zi de BINE

In fiecare lună, peste 1.5 Milioane de români își sărbătoresc ZIUA de naștere sau de nume. Cum ar fi dacă 1.500.000 de oameni care vor să se implice în ceva și nu știu de unde să înceapă s-ar folosi de ziua lor pentru a face acel ceva care le mișcă sufletele și le dă un sens?

 

 constă în:

  • 12 cauze sociale, câte una pentru fiecare lună
  • Fiecare dintre cele 12 proiecte se adresează unei comunități
  • Fiecare dintre cele 12 proiecte se implementează în maximum 30 de zile
  • Fiecare dintre cele 12 proiecte se finanțează din banii strânși în special de la sărbătoriții lunii

 

 este proiectul care își propune să:

  • Creeze comunități
  • Sprijine mii de oameni aflați în situații vulnerabile
  • Creeze notorietate în jurul unor cauze ignorate
Adresă:

Soseaua Colentina 62,  bl. 104, sc. B, et. 5, ap. 70, Sector 2, Bucuresti

Telefon: 0725565375
Contact: Melania Medeleanu
Website: www.zidebine.ro