Mediu

Padurea de stejari de la Mischii

Perioada: 18.02.2021 - 30.11.2022 Activ în Dolj
1107,00 Lei
Sumă target: 150000 Lei
Donează

Descriere

Mai multe  suprafețe neproductive așteaptă să fie împădurite în comuna Mischii, jud. Dolj. Acestea au soluri ce permit și chiar favorizează amestecul de stejar și frasin. Avem oportunitatea  aici să plantăm și să creștem păduri pe câteva zeci de ha, păduri care să rămână câteva sute de ani și de care să beneficieze  generațile viitoare. Comunitatea locală își dorește acest lucru și are nevoie de ajutorul nostru ca aceste păduri de stejar și frasin să devină realitate. Pădurile de stejar cresc înalte, depășind 40 de metri, au rădăcini pivotante în adâncime, își întind larg ramurile, pe orizontală, arătând o coroană bogată, putând atinge vârste de câteva sute de ani. Fructificația este rară, la câțiva ani (ghindele).

Scopul proiectului

Plantarea a cel puțin 2 ha de teren neproductiv în localitatea Mischii, jud. Dolj, cu puieți forestieri de stejar și frasin (7500 de puieți de stejar și 2500 de frasin) și implicarea comunității locale atât în plantarea, cât și în creșterea acestei păduri (activități de îngrijire și completare a plantației, timp de câțiva ani, până la reușita ei).

Cui donez?

Donația va fi făcută Asociației EcoAssist, care prin proiectul ”Plantăm fapte bune în România”, a plantat în ultimii 10 ani, 1,8 milioane de puieți pe 470 de ha. Multe dintre aceste ha cuprind deja păduri ajunse la starea de masiv, iar altele cresc către această realitate dorită de toți.Costul cu plantarea și îngrijirea unui puiet pe următorii 5 ani este 18 lei.

Beneficiarii acțiunilor noastre sunt, toți voluntarii implicați în activitățile de plantare (indiferent de unde provin și de caracteristicile socio-profesionale).  O altă categorie de beneficiari sunt membrii comunității locale ce se vor bucura de existența pădurii și de toate beneficiile pe care aceasta le aduce oamenilor.

De ce să donez?

Sunt situații în care oamenii de lângă noi au nevoie de ajutor. Cu toții ne putem implica, atunci când putem, cu ce putem, dacă simțim să facem acesta. Acest gest de implicare este o alegere personală a fiecăruia, în funcție de credințele, valorile și posibilitățile pe care le avem. Implicarea poate fi materială și/sau sentimentală și la fel și rezultatul ei. În cazul acesta, donația va crea o pădure pe care donatorii o pot ”trăi”.

Comentarii

Trebuie să te autentifici sau să te înregistrezi pentru a putea comenta!
Acest proiect nu are încă niciun comentariu.
2678 vizualizări

ONG - Asociatia EcoAssist

Scopul principal al ”Plantăm fapte bune în România” este să plantăm, să îngrijim și să creștem păduri pe terenuri publice neproductive, pentru a le reda comunităților locale și creșterea conștientizării acestora cu privire la nevoile mediului înconjurător și la responsabilitatea noastră față de acesta.  Activitățile de plantare au la bază o H.C.L și un acord de parteneriat și sunt realizate în concordanță cu legislația silvică: analize de sol, proiect tehnic de împădurire, plantări, completări și îngrijiri până ce tânăra cultură silvică atinge stadiul de masiv.  La plantările pe care le organizăm, voluntarii beneficiază de  instructaj silvic și de SSM, precum și întregul pachet logistic necesar (transport, puieți, unelte, mănuși, apă și mâncare, toalete ecologice,  servicii medicale – la nevoie).  Astazi, ne mandrim cu cele 470 de hectare pe care am plantat peste 1.830.000 de puieti, in 33 de judete ale Romaniei. La actiunile noastre au participat aproape 44.000 de voluntari.

Adresă:

Strada Pitar Moș, nr. 27, etaj 5, apartament 16, Sector 1, Bucureşti.

Adresa de corespondență: Impact HUB Universitate, Unimed Building, Strada Tudor Arghezi 8-10, Sectorul 2, București, cod postal 020945

Telefon: +40741234090
Contact: Georgiana Tătulescu