Educație

Un telescop pentru copii din zonele rurale si defavorizate

Perioada: 01.09.2017 - 31.12.2019 Activ la nivel național
570,00 Lei
Sumă target: 5000 Lei
Donează

Descriere

Suntem cu toții conștienți că în prezent, în era informațonală, există persoane care nu au acces la informații, la cunoștințe, care nu își pot alimenta curiozitatea. Printre aceștia se numără copiii din zonele defavorizate, copii inteligenți și curioși care au oportunități limitate de a se dezvolta profesional și personal.

Vrem să aducem în zonele rurale din toată țara, astronomia ca educație non-formală oferindu-le șansa să privească cerul cu alți ochi și să învețe lucruri noi despre univers. Cu ajutorul telescoapelor ne dorim ca acești tineri să se dezvolte atât pe ei cât și curiozitatea pentru cultură, pentru a studia și a înțelege tot ceea ce îi înconjoară.

În 2018 SRPAC a reușit să doneze 2 telescoape pe baza donațiilor dvs. În 2019 ne propunem să donăm cu ajutorul dvs. și mai multe.

Scopul proiectului

Scopul proiectului este de a ajuta copiii care fac parte dintr-un mediu rural, defavorizat, să se dezvolte pe partea științifică și de a înțelege ce sta in spatele misteriosului univers care ne înconjoară.

Cui donez?

Donațiile se strîng pentru a achiziționa echipamente astronomice, ce urmează a fi folosite pentru donații către școli, grupuri de astronomi și tineri pasionați de astronomie din medii rurale și defavorizate.

De ce să donez?

Echipamentele achiziționate din donații vor sta la baza caravanelor pe care le vom susține în mediul rural, unde vom:

  • susține prezentări despre Univers
  • realiza tombole cu premii printre care echipamente astronomice
  • înființare de cercuri de astronomie

Donațiile d-voastră ne ajută să fim mai aproape de a ne îndeplini scopul, și ajută tinerii din aceste zone să se dezvolte și poate chiar, împreună vom forma viitori mici astronomi ca Neil deGrasse Tyson.

Comentarii

Trebuie să te autentifici sau să te înregistrezi pentru a putea comenta!
Acest proiect nu are încă niciun comentariu.
1442 vizualizări

ONG - Societatea Romana pentru Astronomie Culturala

Societatea Română pentru Astronomie Culturală (SRPAC) este o organizație ce are ca scop promovarea astronomiei culturale, adică a interferenței științei astronomiei cu domeniul cultural, istoric, social, artistic, arhitectural și etnografic precum și a științelor conexe. Sprijinim și organizăm în acest sens evenimente de popularizare, tabere de astronomie, expediții și studii, precum și proiecte cultural-științifice.

Adresă:

Str. Principala Nr 95A3, sat Dragsina, comuna Cheveresu Mare, Timis.

Telefon: 0745376795
Contact: Marc Frincu