Mediu

Gradini si Scoli Prietenoase cu Natura

Perioada: 01.12.2017 - 15.09.2018 Activ la nivel național
6472,00 Lei
Sumă target: 90000 Lei
Donează

Descriere

Datorita dezvoltarii infrastructurii speciile urbanizate  isi gasesc din ce in ce mai greu resurse de hrana, locuri de reproducere si adapost.  Proiectul se adreseaza proprietarilor de gradini, institutiilor de invatamant, care - prin cateva actiuni simple, precum amplasarea unui cuib artificial sau a materialelor de cuibarire, hranirea pasarilor in timpul iernii sau plantarea florilor, tufelor - doresc sa vina in ajutorul acestor specii de pasari, micilor mamifere precum ariciul, veverita etc.  Prin completarea formularului de raportare, participantii inregistrati dovedesc ca in ultimul an calendaristic/scolar au desfasurat actiuni prietenoase cu natura si in cazul in care au respectat prevederile programului se premiaza  cu o placuta inscriptionata Gradina/Scoala Prietenoasa cu Natura.

Scopul proiectului

Constientizare, informare si educare si implicarea in numar cat mai mare a proprietarilor de gradini, a elevilor si cadrelor didactice in conservarea si cresterea biodiversitatii adaptate la conditiile din mediul urban si rural in cursul unui an calendaristic sau a unui an scolar.

Cui donez?

Prin insusirea unor noi cunostinte despre natura, proprietarii de gradini si elevii vor fi beneficiarii directi ai programului alaturi de speciile urbanizate, care in urma activitatilor desfasurate vor avea asigurate resurse de hrana, de adapostire si reproducere. Datorita beneficiilor aduse de aceste specii, in mod  indirect intreaga comunitate va avea de castigat.

Donatiile stranse vor fi folosite de catre Societatea Ornitologica Romana pentru realizarea placutelor Gradini/Scoli Prietenoase cu Natura, realizarea materialelor educationale, achitarea taxelor postale si instruirea voluntarilor, care vor contribui la implementarea proiectului prin sfaturi oferite la fata locului beneficiarii directi vor fi proprietarii de gradini, elevii si speciile urbanizate.  

De ce să donez?

Prin constientizare si educare, proprietarii de gradini si elevii vor dezvolta un comportament proactiv fata de natura in urma caruia va creste biodiversitatea urbanizata. Speciile de pasari, micile mamifere precum ariciul cresc valoarea recreativa a spatiilor verzi. Fiind inamicii naturali ai daunatorilor din gradini și livezi, ai rozatoarelor de pe rampele de gunoi elimina necesitatea aplicarii substantelor chimice in vederea combaterii lor.

Comentarii

Trebuie să te autentifici sau să te înregistrezi pentru a putea comenta!
Acest proiect nu are încă niciun comentariu.
6459 vizualizări

ONG - Societatea Ornitologica Romana

Societatea Ornitologica Romana (SOR) este o organizatie neguvernamentala, nonprofit, care deruleaza activitati pentru protectia pasarilor si naturii cu sprijinul membrilor, voluntarilor, pe baza de donatii si proiecte.

Are raspandire nationala in Romania prin sucursale si grupuri scolare. Din 1997 este partener al BirdLife International - o retea mondiala care cuprinde 105 organizatii nationale pentru conservarea pasarilor si a naturii.

Activitatea SOR se desfasoara in cele trei birouri din Bucuresti, Cluj-Napoca si Tulcea, cu sprijinul sucursalelor si cuprinde activitati stiintifice (cercetare, conservare, protejare), de constientizare (informare, educare) si de lobby pe langa guvern si reprezentantii sai din teritoriu pentru respectarea si aplicarea legislatiei nationale de mediu si alinierea cu cea a Uniunii Europene.

 

Adresă:

Societatea Ornitologica Romana

Bd. Hristo Botev, nr.3, ap. 6

Cod 030231, Sector 3, Bucureşti

Telefon: 0314255657
Contact: Eva Vancsa
Website: www.sor.ro