Social

Programul Social SAMAS

Perioada: 01.10.2015 - 31.12.2016 Activ la nivel național
630,00 Lei
Sumă target: 30000 Lei
Donează

Descriere

Statisticile naționale arată că situații dificile de viață sunt cele care generează cele mai multe cazuri de mortalitate și morbiditate maternă și infantilă. O bună parte dintre aceste probleme ar putea fi însă rezolvate prin pregătirea pentru naștere a viitoarei mame De aceea, Asociația SAMAS investește 40.000 de euro în Programul Social SAMAS 2015-2016, pentru a oferi mamelor din medii defavorizate acces gratuit la cursuri și ședințe de consiliere atât în perioada prenatală, cât și după naștere.

Programul se adresează femeilor care provin din medii defavorizate și se derulează în București, Bistrița, Constanța, Drobeta Turnu Severin, Focșani, Medgidia, Pitești  și Târgu Mureș.

 

 

 

Scopul proiectului

Rolul principal al Programului Social SAMAS este creșterea ratei de alăptare exclusivă pentru cel puțin 6 luni și facilitarea accesului la pregătirea pentru naștere, realizată de educatori perinatali certificați.

Cui donez?

Beneficiarele Programului Social SAMAS sunt femei în situații dificile de viață, din comunități sărace:

· Femei din familii cu venit minim/membru de 500 de lei

· Victime ale violenței în familie

· Mame tinere, sub 18 ani

· Femei din case de protecție, centre de îngrijire a copilului etc.

· Femei aflate în situații de risc (discriminate etnic, disponibilizate etc.)

De ce să donez?

Pentru a permite accesul la informatii despre sarcina femeilor care provin din medii defavorizate. Educatia perinatala este o nevoie reala confirmata de rata ridicată de mortalitate infantilă, rata scăzută de alăptare exclusivă, malnutriția sau starea de sănătate precară a mamei și lipsa controalelor prenatale.

Comentarii

Trebuie să te autentifici sau să te înregistrezi pentru a putea comenta!
Acest proiect nu are încă niciun comentariu.
1605 vizualizări

ONG - Asociatia SAMAS

Asociația SAMAS oferă cel mai extins program de sănătate și suport pentru mame și sugari în primele 1.000 de zile, înainte și după naștere, atunci când pot fi puse bazele unei vieți sănătoase a viitorului adult. 

Din anul 2013, de când a fost inițiat proiectul, până la sfârșitul anului 2014, au fost certificați 218 educatori perinatali, iar 44.148 de mame au beneficiat de consultanță perinatală, ceea ce înseamnă aproximativ 13% din numărul total al gravidelor din 2013 și 2014. 

www.programsamas.ro

#SAMAS 

#educatieperinatala

Adresă: Str. Parangului Nr. 43 Sector 1 Bucuresti
Telefon: 0766 86 45 67
Contact: Ana Maita