Social

Opt copii isi construiesc propria casa

Perioada: 04.08.2020 - 01.10.2020 Activ în Sibiu
450,00 Lei
Sumă target: 8000 Lei
Donează

Descriere

Copiii își construiesc propria casă după ce au reușit să pună temelia unei fundații. Un morman de cărămizi stă întins pe ciment, o roabă și câteva materiale de construcții. Ei ne-au cerut ajutorul să apelăm la prieteni care le pot da o mână de ajutor să-și finalizeze casa aflată în construcții.


Daniel, o mogâldeață de copil, cam la 8 anișori ridică o cărămidă și spune că pălmile lui bătătorite sunt gata să pună mâna la cele mai grele munci. Deși, este elev în clasa a doua, el visează să devină jandarm. O copilă la vreo 10 ani se apropie de noi și ne roagă cu lacrimi în ochi să-i dăm o felie cu margarină. Aveam decât o sută de lei în buzunar. O sumă pe care am donat-o părinților să le cumpere mâncare.

 

Articole externe

Scopul proiectului

Construirea unei case pentru opt copilași. 

 

Cui donez?

Copiilor pentru a avea un acoperiș.

De ce să donez?

Serile de vară sunt norocoase pentru cei opt copii. Își întind pături și dorm sub cerul liber. Iarna se înghesuiesc pe la vecini, câte 10-12 într-o căsuță. Codrin mă trage de mână să mă invite în casa lui. E disperat și ne spune că în casa lui plouă iar toate lucrurile au putrezit. Acoperișul e distrus, iar pereții sunt plini de ciuperci și mucegai.

 

1358 vizualizări

ONG - VOCEA COPIILOR ABANDONATI

Scopul nostru este să fim alături de tinerii/ copiii abandinați, oferindu-le sprijin atât prin activități educative, cât și prin simplul fapt că au, printre membrii asociației, persoane în fața cărora să-și deschidă sufletul, să fie ascultați și iubiți.

Mai mult, dorim să le facem auzită VOCEA!

Oferim tinerilor programe prin care învață ce drepturi și obligații au, din punct de vedere legal, și le arătăm căile legale prin care se pot adresa autorităților competente. Dar, mai ales, îi ajutăm să-și găsească un punct de echilibru în viață, să-și dea seama la ce sunt buni, cum se pot ajuta, cum pot fi piloni de bază pentru societate, să se descopere ca ființe sociale, ca oameni care, cu muncă și dedicare, pot deveni profesioniști foarte buni în orice domeniu pe care și-l aleg.

O societate nu poate evolua fără tineri. Vă rugăm să țineți minte că toți oamenii sunt valoroși, că ei nu au ales să fie abandonați de părinți și că asta, în niciun caz, nu îi descalifică în fața celor care au crescut în familiile biologice.

Adresă:

Comuna Snagov, Sat Snagov, Soseaua Snagov nr. 135, Bl. D4, Sc. 1, Ap. 2, Jud. Ilfov

Telefon: 0743365469
Contact: Visinel BALAN