Sport

Un pas mai departe, sus pe Mont Blanc

Perioada: 12.06.2020 - 15.07.2020 Activ la nivel național
100,00 Lei
Sumă target: 50000 Lei
Donează

Descriere

În luna decembrie 2019, România înregistra o premieră: prima ascensiune a unui alpinist nevăzător pe Kilimanjaro. Alex Benchea, alături de ghidul montan internațional Cosmin Andron au plecat pe 10 decembrie în Africa, iar pe 15 decembrie Alex și ghidul internaţional Cosmin Andron au ajuns sus, pe acoperișul Africii. Acesta a fost primul vis al lui Alex.

Anul acesta, Alex vrea să își îndeplinească un nou vis și să aducă o noua premieră pentru România: o expediție pe Vârful Mont Blanc, alături de căpitanul Lotului Naţional de Paraclimbing şi de o echipă coordonată de ghidul internațional Cosmin Andron.

Scopul proiectului

O expediție pe Mont Blanc a doi sportivi români cu deficiențe de vedere vă reprezenta un pas imens pentru creşterea moralului comunitatea tinerilor nevăzători, dar şi al celor care au nevoie de ispiraţie. Așa creem modele, surse de inspirație credibile și tangibile, perspective de a schimba statistica.

Cui donez?

Asociaței Climb Again, pentru că Alex Benchea şi Răzvan Nedu sunt legitimaţi la Clubul Climb Again și sunt membri ai Lotului Național de Paraclimbing.

Alex Benchea nu vede și totuși, uneori, vede mai departe decât unii dintre noi și-ar imagina. Are 20 de ani și s-a născut nevăzător, dar acest lucru nu a fost nicicând o limitare. Alex este membru al Lotului Național de Paraclimbing şi studiază georgafia.

Răzvan Nedu vede 1% și zice despre sine că ”vede un pic”, dar prin toate acțiunile sale ne arată tuturor că se poate. Se poate să visezi și să ai încredere în visele tale, se poate să întâlnești oameni care te ajută necondiționat, se poate să îți găsești drumul în viață pentru că îți urmezi o pasiune. Se cațără de 4 ani, este căpitanul Lotului și medaliat la competiții internaționale.

 

De ce să donez?

Statistica spune că 9 din 10 copii și tineri cu deficiențe de vedere nu ies din casă. Dar suntem siguri că împreună putem schimba statistica. Expediția lui Alex Benchea pe Kilimanjaro a fost și continuă să fie sursă de inspirație pentru copiii și tinerii cu deficiențe de vedere din România. Răzvan Nedu, pe de altă parte, şi-a creat o comunitate a tinerilor nevăzători alături de care practică independenţa oferită de bastonul alb şi de tehnologie. 

399 vizualizări

ONG - Climb Again

600 de copii cu deficienţe şi-au îmbunătăţit în ultimii trei ani calitatea vieţii făcând ceva aparent imposibil pentru ei: ESCALADA.

Da, escalada. Da, copii care nu văd se caţără pe pereţi mai înalţi decât un bloc cu zece etaje – şi o fac suficient de bine încât să câştige şi medalii la concursuri internaţionale de paraclimbing.

De trei ani (2014 – 2017) Climb Again schimbă fundamental viaţa copiilor si tinerilor nevăzători cu care lucrează – şi îi ajută să se integreze în societate, fie că vorbim de a se gândi să se angajeze, fie că încep să mearga singuri cu bastonul (ceva de neimaginat pentru ei – în special din jenă, nu atat din cauza infrastructurii cum am putea crede).

Adresă:

Strada Cap. Eftimie Z. Croitoru, nr. 2A, bl. 309, sc. 2,
ap. 15, sector 6, București, România

Telefon: 0765162865
Contact: Claudiu Miu