Social

Harta accesibilitatii pentru persoanele cu dizabilitati

Perioada: 05.12.2016 - 01.04.2017 Activ în
3995,00 Lei
Sumă target: 60000 Lei
Donează

Descriere

Persoanele cu dizabilitati au dreptul de a-si desfasura viata in conditii de egalitate cu ceilalti. Din pacate, insa, de multe ori accesul lor in spatii publice sau la anumite servicii de baza (educatie, sanatate) este limitat. Tocmai de aceea ne propunem sa dezvoltam o aplicatie mobila speciala pentru oamenii cu dizabilitati, in parteneriat cu Autoritatea Nationala pentru Persoanele cu Dizabilitați și Fundația Motivation.

Aplicatia centralizeaza informatii utile pentru viata zilnica: transport in comun, acces in institutii si spatii publice,  sisteme speciale informare si comunicare (sisteme IT de comunicare pentru nevazatori, de ex.) si alte servicii. Utilizatorii pot verifica obstacolele de pe traseul lor si pot semnala locurile care nu intrunesc conditiile necesare.

Articole externe

Scopul proiectului

Scopul proiectului este accesibilizarea cat mai multor spatii si servicii publice pentru persoanele cu dizabilitati, pentru a le usura viata si pentru a le fi respectate drepturile.

De asemenea, ne dorim ca toti cei care au o dizabilitate sa regaseasca informatiile de care au nevoie pentru a avea o viata normala in societatea romaneasca.

Cui donez?

Donezi pentru sutele de mii de persoane cu dizabilitati din tara, pentru persoanele cu handicap locomotor, vizual sau auditiv. Pentru cei care nu se pot duce la medic, la scoala sau la primarie de unii singuri. Cei care depind mereu de a fi luati in brate, purtati pe sus, ghidati. Cei dependenti mereu de ajutorul altcuiva.

Fiecare dintre ei ar putea si ar dori sa faca mai multe lucruri de unii singuri, sau cu cat mai putin ajutor. Pentru asta, insa, drepturile legate de accesul la servicii si in institutii trebuie respectat, lucru pe care ne propunem sa-l rezolvam prin aplicatia noastra.

De ce să donez?

Sustine-ne si contribuie la eliminarea obstacolelor care ii impiedica pe cei cu dizabilitati sa duca o viata demna si independenta!

Sustinand proiectul, combatem impreuna barierele de acces la servicii de baza pentru viața unui om, astfel incat nicio persoana sa nu fie exclusa de la îndeplinirea celor mai banale acțiuni zilnice sau de la exercitarea drepturilor in societate.

11088 vizualizări

ONG - Code 4 Romania

Code for Romania este o comunitate de tineri profesioniști și entuziaști care dezvoltă soluţii IT cu scopul de a rezolva probleme ale societăţii. Cu alte cuvinte, dezvoltăm aplicații civice în următoarele domenii: informare & acces la date publice, educare & promovare a culturii, implicare civică, facilitarea accesului la servicii publice.

Adresă:

Piața Alba Iulia nr. 7, bloc I6, etaj 1, ap. 9, sect. 3, București

Telefon: 0729990546
Contact: Olivia Vereha
Website: www.code4.ro