Ajutor

Pentru ONG-uri

Cum înscrii un ONG | Cum înscrii un proiect

 

Pentru utilizatori

Cum donezi | Cum voluntariezi | Cum promovezi o cauză

 

Pentru a deveni utilizator al platformei Bursei Binelui - fie pentru a înscrie și a administra activitatea unui ONG pe platformă sau pentru a deveni donator sau voluntar pentru un ONG - te rugăm să te înregistrezi aici.

După înregistrare ești oficial utilizator al platformei Bursei Binelui. Utilizatorul platformei poate fi:

# Administrator de ONG
# Donator
# Voluntar

Cum înscrii un ONG și cum listezi un proiect

 

Pentru a deveni Administrator de ONG, te rugăm să te loghezi în contul de utilizator și să urmezi pașii:
1. Din meniul principal, secțiunea "Administrare" - "ONG-uri" - accesează butonul "Înregistrează ONG nou" - pentru a înregistra o organizație pe platforma Bursa Binelui.

Butonul va genera un formular pentru înregistrarea profilului organizației, ce conține următoarele câmpuri:
# Denumire [nume ONG]
# Logo [câmp upload] - se apasă "Adaugă" după alegerea logo-ului
# Descriere ONG [Limita: 1024 de caractere cu spații, tag-uri și formatări]
# Selectarea domeniilor de activitate
# Raport anual [camp upload, opțional, format .pdf] - se apasă "Adaugă" după alegerea fișierului
# Recomandări [câmp opțional]
# CIF [câmp numeric, obligatoriu]
# Statutul organizației [câmp upload, obligatoriu, format .pdf]
# Adresa, # Număr telefon, # E-mail, # Persoană de contact, # Website
# Județ [câmp selecție] - se apasă "Adaugă"
# Acceptă voluntariat și motivația pentru atragerea voluntarilor [câmp opțional, doar dacă este bifat]
# Galerie foto [câmp upload foto] - se apasă "Adaugă"
# Galerie filme [link-uri acceptate de pe youtube.com] - se apasă "Adaugă"


Pentru salvarea formularului apasați "Adaugă".

ATENȚIE! Vă recomandăm ca înainte de înregistrare să pregătiți toate documentele și textele în prealabil, astfel încât procesul de înregistrare să nu dureze mai mult de câteva minute, altfel vă va deloga automat și veți pierde toate informațiilor introduse în formular.

2. După completarea formularului de profil al organizației, acesta este trimis spre aprobare către administratorii platformei

După aprobare, pagina de ONG este vizibilă pe platformă, în secțiunea ONG-uri, iar contul de utilizator, devine cont de Administrator ONG, prin care puteți înregistra proiecte și modifica toate datele referitoare la organizație și activitatea acesteia pe platform BursaBinelui.ro.


3. După aprobarea contului de ONG, veți primi printr-un e-mail automat actele pe care trebuie să le încheiați cu operatorul de donații al plaformei, EuPlătesc.ro, pentru a putea primi donații fără comision. Acordul se încheie cu EuPlătesc.ro, chiar dacă ONG-ul are deja un acord încheiat cu operatorul de donații pentru site-ul propriu. Acordul încheiat prin BursaBinelui.ro vă permite să primiți donații fără comision.

 

După completarea, semnarea și ștampilarea actelor, vă rugăm să le trimiteți, alături de un scan al CIF-ului organizației, un scan al cărții de identitate (CI) a reprezentantului legal al organizației și dovada deținerii contului IBAN către adresa sales@euplatesc.ro, cu CC... la adresa bursabinelui@bcr.ro.

După procesarea datelor, reprezentanții EuPlătesc.ro vor furniza administratorilor platformei datele necesare pentru activarea butonului "Donează" în aprox. șapte zile. Butonul ”Donează” este vizibil doar în pagina de proiect.


Pentru înregistrarea unui proiect, accesați secțiunea "Administrare" - "Proiecte" - "Înregistrează proiect nou". 
Formularul de înscriere conține următoarele câmpuri:
I. Date despre proiect
Nume proiect
Nu folosiți în acest câmp caractere speciale și semne de punctuație de genul / \ :* . ? ! “ ” și vă rugăm să nu puneți spațiu după titlul proiectului. De asemenea, vă recomandăm să dați proiectului un titlu cât mai scurt, concis și reprezentativ. 
Categorie [câmp selecție]
ONG [câmp selecție nume ONG]
Dată început [câmp selecție] // data curentă
Dată sfârșit [câmp selecție] // includeți în această perioadă și etapa de atragere donații
Județ [câmp selecție]
Descriere [Limita: 800 de caractere cu spații]
Scopul proiectului [Limita: 350 de caractere cu spații]
Suma target
De ce să donez? [Limita: 450 de caractere cu spații]
II. Date despre beneficiarii proiectului
Cui donez? [Limita: 800 de caractere cu spații]
Implicarea comunității/ Plan de fundraising [Limita: 1.000 de caractere cu spații, câmpul nu este public]
III. Date despre implementarea proiectului
Activități → Rezultate → Impact [Limita: 1.000 de caractere cu spații, câmpul nu este public]
IV. Comunicarea proiectului
Planul de comunicare [Limita: 800 de caractere cu spații, câmpul nu este public]
Articole externe asociate
Galerie foto [câmp de upload]
Galerie video [câmp de upload]
Comentarii [câmp de bifat ]
Acceptă voluntariat [câmp de bifat]
Expuneți planul de îmbunătățire a profilului organizației pe platforma Bursa Binelui
[Limita: 600 de caractere cu spații, câmpul nu este public]

 

La final, pentru salvarea datelor inregistrate, apasați "Adaugă". Proiectul va fi trimis spre aprobare unui administrator Bursa Binelui.

