Educație

informaTIC HOPE

Perioada: 01.01.2021 - 01.09.2021 Activ în Neamt
0 Lei
Sumă target: 52000 Lei

Descriere

 

Conștienți de importanța crucială a școlii în creșterea și educarea copiilor, facem o prioritate și din sprijinirea unităților de învățământ – prin oferirea de consiliere și suport (material, financiar, etc.) care să contribuie la continua dezvoltare și perfecționare a profesioniștilor de la catedră dar și la o mai bună utilare și echipare a acestor instituții.

O nevoie imediată pe care am observat-o în urma colaborării noastre cu școlile din mediul rural este legată de echiparea laboratoarelor de informatică. Copilul nu poate înțelege bazele calculatorului decât dacă stă în fața unuia, cu mânuțele pe mouse și tastatură, beneficiind de oportunitatea de a aplica cele învățate, nu doar învățând terminologia – de pe tablă.

Scopul proiectului

Proiectul își propune crearea și echiparea laboratoarelor de informatică din cadrul școlilor din comuna Stănița, satele Stănița, Ghidion și Veja și Vlădnicele, facilitând accesul la tehnica de calcul necesară pentru minimul 400 de copii și dascălii lor.

Cui donez?

Proiectul ”InformaTIC Hope” li se adresează copiilor și cadrelor didactice din școlile din mediul rural – mai exact Școlile Generale din satele Stănița, Ghidion și Veja. Cele trei sate sunt populate în special cu familii extrem de sărace, care, adesea, sunt nevoite să își retragă copiii de la școală de la vârste fragede pentru a participa la activitățile menite să susțină financiar familia. Cadrele didactice se văd, adesea, implicate într-o cursă contra cronometru, menită să limiteze fenomenul de abandon școlar și să rupă cercul vicios al sărăciei care determină abandon școlar, educație precară și perpetuarea sărăciei, materializată în noi generații fără acces la educație.

De ce să donez?

  • 200 de copii dintr-o zonă defavorizată au TIC în programă dar nici măcar un mouse pentru laboratorul de informatică.
  • Alfabetizarea digitală este una dintre cheile principale pentru un viitor mai bun.
  • Discrepanțele reduc șansele de dezvoltare ale copiilor 
  • Copiii vor înțelege mai bine dacă vor accesa direct calculatorul decât dacă li se descrie de la tablă.
  • Fiecare copil educat este investiție directă în economie.

Comentarii

Trebuie să te autentifici sau să te înregistrezi pentru a putea comenta!
Acest proiect nu are încă niciun comentariu.
34 vizualizări

ONG - Asociatia Hope Rescue Centre

Hope Rescue Centre isi propune sa aduca speranta persoanelor neprivilegiate prin oferirea mijloacelor materiale, emotionale, educationale si spirituale menite sa le ajute sa devină cetăteni responsabili ai societătii. Actiunile noastre au la bază principiile si valorile crestine.

Ne propunem o abordare integrata a nevoilor beneficiarului. Valorile care care stau la baza actiunilor noastre este dragostea si demnitatea persoanei, urmarindu-se integrarea socială si profesionala a acesteia. Credem ca este mai bine sa ii dai omului o undită si sa il inveti sa pescuiasca, decat sa ii dai peste pentru tot restul vietii.

Adresă:

Sos.Salaj, Nr.367, Bl.24, Apt.6, Sect.5, Bucuresti

Telefon: 0040727371166
Contact: Marian Zaharia