Social

Terapie complexa si integrata destinata copiilor cu deficiente multiple

Perioada: 04.12.2017 - 31.12.2018 Activ în Alba
5225,00 Lei
Sumă target: 20000 Lei
Donează

Descriere

Prin proiect, Filiala Blaj a Asociatiei Serviciului de Ajutor Maltez in Romania isi propune continuarea programelor destinate copiilor cu dizabilitati multiple: terapie emotionala, de arta, kinetoterapie, socializare. Obiectivul nostru este dezvoltarea inteligentei emotionale a beneficiarilor, incluziune sociala prin acele activitati care stimuleaza sistemul senzorial, socializarea, orientarea lor spre ateliere protejate, si nu in ultimul rand oferirea parintilor acestor copii zilnic cateva ore de respiro, in care ne ocupam noi de copii lor. Grupul tinta al proiectului sunt 15 copii cu dizabilitati multiple: cu sindrom down, autism, retard psiho motric. Varstele lor sunt cuprinse intre 7-18 ani. La Blaj nu exista nici un centru de zi pentru copii cu dizabilitati.

Articole externe

Scopul proiectului

20.000 lei pentru sustinerea terapiei pentru 15 copii cu deficiente multiple timp de 1 an.

Cui donez?

Beneficiarii proiectului vor fi 15 copii cu dizabilitati dintre care 7 copii sunt cu Sindrom Down, iar ceilalti 8 copii cu dizabilitati care sunt vizati, sunt diagnosticati cu: Encefalopatie infantila sechelara, Tulburari de spectru autist, Tetrapareza spastica. Toti fiind incadrati in gradul grav de handicap cu insotitor. In acelasi timp si familiile acestor copii beneficiaza de cateva ore de respiro zilnic in care specialistii si voluntarii maltezi se ocupa de copii lor. De asemenea oferim si servicii de grupuri de suport pentru parintii cu copii cu deficiente.  

De ce să donez?

Copiii cu dizabilitati sunt ca toti ceilalti semeni. Au nevoie de iubire, de educatie, de joaca, de socializare, sa se simta importanti, folositori. Ei au nevoie de sprijinul nostru, de oameni interesati de dezvoltarea lor, pentru reducerea riscului de excludere sociala, o continuitate in recuperarea lor pentru cresterea gradului de independenta si participare la viata sociala, avand astfel o calitate a vietii mult mai buna.

Comentarii

Trebuie să te autentifici sau să te înregistrezi pentru a putea comenta!
montierrobert montier:
Numele meu este Robert MONTIER; Investitor privat în Franța. Proiectul dvs. mi-a atras atenția asupra site-ului bursabinelui.ro și aș dori să am mai multe informații. Puteți să-mi spuneți mai multe despre dvs. și suma forfetară pe care o căutați? Aici este adresa mea de email: montierrobert@outlook.fr
13 ianuarie 2018 15:43:09
3341 vizualizări

ONG - Serviciul de Ajutor Maltez in Romania

Serviciul de Ajutor Maltez in Romania (SAMR) este o asociatie non-profit cu sediul la Cluj-Napoca, avand 17 filiale si sucursale in tara. A dezvoltat o retea nationala eficienta de servicii sociale, in cadrul careia activeaza 1.000 de voluntari, din care 400 sunt tineri. Programele si activitatile oferite se adreseaza celor aflati in nevoie, de la copii orfani si persoane cu dizabilitati pana la varstnici izolati la domiciliu. In momentul de fata asociatia deruleaza programe cu sprijinul voluntarilor. In cursul anului 2016 au fost realizate peste 120.000 de ore de voluntariat pentru 4.000 de beneficiari directi.

 

Directiile activitatilor noastre:

  • Programe pentru varstnici
  • Programe pentru persoane cu dizabilitati
  • Programe de incluziune a pesoanelor de etnie roma
  • Programe pentru copii si tineri
  • Prim ajutor
  • Interventii in caz de calamitate
  • Programe spirituale
  • Alte programe de sprijin pentru categorii vulnerabile
Adresă:

Catre Organizatorii concursului,

Dorim sa inscriem Centrul de zi pentru copii si tineri cu dizabilitati al SAMR Filiala Blaj in acest concurs pentru a sustine activitatile de terapie, socializare,grupuri de suport pentru familiile lor. Mentionam ca la nivelul Blajului nu exista nici un proiect de sprijin pentru familiile copiilor si tinerilor cu dizabilitati.

Cu multumiri,

             Echipa SAMR

Telefon: 0744173482
Contact: Szabo Dorottya
Website: www.maltez.ro