Social

Schimba viata unei familii necajite cu 8 copii

Perioada: 09.11.2022 - 31.03.2024 Activ în Cluj
750,00 Lei
Sumă target: 14000 Lei
Donează

Descriere

Lucia și Stelian locuiesc la capăt de sat, lângă marginea pădurii. Au 8 copii si 3 nepoți în preajmă. Toți în aceeași curte.

Pe o bucată de teren au început să-și ridice o casă. O cameră din cărămidă, alta din bca, alta iar din cărămidă, după cum au avut bani. Stelian a lucrat la casă mai mult singur. Acum 2 ani au încropit și un acoperiș, dar ploaia și materialele nepotrivite l-au degradat. Le ploua in casă, s-au deteriorat pereții, era umezeală si frig.

Copiii merg la gradinița și la școala din sat. Ca să mai caștige ceva bani, dupa ore merg cu ciurda de vaci a satului, iar in weekend merg la pădure să culeagă ciuperci si să le vândă la Gherla.

Nevoile familiei sunt mari si imposibil de acoperit din salariul lor, iar copii traiesc in conditii grele de frig si lispa unui minim confort.

 

Scopul proiectului

Scopul este de a imbunatati semnificativ conditiile de trai ale celor 8 copii, asa incat sa aiba o viata decenta si sa nu abandoneze scoala.

Cui donez?

 

Familia Lucia si Stelian Covaci din Palatca, jud Cluj si cei 8 copii minori ai lor.

I-am cunoscut întâmplător... Lucia – o mână de om, harnică, cu grija casei, a copiilor și a serviciului. Stelian, mai tăcut, dar muncitor, cu toate că are multe probleme de sănătate. Le-a spus copiilor: *dacă nu faceți școală, ajungeți așa ca mine....*

Sunt o familie veselă si unită, copii cei mici – Sami, Ana Maria, Georgiana râd mereu. David e rușinos, Sara e deja domnișoară, Andrei e liniștit, Cătălina e realistă, iar Vali e serios. Toți isi respecta mama, știu că ea e cea care ține casa.

 

De ce să donez?

Familia Covaci a facut economii atat cat a putut ca sa ridice casuta lor si sa isi ingrijeasca copii. 

Asociatia Alfa Grup a renovat in totalitate acoperisul degradat, din fonduri proprii, 20.000 lei.

Ei au acum, in prag de iarna, nevoi urgente: racord apa in casa + toaleta, ca sa nu se mai spele afara in lighean, 2 canapele extensibile pt copii, frigider, masina de spalat, geci groase si incaltaminte de iarna pt copii.

Ajuta-i si tu!

391 vizualizări

ONG - Asociatia Alfa Grup

De 8 ani, Alfa Grup şi-a câştigat un loc în inimile şi vieţile a mii de bebeluşi, copii, adolescenţi şi tineri abandonaţi, lipsiţi de sprijinul unei familii sau care traiesc in sărăcie extremă.Anii de experienţă pe care îi avem în spate, programele pe care le-am dezvoltat pentru aceşti copii, ne-au arătat că există un singur secret al eficienţei: IMPLICAREA CONSTANTĂ, PE TERMEN LUNG.  Existăm și acționăm pentru ridicarea copiilor, adolescenților și tinerilor afectați de abandon parental, abuz fizic, psihic și sexual, de sărăcie, discriminare și afecțiuni grave de sănătate.
Ne implicăm să schimbăm conjunctura nefavorabilă a vieții lor, să-i ajutăm să se recupereze, să progreseze emoțional și fizic.
Urmărim dezvoltarea lor individuală în direcția dobândirii unei vieți independente, aflate în armonie cu ei înșiși și cu societatea din care și Ei fac parte.

Adresă:

Cluj-Napoca, str Decebal 22-24

Telefon: 0744357203
Contact: Daniela Volosen