Educație

Un telescop pentru copii din zonele rurale si defavorizate

Perioada: 01.09.2017 - 31.08.2018 Activ în
350,00 Lei
Sumă target: 3200 Lei
Donează

Descriere

Copiii din zonele rurale și defavorizate trec printr-un proces educațional uneori deficitar. Astronomia ca și educație non-formală le oferă șansa să privească cerul cu alți ochi și să învețe lucruri noi despre Univers prin intermediul cărților dar mai ales al telescoapelor astronomice. Printre aceștia se numără deseori copii inteligenți și curioși care nu au posibilități materiale pentru a învăța mai multe despre stele deși și-ar dori acest lucru. Prin urmare, după ce voluntarii noștri pleacă din satele vizitate, acești copii rămân doar cu o amintire și o sete de cunoaștere pe care nu și-o pot îndeplini din lipsa unor mijloace materiale.

Scopul proiectului

Obiectivul acestui proiect este acela de a dărui copiilor șansa de a privi cerul print-un telescop astronomic și de a învăța mai multe despre misterele lui după ce voluntarii noștri pleacă din sat.

Intenționăm să donăm 10 telescoape de tip Dobson în valoare de 320 lei fiecare unor copii și școli din diverse zone ale țării.

Cui donez?

Copiii din medii rurale și zone defavorizate.

De ce să donez?

Orice copil este fascinat de stele. În mediile rurale și defavorizate, aceștia au șanse mici să ajungă la facultate și să facă o carieră în afara satului. Prin acest proiect noi dorim să promovăm curiozitatea dar și să stimulăm inteligența copiilor transformându-i în mici astronomi amatori.

Comentarii

Trebuie să te autentifici sau să te înregistrezi pentru a putea comenta!
Acest proiect nu are încă niciun comentariu.
527 vizualizări

ONG - Societatea Romana pentru Astronomie Culturala

Societatea Română pentru Astronomie Culturală (SRPAC) este o organizație ce are ca scop promovarea astronomiei culturale, adică a interferenței științei astronomiei cu domeniul cultural, istoric, social, artistic, arhitectural și etnografic precum și a științelor conexe. Sprijinim și organizăm în acest sens evenimente de popularizare, tabere de astronomie, expediții și studii, precum și proiecte cultural-științifice.

Adresă:

Str. Principala Nr 95A3, sat Dragsina, comuna Cheveresu Mare, Timis.

Telefon: 0745376795
Contact: Marc Frincu