Sanatate

Primul ajutor in Educatie

Perioada: 04.12.2017 - 31.12.2018 Activ în Alba Bucuresti Calarasi Cluj Dâmbovita Iasi Mures Timis
0 Lei
Sumă target: 18800 Lei
Donează

Descriere

Cum te-ai descurca intr-o situatie limita, cand viata cuiva apropiat este in pericol? Ai putea sa ii acorzi primul ajutor corect? 

In Caravana cu Medici, credem ca educatia medicala incepe de pe bancile scolii, de aceea ne propunem sa ajungem in cele din mediul rural, unde nevoia de sanatate este cea mai mare. Pe parcursul a 12 luni, 30 de scoli gimnaziale vor beneficia de cursuri de CPR predate de medici si formatori autorizati, si de lectii de preventie si screening ginecologic.

Articole externe

Scopul proiectului

In curricula actuala, invatamantul public nu prevede lectii de acordare a primului ajutor si nici de educatie medicala extensiva. Scopul proiectului este de a pregati 1500 de elevi din mediul rural sa acorde masurile de resuscitare cardio-pulmonara si de a ii pregati sa reactioneze corect in cazul unor situatii de urgenta.

Cui donez?

Beneficiarii proiectului Primul ajutor in Educatie sunt elevii claselor gimnaziale si de liceu din zonele rurale. In anul 2018, Caravana cu Medici isi propune sa ajunga in 30 de localitati si sa invete 1500 de elevi cum sa actioneze in situatii de urgenta, cum sa acorde primul ajutor si cand sa ceara ajutorul serviciilor de urgenta. Conform protocoalelor din Canada, orice copil cu varsta peste 10 ani este pregatit fizic sa efectueze manevrele de resuscitare, iar legislatia Statelor Unite a introdus recent un curs de prim-ajutor oricarui elev de liceu.

Lectiile bi-lunare tinute de medicii si formatorii  Caravanei cu Medici vor instrui elevii, iar numarul beneficiarilor indirecti creste exponential cu frecventa cursurilor.  

De ce să donez?

Cum ai reactiona daca o persoana apropiata are nevoie de ajutor?Educatia medicala este una din modalitatile primare de preventie in sanatate.Situatiile de urgenta sunt de cele mai multe ori neprevazute si cu rezultate nefaste, daca martorii nu procedeaza corect in acordarea ajutorului.In acest sens,Caravana cu Medici isi propune sa dezvolte latura educationala a fiecarei editii prin predarea de cursuri de prim-ajutor in scolile din mediul rural. 

Comentarii

Trebuie să te autentifici sau să te înregistrezi pentru a putea comenta!
Acest proiect nu are încă niciun comentariu.
340 vizualizări

ONG - Caravana cu medici

Asociatia Caravana cu Medici este fondată în 2014 de 5 medici rezidenti care au alături o echipă de aproape 250 de medici voluntari. Misiunea ONG-ului este să realizeze o rețea națională prin intermediul căreia medicii să acorde periodic îngrijiri medicale persoanelor aflate în zonele mai puțin favorizate din punct de vedere economic.

Adresă:

Bucuresti

Telefon: 0723559798
Contact: Vlad Berbecar