Social

Microbuzul Copilariei

Perioada: 04.12.2017 - 30.09.2018 Activ în Bacau
0 Lei
Sumă target: 27000 Lei
Donează

Descriere

Din cauza dificultatilor cu care se confrunta persoanele cu handicap, se constata un numar mare de persoane aflate in situatii de izolare, marginalizare sau risc de excludere sociala. Asociatia noastra a incercat sa-i implice pe beneficiari in diferite activitati de socializare si de petrecere a timpului liber (calarie, tabara la munte, la piscina, in parc), dar mereu ne-am impiedicat de modalitatea de a transporta copiii spre locurile dorite. Proiectul nostru vizeaza achizitionarea unui microbuz prin care sa putem face lunar vizite in diferite locatii (la muzee, in excursi, drumetii, la locuri de joaca, la salina, etc). 

Articole externe

Scopul proiectului

27.000 de vise pentru imbunatatirea calitatii vietii copiilor prin scoaterea din izolare a persoanelor cu dizabilitati si integrarea in comunitate, prin cresterea gradului de socializare atat a copiilor intre ei, cat si cu adultii din societate, precum si prin imbogatirea cunostintelor facilitata de accesul la diferite obiective turistice. 

 

Cui donez?

Beneficiarii nostrii sunt 98 de copii cu diferite dizabilitati psiho - motorii (retard psihomotor, tetrapareza, parapareza, hemipareza, monopareza spastica, deviatii ale coloanei vertebrale, autism, afectiuni genetice) care nu au posibilitatea sa merga in vacante, sa viziteze diferite locatii (muzee, salina, piscina, locuri de joaca). 

De ce să donez?

Izolarea se datoreaza in principal gradului scazut de accesibilizare a mediului, afectarii stimei de sine si a increderii in fortele proprii, temerii de a nu fi marginalizati/exclusi de catre ceilalti, experientelor negative anterioare, beneficiarii confruntandu-se cu scaderea sperantei de a-si intemeia o familie, de a dezvolta un cerc restrans de prieteni, sanse limitate/inegale de a lua parte la viata comunitatii in raport cu ceilalti membrii.

Comentarii

Trebuie să te autentifici sau să te înregistrezi pentru a putea comenta!
Acest proiect nu are încă niciun comentariu.
936 vizualizări

ONG - Asociatia Centrul Daniel

Povestea Centrului Daniel s-a nascut din durerea unei mame neputincioase in fata bolii copilului ei. Daniel avea 9 ani cand a fost diagnosticat cu panencefalita sclerozanta subacuta - PESS, acesta stingandu-se din viata. Dar pentru ca durerea naste determinare,Popa Marioara, mama lui Daniel, a decis sa ajute si sa salveze destinele altor copii. A mobilizat parinti asemenea ei, iar astfel la 5 iunie 1993 a luat nastere Asociatia de Sprijin a Copiilor Handicapati Neuromotor. Astazi, peste 24 de ani de la infiintare, in Centrul Daniel beneficiaza de terapii complexe de specialitate un numar de 98 de copii cu dizabilitati si nu numai, principalele servicii oferite fiind: stimulare cognitiva, art - terapie, formarea autonomiei personale/ a abilitatilor de viata, socializare, logopedie, kinetoterapie, terapie cu ajutorul camerei senzoriale (terapia snoezelen) si a spatiului de terapii in aer liber amplasat pe terasa asociatiei noastre.

Adresă:

strada Pictor Andreescu, nr 5, loc Bacau, jud Bacau

Telefon: 0728219121
Contact: Popa Ionela Catalina