Sanatate

Sunet pentru Sanatatea Copiilor

Perioada: 03.12.2016 - 31.12.2019 Activ la nivel național
23009,00 Lei
Sumă target: 22000 Lei
Donează

Descriere

Prin proiectul "Sunet pentru sanatatea copiilor" am dotat pana acum  saloanele de copii bolnavi cronic din 15 spitale din tara cu audioteci pentru accesul copiilor la meloterapie. Vrem sa dotam toate spitalele din tara si fiecare salon de bolnavi cronic cu cate 1 audioplayer, care un dvd player si cate un televizor, casti si cd-uri cu povesti pt copii, muzica pt copii, muzica clasica si terapeutica pt copii, cd-uri cu continut educational. Utilizarea meloterapiei in cazul copiilor nevoiti sa stea in spital, despartiti de familiile lor, cei cu boli grave suferind si de depresii este un proiect foarte util care va ajuta generatii intregi de copii. 

Articole externe

Scopul proiectului

Prin dotarea a patru spitale cu audioteci, circa 10.000 mii de copii internati anual vor putea asculta povesti, vor recupera intr-o oarecare masura orele de la scoala prin intermediul cd-urilor cu continut educativ, vor avea acces la meloterapie sau vor putea pur si simplu sa asculte muzica buna trecandu-le, mai repede si mai putin urat, timpul.

Cui donez?

Aproximativ 35% dintre internarile anuale din spitalele din Romania le reprezinta copii bolnavi cronici care necesita spitalizare intre 1 luna-6 luni de zile (cancer, TBC, boli de rinichi care necesita dializa, boli psihice),aproape jumatate dintre acestia sunt si cazuri sociale. Intr-un spital regional sunt internati anual aproximativ 3000 de copii (dintre care aproape jumatate provin din alte judete ale tarii). Prin donatia voastra veti face posibil ca toti copiii nevoiti sa stea cu lunile in spital si despartiti de familia lor sa poata sa asculte seara, inainte de culcare, o poveste, sa poata recupera orele de scoala prin intermediul cd-urilor cu continut educational sau sa asculte, pur si simplu, muzica buna trecandu-le, mai repede si mai putin urat, timpul.

De ce să donez?

Pt ca desi meloterapia este utilizata de foarte mult timp in alte tari, la noi in spitale este inexistenta. Pt ca are un puternic impact asupra psihicului si fizicului nostru: stimuleaza eliberarea de endorfine, are efect contra oboselii si durerilor, poate ameliora tulburarile mentale, afective. Pt ca imbunatateste calitatea somnului, reduce stresul si depresia si ajuta la insanatosirea mai rapida a bolnavilor.

16817 vizualizări

ONG - Life Education for All

LEFA s-a infiintat in octombrie 2014 din necesitatea unui vis care se cerea implinit. Visul nostru este ca noi si copiii nostri sa traim intr-o lume mai buna. Si pentru ca lumea este formata practic din fiecare dintre noi, contributia fiecaruia dintre noi este esentiala. Iar noi ne-am gandit sa contribuim acolo unde avem competente si unde credem ca schimbarea se poate produce; adica in educatia copiilor si a tinerilor. “Educatie pentru suflet” este un proiect de educatie nonformala dedicat copiilor intre 5-10 ani pe care ne dorim sa-l pilotam pe parcursul unui an scolar si sa dezvoltam intreaga curricula si manualul “Educatie pentru suflet”.

 

 

 

Adresă: Ciucea, jud.Cluj Strada Crasna 26
Telefon: 0727648946
Contact: Oana Mindrut