Partener de implementare

Despre Bursa Binelui

Bursa Binelui, singura platformă online de donații fără comision dedicată ONG-urilor din România, este un proiect creat și susținut de Banca Comercială Română (BCR) și coordonat în parteneriat Grupul PONT și Code for România, cu susținerea tehnică a EuPlătesc. Platforma aduce împreună organizațiile care au nevoie de sprijin pentru a-și desfășura activitatea și oamenii care vor să investească în faptele bune din comunitatea lor.

Bursa Binelui este singura platformă online care permite donațiile fără comision, atât pentru donator, cât și pentru organizație, încurajând astfel donatorii care vor să susțină cu sume mici o cauză (de la minim 5 lei până la maxim 1.000 de lei). Toate plățile sunt securizate și intră sub incidența legilor transferurilor bancare.  

Organizațiile non-profit, neguvernamentale, apolitice își pot crea un profil pe platforma BursaBinelui.ro și pot înregistra proiecte prin care să își prezinte activitatea, iar persoanele fizice pot alege să devină voluntari pentru organizație sau să doneze pentru susținerea proiectelor. 

Banca Comercială Română (BCR), membră a Erste Group, este unul dintre cele mai importante grupuri financiare din România, incluzând operațiunile de bancă universală (retail, corporate & investment banking, trezorerie şi piețe de capital), precum şi societățile de profil de pe piața leasingului, pensiilor private și a băncilor de locuințe. BCR oferă o gamă completă de produse și servicii financiare, printr-o rețea de 19 centre de afaceri și 323 de unități retail situate în majoritatea orașelor din țară cu peste 10.000 de locuitori. BCR este banca nr.1 în România pe piața tranzacțiilor bancare.

Grupul PONT este o organizație înființată în 2009 care își propune inovarea socială prin participare, antreprenoriat și cultură cu un focus special pe tineri și transformare digitală. Grupul PONT își derulează activitatea prin programe cadru și proiecte specifice realizate prin intermediul unor parteneriate intersectoriale și multidisciplinare la nivel local, regional, național și european. Grupul PONT are sediul la Cluj-Napoca.

Code for Romania este o organizație non-profit care proiectează, construiește și administrează ecosistemul de schimbare socială prin tehnologie al României. Organizația a reușit să conceapă și să consolideze un mecanism funcțional prin care să aducă împreună și să direcționeze capacitatea uriașă de dezvoltare IT din România și diaspora pentru a livra soluții digitale pentru a rezolva probleme sociale.

Bursa Binelui este operată cu susținerea tehnică a EuPlătesc, care au dezvoltat și susțin platforma online și acoperă toate costurile legate de tranzacții, întreținere și comunicare și Code4Romania, care asigură soluția tehnică a funcționării platformei.