Educație

O tabara cat o VIATA

Perioada: 01.11.2018 - 01.07.2019 Activ în Brasov
12425,00 Lei
Sumă target: 50000 Lei
Donează

Descriere

Campania de strângere de fonduri este organizată pentru ca elevii de la Centrul “Ziurel” din Săcele, județul Brașov, să poată participa, pentru prima dată, la o tabără de educație prin aventură – Tabăra Viața.  Perioada de desfășurare a campaniei este decembrie 2018 – iunie 2019, urmând ca  tabăra să aibă loc în luna iulie 2019, la final de an școlar la Băile Tușnad, jud. Harghita.

 

Tabăra VIAȚA este o oportunitate unică de a deprinde abilități necesare dezvoltării personale! Prin intermediul taberei, tinerii învață să devină lideri, persoane responsabile și un model de perseverență și implicare comunitară. Venind din familii cu un nivel de trai scăzut, tinerii nu-și pot permite costurile unei astfel de tabere. 

 

Scopul proiectului

Susținerea unui grup de 40 tineri de la Centrul “Ziurel” din Săcele pentru a merge timp de o săptămână, în prima lor tabără de educație bazată pe experiență!

Cui donez?

Elevii de la Centrul “Ziurel” locuiesc în cartierul Gârcini din Săcele, în Zizin, în Tărlungeni; au vârste între 14 și 18 ani și, pe parcursul liceului sau școlii profesionale, aceștia beneficiază de pregătire vocațională și mentorat în cadrul programului nostru educațional. Pentru ei, școala reprezintă, de cele mai multe ori, singura ocazie de a ieși din cadrul comunității și de a lua contact cu un alt mediu și alte persoane-resursă. 

Majoritatea dintre tineri nu au avut niciodată oportunitatea de a participa la o tabără și deseori, nici nu părăsesc spațiul comunității lor. Viața socială se întâmplă în orașul lor și cel mult în împrejurimi. 

De ce să donez?

Pentru ca tinerii din jurul nostru să fie mai curajoși au nevoie să învețe prin experiență despre curaj! Am ales Tabăra VIAȚA pentru ca elevii cu care lucrăm să învețe despre cum să ia inițiativa, cum să își depășească limitele și să aibă mai multă încredere în ei. Cu 200 lei poți asigura 1 zi de tabără pentru un adolescent de la Centrul Ziurel din Săcele!

2377 vizualizări

ONG - Fundatia FAST

Fundația pentru Asistență Socială și Tineret (FAST) sprijină copiii și familiile din medii defavorizate prin proiecte de educație și dezvoltare comunitară, în Municipiul Săcele și în comunitățile rurale Zizin și Tărlungeni. De-a lungul anilor, munca noastră a ajutat sute de copii și familii să aibă acces la o educație mai bună, la un adăpost mai sigur, și la șanse egale în vederea îmbunătățirii condițiilor de viață.

 

Sloganul “Oferă-i unui om un pește, și-l vei hrăni pentru o zi, învață un om să pescuiască , și-l vei hrăni pentru o viață!” stă la baza tuturor activităților din cadrul Fundației FAST.

Adresă:

George Moroianu, nr. 17, Săcele, jud. Brașov, 505600 

Telefon: 0268 276 504
Contact: Ruxandra Oprică