Educație

West Summer University

Perioada: 21.05.2021 - 08.08.2021 Activ la nivel național
0 Lei
Sumă target: 500000 Lei
Donează

Descriere

West Summer University are ca activitate principală simularea procesului de predare, învățare și evaluare în cadrul Universității de Vest din Timișoara și simularea vieții de student timp de două săptămâni.

Proiectul îşi propune promovarea învăţământului superior şi prevenirea abandonului şcolar la nivelul elevilor de liceu, absolvenţi ai clasei a XI-a. Cele mai tari cadre didactice ale celor 11 facultăți din cadrul Universității de Vest din Timișoara sunt dornice să-i introducă pe participanți în disciplinele de bază ale profilului ales.
 
Anul acesta, proiectul are ca perioadă de desfășurare 22 iulie - 8 august.

Articole externe

Scopul proiectului

Scopul proiectului este de a promova învățământul superior în vederea prevenirii abandonului școlar în rândul elevilor de liceu.

Cui donez?

Beneficiarii direcți vor fi 300 de elevi ai diferitelor licee din România și Republica Moldova, iar beneficiari indirecți vor fi studenți voluntari ce fac parte din echipa de organiproiectului, prin experiența acumulată; mediul universitar din Timișoara care va beneficia de un număr mare de studenți motivați; 25.000 de elevi care vor afla oportunitățile oferite de Universitatea de Vest din Timișoara; Universitatea de Vest din Timișoara, care beneficiază de publicitate în cadrul liceelor unde OSUT va promova proiectul.

 

Beneficiarii indirecți sunt membrii echipei de organizare și voluntarii implicați, care dobândesc o serie de aptitudini de management. În același timp, orașul Timișoara ca centru universitar beneficiază de promovare. 

De ce să donez?

Prin această donație, proiectul le oferă elevilor o privire de ansamblu asupra materiilor de bază predate la fiecare facultate, pentru a-i ajuta să facă alegerea potrivită cu privire la viitorul lor. În același timp, ei au parte de o serie de ateliere pe subiecte de dezvoltare personală, dar și participă la evenimente culturale locale (concerte, piese de teatru, altele), cunoscând viitorul lor centru universitar - Timișoara.

46 vizualizări

ONG - Organizatia Studentilor din Universitatea de Vest din Timisoara

Organizaţia Studenţilor din Universitatea de Vest din Timişoara (OSUT) este singura organizaţie sindical-studenţească constituită la nivelul Universităţii de Vest din Timişoara, înfiinţată în 27 martie 1990, cu o experienţă de peste 29 de ani, fapt ce o face cea mai reprezentativă organizaţie a universităţii şi, totodată, un punct de reper pentru toate ligile studenţeşti din ţară.

Scopul OSUT este acela de a reprezenta interesele comune ale studenţilor şi de a stimula participarea acestora la actul educaţional, la viaţa socială, economică şi culturală. Organizaţia reprezintă un mediu asociativ de tineret, mediu în care orice student are şansa de a se exprima şi de a-şi pune ideile în practică.

Adresă:

 B-dul Vasile Pârvan nr. 4, cam. 247, Timișoara, jud. Timiș

Telefon: 0256 592 181
Contact: Bianca-Denisa CERNUȘCĂ
Website: https://osut.ro/