Social

Un pranz pentru un copil

Perioada: 10.11.2014 - 30.10.2015 Activ în Bucuresti
70,00 Lei
Sumă target: 55000 Lei
Donează

Descriere

Proiectul se adreseaza unui numar de 50 de copii, cu varste cuprinse intre 6 si 14 ani, proveniti din familii cu resurse financiare foarte limitate care se confrunta cu problema somajului, aparitia unor probleme grave de sanatate (boli incurabile, boli cronice) deteriorarea mediului familial si mentinerea unui climat conflictual si stresant, urmare a cresterii sărăciei (violenta fizica si verbala, alcoolism, pasivitate in fata de problemelor sociale, abilitaţi comunicaţionale si relaţionale reduse) ceea ce a determinat abuz emoţional al copilului, probleme de invatare, neincredere in sine, familii cu multi copii; părinţi care nu au cunoştinţele necesare pentru a-i ajuta pe copii la pregătirea lecţiilor.

Scopul proiectului

Serviciile de asistenta sociala functioneaza relativ fragmentat, oferind suport cu caracter paleativ grupurilor dezavantajate si numai pentru rezolvarea unor probleme punctuale.Parintii nu au posiblitatea de multe ori sa le ofere copiilor un pachetel pentru scoala. De aceea dorim sa ii ajutam oferindu-le un pranz in cadrul Centrului de zi.

Cui donez?

Beneficiarii sunt  copiii inscrisi la Centrul de zi – Scoala nr. 58 si Centrul de zi Traian, sector 2, care sunt in risc crescut de abandon scolar, cu varste cuprinse intre 6 si 14 ani ce provin din 30 de  familii in dificultate socio-economica si emotionala: familii sarace si cu multi copii aflate într-o situatie vulnerabila de risc(abandon familial, abandon scolar, alcoolism, violenta domestica, risc de trafic, persoane cu dizabilitati)

De ce să donez?

Sa asigur unui copil un minimum de supliment nutritiv, care sa-l ajute sa mearga la scoala, sa cream o retea de solidaritate pentru copiii necajiti, astfel incat acestia sa-si doreasca sa isi depaseasca conditia, sa ajut un copil sa fie sanatos, sa sprijinim parintii in educatia si dezvoltarea normal a copiilor, motivarea parintilor in a-si gasi un loc de munca. SA INCERCAM SA FACEM COPIII SA SE BUCURE CAT DE CAT DE COPILARIE.

Comentarii

Trebuie să te autentifici sau să te înregistrezi pentru a putea comenta!
Acest proiect nu are încă niciun comentariu.
1070 vizualizări

ONG - Asociatia Hraniti Copiii - FTC

Misiunea Asociaţiei este de a îmbunătăţi calitatea vieţii persoanelor defavorizate socio-economic, de a atrage atenţia opiniei publice asupra problemelor semenilor lor, de a încuraja colaborarea între sectorul guvernamental şi cel neguvernamental. În acest scop Asociaţia derulează programe de asistenţă socială pentru copil şi familie şi activităţi în domeniul protecţiei drepturilor copilului pe teritoriul României, în concordanţă cu legislaţia română şi Convenţia Naţiunilor Unite privind drepturile copilului.

Asociaţia militează pentru dezvoltarea unor servicii sociale de calitate, profesioniste, integrate într-o reţea locală de asistenţă socială. De asemenea promovează activităţi de educaţie care să asigure prevenirea intrării în dificultate a persoanelor aflate în situaţii de risc precum şi o intervenţie rapidă şi eficientă în situaţii de criză.

Adresă: Str. Petre Antonescu, nr. 13, bl. 12, Sc. A, ap. 43, sector 2, Bucuresti
Telefon: 0734076294
Contact: Marinela Alexeanu Buttu - Presedinte Executiv