Cultura

ROCultural

Perioada: 01.03.2021 - 31.10.2021 Activ în Galati Mehedinti Vâlcea Vrancea
0 Lei
Sumă target: 2000 Lei
Donează

Descriere

30 de copii din sate românești și din diaspora unesc virtual 3600 de km într-un proiect care lansează platforma ROCultural

PROIECTUL ROCultural, ofera copiilor beneficiari ateliere de educatie prin cultura -  patrimoniu,  scrierea creativă, fotografia și actoria, într-o serie de 10 ateliere, timp de 3 luni.

Beneficiari directi fiind  20 de copii din 4 sate românești si 10 copii români din DIASPORA (Cork – Irlanda).

Cei plecați se reconectează cu rădăcinile lor și exersează limba maternă. Cu toții capătă noi perspective venind din zone atât de diferite cultural. La final vor arăta celor din comunitatea lor ce lucruri frumoase îi înconjoară și ce mândri sunt de ele.

 

Articole externe

Scopul proiectului

Dezvoltarea identitatii culturale si a creativitatii copiilor din rural si din diaspora prin realizarea de ateliere de educatie prin cultura si prin crearea unei platforme online suport.

Cui donez?

20 de copii din 4 sate românești (Piscu - Galați, Vaideeni - Vâlcea, Corlățel -Mehedinți, Faraoanele - Vrancea) cu 10 copii români din DIASPORA (Cork – Irlanda).

5 comunitati cu acces limitat la cultura - 4 comunitati din rural Romania si 1 comunitate din Cork Irlanda.

De ce să donez?

Contributia ta ne ajuta sa continuam proiectul in beneficiaul copiilor din rural si pentru a recrea legaturi intre copiii romani din disapora si cei din tara.

Impreuna putem contribui la o mai buna educatie pentru copiii din rural -  cresterea motivatiei si reducerea abandonului scolar. 

Pentru copiii romani din diapsora acest proiect este o reconecatre la radacini, la doruri si la traditii. 

Te invitam alaturi de noi !

915 vizualizări

ONG - Asociatia Lume Buna

Proiectele noastre sunt recomandate de Ministerul Educatiei si pana in prezent am ajuns la peste 4000 de copii, 150 cadre didactice din 28 de judete.

 

Misiunea noastra este aceea de a concepe si coordona programe de educatie nonformala prin cultura adresate copiilor, tinerilor si profesorilor din scoli si licee la nivel national. 

Pe termen scurt aducem bucurie in procesul de invatare si incurajam exprimarea creativitatii copiilor.

Pe termen mediu proiectele noastre aduc mai multa motivatie - atat copiilor cat si profesorilor implicati si dezvolta abilitatile de comunicare, cooperare. 

Pe termen lung avem un bun impact in reducerea abandonului scolar in mediul rural, reducerea analfabetismului functional si dezvoltarea inteligentei emotionale.

 

 

 

Adresă:

Aeea Izvorul Oltului 4, SECTOR 4- Bucuresti

Telefon: 0721621327
Contact: Larisa Popescu