Sanatate

Mergi la Sigur

Perioada: 04.12.2017 - 12.03.2020 Activ în Constanta
0 Lei
Sumă target: 20000 Lei
Donează

Descriere

Asociatia Sigur sprijina familiile in care exista copii cu tulburare de spectru autist.  Prin proiectul Mergi la Sigur, Asociatia urmareste identificarea eficienta a copiilor cu autism, adica diagnosticarea lor la o varsta cat mai frageda, fapt ce creste considerabil sansele de recuperare. De asemenea, proiectul vizeaza evaluarea copiilor care prezinta semne sau note autiste si incadrarea lor intr-un plan de terapie. 

Scopul proiectului

Scopul este acela de a intinde o mana de ajutor familiilor care se confrunta cu o afectiune serioasa si invalidanta, care nu se trateaza prin medicamentatie, ci prin terapie comportamentala. Costurile terapiei sunt foarte mari si recuperarea copilului se afla intr-un raport direct proportional cu orele de terapie efectuate. 

Cui donez?

Beneficiarii sunt in primul rand copiii afectati de tulburarea de spectru autist prin accesul la terapia comportamentala, parintii acestora prin sprijin financiar, bunicii lor prin sprijin moral, proaspetii si viitorii parinti prin accesarea unei informatii foarte valoroase, de care ar putea depinde situatia familiei lor. 

Informatia reprezinta moneda care poate cumpara o viata mai buna. Principalul obiectiv al Asociatiei Sigur este constientizarea parintilor sau a viitorilor parinti in legatura cu semnalele care pot sugera o tulburare grava. Asadar, transmitatorul informatiei este cel mai generos donator.

De ce să donez?

La fel ca orice boala, autismul se agraveaza daca nu este tratat. Cei mai multi parinti ajung cu copiii la terapie in jurul varstei de 4,5 ani, atunci cand observa ca desi copilul a crescut,nu vorbeste. Cea mai mare sansa pe care o au acesti copii este varsta la care incep terapia, in conditiile in care testul pentru autism poate fi efectuat inca de la varsta de 6 luni. Donezi pentru a le oferi copiilor o sansa la o viata cat mai normala.

Comentarii

Trebuie să te autentifici sau să te înregistrezi pentru a putea comenta!
montierrobert montier:
Numele meu este Robert MONTIER; Investitor privat în Franța. Proiectul dvs. mi-a atras atenția asupra site-ului bursabinelui.ro și aș dori să am mai multe informații. Puteți să-mi spuneți mai multe despre dvs. și suma forfetară pe care o căutați? Aici este adresa mea de email: montierrobert@outlook.fr
13 ianuarie 2018 15:29:04
217 vizualizări

ONG - Asociatia Sigur

Asociația Sigur a fost înființată în anul 2017, cu scopul de a sprijini atât persoanele cu tulburări de dezvoltare, cât și familiile acestora. Membrii fondatori ai Asociației vizează integrarea socială a unui număr cât mai mare de copii cu întârziere psihomotorie, dându-le în același timp șansa de a duce o viață normală. 

 

Pentru îndeplinirea obiectivelor sale, Asociația își propune realizarea următoarelor activități:

  1.  intervenție terapeutică de specialitate
  2. organizarea de workshop-uri privind abilități de parenting
  3. grupuri de suport pentru familiile persoanelor afectate
  4. ateliere de creație
  5. informarea și sprijinirea familiilor copiilor cu tulburări de dezvoltare pentru creșterea si educarea acestora
  6. organizarea de cursuri de pregătire, seminarii, conferințe, școli de vară
  7. organizarea de manifestații publice și alte activități de sensibilizare a opiniei publice, potrivit legii

 

Adresă:

Strada Aurel Vlaicu nr.41, Bl. PC1, Sc. C, Ap. 78, Constanta

Telefon: 0728079553
Contact: Irina Sunda