Educație

Sustine un copil talentat

Perioada: 06.05.2019 - 22.09.2019 Activ în Bucuresti
100,00 Lei
Sumă target: 3800 Lei
Donează

Descriere

Am descoperit copii interesati de arta printre copiii institutionalizati in centre de plasament din Bucuresti. Aceștia prezintă lipsa de încredere în ei și nu se exteriorizează, provin din medii dezavantajate socio-economic si nu au participat niciodata la cursuri si activitati extra scolare.

In cadrul acestui proiect copiii vor beneficia de indrumare de specialitate, isi vor dezvolta abilitatile sociale, creativitatea si se vor deprinde cu anumite notiuni de limbaj plastic. 

Scopul proiectului

Organizarea de cursuri de pictura in perioada mai-iulie pentru 6-10 copii din centre de plasament din Bucuresti.

Scopul nostru este de a le oferi mediul potrivit in care sa isi exprime si dezvolte abilitatile artistice iar pentru asta le vom organiza si o expozitie a lucrarilor realizate in cadrul acestui proiect. 

Cui donez?

Grupul de pictura va cuprinde 6-10 copii din diverse centre de plasament din Bucuresti. Copiii au varste cuprinse intre 9 si 12 ani. Finantarea este necesara pentru achizitionarea de materiale de pictura,  plata profesorului pentru o perioada de 2 luni, dar si pentru organizarea unei expozitii cu lucrarile copiilor, la finalul acestui modul de arta.

De ce să donez?

Pentru a ajuta copii ce provin din centre de plasament sa participe la cursuri de arta. Astfel acestia se vor integra mai usor in mediul social de la scoala, vor fi mai deschisi catre lucruri noi, catre arta, vor capata incredere in ei.

907 vizualizări

ONG - Asociatia EPCA

Dupa 10 ani de voluntariat in diverse institutii, ideea deschiderii unui ONG a venit natural. Dorinta de a ajuta a existat intotdeauna in noi, insa posibilitatea deschiderii acestui ONG s-a conturat pe parcurs, pornind de la discutii legate de experientele noastre profesionale si nemultumiri fata de ce vedem in jur, astfel ne-am reunit in aceasta formula: Adriana, Claudia si Florentina.

Lucrand deja cu copii din centre de plasament, am observat dorinta lor de a participa la diverse activitati (cursuri dans, pictura, etc). Astfel de activitati contribuie la dezvoltarea armonioasa a personalitatilor lor, prin faptul ca socializeaza, se simt inclusi si acceptati de ceilalti, invata lucruri noi, se simt apreciati, importanti.

Am decis sa abordam domeniul dezvoltarii personale si educationale prin cursuri non formale atat pentru copii cat si pentru adulti.

Adresă:

Mun.Bucuresti, Sector 3, Str. Armenis, nr 8-10.

Telefon: 0721574912
Contact: Dan Florentina