ATENȚIE! Vă recomandăm ca înainte de a apăsa ADAUGĂ pentru înregistrarea proiectului, să salvați datele introduse în formular într-un document word. Dacă procesul de înregistrare a durat mai mult de câteva minute, sistemul vă deloghează automat, iar datele completate nu vor fi salvate. 

 

Sectiunea "Administrare"

După logarea în contul de utilizator pe platformă, veți avea acces la secțiunea "Administrare", care vă permite să modificați/ actualizați orice informație legată de organizație și proiectele înregistrate. De asemenea, secțiunea are un modul de "Donații", care vă ajută să monitorizați donațiile pe care le primiți pentru proiectele înregistrate pe platformă. 


Donații

Pentru donațiile „Autorizate”, organizația primește o notificare în timp real, prin e-mail, de la EuPlătesc.ro cu informații despre donație și donator. Donațiile „Încasate” vor fi actualizate într-un interval de maxim 48 de ore pe platforma Bursa Binelui, în pagina de proiect pe site-ul public și în modulul dedicat, din secțiunea „Administrare”, care poate fi accesat după logarea în contul de administrator ONG. Donațiile sunt decontate organizațiilor, de către EuPlătesc.ro, în prima jumătate a fiecărei luni, pentru luna anterioară. 

 

Cum donezi?


Pentru a nu întâmpina probleme în procesul de donare, vă rugăm să vă asigurați că browserul de pe care îl folosiți (Internet Explorer, Google Chrome, Mozilla Firefox sau Safari) este actualizat cu ultima versiune. Vă mulțumim! 


Pentru a putea dona, trebuie să accesați secțiunea "Proiecte". Ele pot fi selectate în funcție de domeniu, de organizațiile care le inițiează și implementează sau funcție de județ. Puteți dona:

 

Ca vizitator
Accesând butonul “Donează” din dreptul unui proiect înscris pe platforma Bursa Binelui.
Următorul pas este completarea datelor din fereastra “Donează”: nume, prenume, suma și adresa de e-mail. 


După completare și apăsarea butonului “Donează”, veți fi direcționat pe site-ul EuPlătesc.ro, operatorul de donații al platformei Bursa Binelui, pentru finalizarea donației.

 

Ca utilizator înregistrat pe platforma Bursa Binelui

Înainte de procesul de donație descris mai sus, ca să puteți dona ca utilizator al platformei Bursa Binelui, trebuie intâi să vă logați în cont. 
Apoi, accesați secțiunea "Proiecte" ca să donați pentru proiectul/ proiectele pe care doriți să le sprijiniți.

 

În cazul în care nu aveți un cont de utilizator pe Bursa Binelui, vă recomandăm să vă înregistrați/ să vă abonați la newsleter ca sa vă putem ține la curent cu informații despre platformă și activitățile organizațiilor înscrise pe Bursa Binelui sau participante în Campionatul de Bine. 


EuPlătesc.ro, unicul operator de donații al platformei Bursa Binelui, asigură infrastructura și securitatea pentru plățile online.

Va trebui să completați datele de card și să confirmați plata. Toata tranzacția este 100% securizată.

După efectuarea plății, vă puteți întoarce pe Bursa Binelui pentru a promova proiectul deja susținut prin intermediul kitului CUM POȚI SĂ AJUȚI pe care îl regăsiți în pagina de proiect.

 

Cum te înscrii ca voluntar în organizațiile înregistrate pe platformă

 

Dacă vrei să devii voluntar al unei organizații înscrise pe Bursa Binelui trebuie să intri pe pagina de profil a respectivei organizații și să apeși butonul “Voluntar”.

 

Trebuie să completezi formularul cu motivația și datele tale de contact. Un mail va fi trimis automat la responsabilul ONG-ului. Mai departe depinde de reprezentanții organizației în cât timp vor răspunde la mesaj.  

 

Cum promovezi o cauză 

 

Pe lângă donații și voluntariat, poți ajuta organizațiile de pe platformă promovând cauzele în rândul prietenilor tăi. Accesează kitul CUM POȚI SĂ AJUȚI din orice pagină de proiect și:

 

# Adaugă proiectul la favorite
# Promovează proiectul pe reţelele de socializare
# Invită prietenii pe Bursa Binelui și încurajează-i să-ți urmeze exemplul
# Pune un banner pe site-ul tau
# Înscrie-te ca voluntar pentru proiect.

 

Scopul Bursei Binelui este să adune cât mai mulți acționari și să genereze cât mai multă implicare. Fiecare leu donat ajunge întreg în contul organizațiilor care îl vor folosi pentru a face comunitatea în care trăim un pic mai frumoasă.

 

Daca ai întrebări, te rugăm să ne scrii pe bursabinelui@bcr.ro

Un administrator îți va răspunde în maxim 48 de ore.