Drepturile omului

Raportul anual cu privire la discursul intolerant sau instigator la ura din R...

Perioada: 04.12.2017 - 01.06.2018 Activ în Bucuresti
0 Lei
Sumă target: 20000 Lei
Donează

Descriere

Raportul pe care dorim să-l realizăm în cadrul proiectului reprezintă singura cercetare din România care măsoară gradul de intoleranță din discursul public din România, dar și eficiența instituțiilor, reglementărilor sau auto-reglementărilor care ar trebui sa-l tempereze. De asemenea, cercetarea trece în revistă și acele manifestări din spațiul public care promovează toleranța și diversitatea. Raportul, ajuns la a treia ediție, are o dublă lansare: o conferință de presă tehnică la care participă actorii sociali implicați în combaterea discursului urii și Gala Hate Awards, eveniment public de tip decernare de premii, în cadrul căreia sunt evidențiate cazurile cele mai grave de intoleranță, dar și cei mai eficienți promotori ai diversității.

 

Articole externe

Scopul proiectului

Proiectul urmărește măsurarea anuală a calității comunicării din perspectiva protejării grupurilor vulnerabile la discursul urii. Aceste rezultate sunt folosite pentru creșterea gradului de informare și conștientizare asupra acestui fenomen în rândul actorilor sociali (politicieni, jurnaliști, ONG-uri etc.) implicați în combaterea discursului urii

De ce să donez?

Brexit-ul este un exemplu despre cum discursul public îndreptat împotriva unor categorii sociale (migranților români și bulgari), poate avea efecte cu potențial devastator pentru un stat democratic. Donând pentru acest proiect, ajutați actorii sociali care luptă împotriva intoleranței să aibă acces la informații noi și relevante și, astfel, să-și poată ajusta instrumentele de intervenție astfel încât acestea să fie mai eficiente.

159 vizualizări

ONG - ActiveWatch

ActiveWatch este o organizație de drepturile omului care militează pentru comunicarea liberă în interes public.

  • Promovăm drepturile persoanelor cu dizabilități și ale altor grupuri vulnerabile.
  • Combatem discursul instigator la ură.
  • Promovăm multiculturalismul prin artă, prin proiecte dedicate tinerilor sau colaborări cu „lumea artistică” (artiști consacrați, fotografi, regizori, muziceni etc.).
  • Susținem și promovăm educația prin film și educația cinematografică în școli și licee.
  • Ajutăm părinții să recupereze terenul digital pierdut în favoarea copiilor, prin ateliere despre digital media.
  • Susținem o disciplină opțională în liceu - competență în mass media - pentru a înarma cu instrumentul criticii viitorii consumatori de media.
  • Promovăm toleranța și buna guvernare în comunitățile mixte din punct de vedere etnic.
Adresă:

Calea Plevnei Nr. 98, Bl. 10C

Sector 1, București

010237

Telefon: 0040213134047
Contact: Mircea Toma