Social

Semaforul cu buton salveaza cel putin un om

Perioada: 31.08.2017 - 15.09.2018 Activ în Bucuresti
100,00 Lei
Sumă target: 225000 Lei
Donează

Descriere

Instalarea de semafoare cu acționare manuală la toate trecerile pentru pietoni de pe străzile cu minim două benzi pe sens.

Aceastムsoluție se utilizeazムcu precăƒdere în celelalte țări din Europa și doar izolat în România. Acesta fiind și motivul pentru care apelăm la sprijinul dumneavoastră. Din nefericire atitudinea proactivă nu este răspândită în rândul primăriilor.

Pentru implementarea acestui proiect facem demersuri pe 3 domenii de acțiune:

 ADVOCACY - demersuri pentru îmbunătățirea legislației în domeniu.

 STRÂNGERE DE SEMNĂTURI - pentru susținerea publică (șoferi și pietoni) a demersurilor de advocacy.

 INSTALARE 5 SEMAFOARE

Statistica accidentelor pe acest tip de trecere (nesemaforizatăƒ):

2015 - 1.798 de victime

2016 - 1.837 de victime

2017 (pânムla 30 Septembrie)  - 1.024 de victime

Articole externe

Scopul proiectului

Instalarea semafoarelor comandate manual de către pietoni va crește gradul de siguranțムrutierムși va contribui în mod substanțial la reducerea numÄărului de accidente rutiere, precum și la fluidizarea traficului prin temporizarea accesului pietonilor pe trecerea pentru pietoni.

Cui donez?

Asociației România Fără Gropi pentru a implementa acest proiect

De ce să donez?

Pentru a salva vieți.

855 vizualizări

ONG - Asociatia Romania Fara Gropi

ASOCIAȚIA ROMÂNIA FĂRĂ GROPI – organizație non-profit acreditată la comisiile Camerei Deputaților – a fost înființată în Decembrie 2015, cu scopul de a crea membrilor un cadru organizat acțiunilor de succes desfășurate, începând din Mai 2015 și până atunci, într-un demers civic sub forma unei campanii, purtând aceeași denumire. Realizările obținute în remedierea numeroaselor probleme ale infrastructurii rutiere în timpul Campaniei „România Fără Gropi” ne-au determinat, după mai puțin de un an de activitate, să dăm acestui demers civic un cadru instituțional, o asociație cu statut și personalitate juridică. Am inițiat această activitate convinși fiind că domeniul Infrastructurii Rutiere are implicații directe în ce privește Siguranța Rutieră, iar eficiența va fi cu atât mai mare, asociind aceste preocupări cu forme de prevenție, prin acțiuni de Educație Rutieră.

Adresă:

Mihai Eminescu nr.4, comuna Berceni, jud.Ilfov

Telefon: 0744336262
Contact: Alex. Vîlvoi