Regulament

Ce este Campionatul de Bine?


Campionatul de Bine
 este o competitie pentru atragerea de donatii adresata ONG-urilor din Romania, ce urmareste sa transforme organizatiile in fundraiseri, in vederea atragerii de donatii pentru propunerile de proiecte sau proiectele in curs de implementare.

 

Campionatul de Bine este gazduit, organizat si implementat de Bursa Binelui, singura platforma online unde donatiile sunt necomisionate, dezvoltata de catre Banca Comerciala Romana, in parteneriat cu EuPlatesc.ro.

 

Cine poate participa in Campionatul de Bine?

 

Campionatul de Bine se adreseaza, in principal, organizatiilor care au profil pe platforma Bursa Binelui si proiecte active. Orice organizatie non-profit, neguvernamentala isi poate crea un cont pe Bursa Binelui si poate inscrie proiecte sau propuneri de proiecte in Campionatul de Bine, in vederea atragerii de donatii si donatori. Mai multe detalii despre cum puteti deveni utilizator al Bursei Binelui regasiti aici.

 

Ce proiecte sunt eligibile?

 

Este eligibil orice proiect sau propunere de proiect care apartine exclusiv unei organizatii non-profit, neguvernamentale si este initiat si implementat de aceasta, din orice domeniu de activitate. Nu exista un numar limita de proiecte care pot fi inscrise de catre o organizatie. 


Pot fi inscrise propuneri de proiecte sau proiecte implementate de organizatie in comunitatea in care aceasta activeaza sau pentru o anumita categorie de beneficiari ai organizatiei, plecand de la o nevoie identificata in comunitate sau in randul beneficiarilor, pentru care organizatia doreste sa stranga fonduri.

Sunt incurajate, pentru a fi inscrise in Campionatul de Bine, initiativele/ actiunile de implicare pentru si ale comunitatilor locale sau pentru anumite comunitati de beneficiari din toata tara. 
 

Cand se desfasoara Campionatul de Bine?

 
Campionatul de Bine 2016, editia a IV-a, se desfasoara in perioada 6 decembrie 2016 - 15 februarie 2017.


17 noiembrie - 5 decembrie 2016, ora 23:59:59
 - Perioada de inscrieri in Campionatul de Bine, editia 2016

6 - 19 decembrie 2016, ora 23:59:59
 // 2 saptamani - Sferturile Campionatului de Bine
20 decembrie 2016 - 18 ianuarie 2017, ora 23:59:59 // 4 saptamani - Semifinala Campionatului de Bine
19 ianuarie - 15 februarie 2017, ora 23:59:59 // 4 saptamani - Finala Plina de Bine

Donatiile „Incasate” vor fi actualizate intr-un interval de maxim 48 de ore pe platforma Bursa Binelui, in pagina de proiect pe site-ul public si in modulul dedicat, din sectiunea „Administrare”, care poate fi accesat dupa logarea in contul de administrator ONG.  


Rezultatele fiecarei etape vor fi comunicate dupa 48 de ore, astfel:

22 decembrie 2016, ora 13.00 - anuntarea semifinalistilor Campionatului de Bine, editia a IV-a.

23 ianuarie 2017, ora 13.00 - anuntarea finalistilor Campionatului de Bine, editia a IV-a.

20 februarie 2017, ora 13.00 – declararea castigatorilor Campionatului de Bine, editia a IV-a.


Donatiile, cuprinse in intervalul de 48 de ore dedicat actualizarii donatiilor, vor fi inregistrate si calculate pentru scorul din etapa urmatoare.  

 

Cum poti fi castigator al Campionatului de Bine?

 

In prima etapa, Sferturile Campionatului de Bine, organizatiile trebuie sa stranga pentru fiecare proiect inscris: cel putin 300 de lei de la cel putin 5 donatori diferiti.


In cea de-a doua etapa, pentru fiecare proiect calificat in Semifinala Campionatului de Bine, organizatiile trebuie sa atraga donatii in valoare de: cel putin 1.000 de lei de la 20 de donatori diferiti, independent de donatiile și numarul de donatori atrasi in Sferturi.

Conditiile sunt valabile pentru fiecare etapa in parte. Nu este valabil un cumul al acestora.

In ultima etapa, in Finala Plina de Bine, pentru fiecare proiect calificat organizatiile trebuie atraga o suma cat mai mare de donatii de la cat mai multi donatori diferiti.

 

Ce poti castiga daca participi in Campionatul de Bine 2016?

 

Vor fi declarate castigatoare si premiate primele trei proiecte cu cel mai mare scor final. Acesta se calculeaza astfel: Scorul final = suma totala stransa din donatii X numarul total de donatori distincti, pe tot parcursul Campionatului de Bine 2016.

 

Donatorul distinct este considerata persoana care face cel putin o donatie intr-una dintre etape. 
3 donatii in 3 etape diferite = 3 donatori distincti.

 

Premiile vor consta in dublarea sumelor atrase de participanti de la donatori in cadrul Campionatului de Bine, pana in limita a 5.000 de euro.

 

Proiectele si organizatiile care se califica in Finala de Bine vor fi promovate pe pagina de Facebook a BCR, catre cei peste 320.500 de fani ai paginii.

 

Cum te poti inscrie in Campionatul de Bine?

 

a) In cazul in care nu sunteti inregistrat pe Bursa Binelui ca utilizator, nu aveti un ONG in administrare si nu aveti inregistrat niciun proiect:

 

Pentru a inscrie un proiect in Campionatul de Bine 2016, fiecare organizatie trebuie sa urmeze patru pasi:
1. Sa se inregistreze pe Bursa Binelui prin crearea unui cont de utilizator. Formularul poate fi accesat de pe butonul “Inregistrare” localizat in dreapta sus in fiecare pagina a site-ului bursabinelui.ro
2. Dupa activarea contului de utilizator si logare, sa inregistreze ONG-ul din pagina “Contul meu”. 
3. Odata aprobata inscrierea ca organizatie pe site-ul Bursa Binelui, veti primi prin e-mail documentele care trebuie incheiate intre organizatie si EuPlatesc.ro, unicul operator de donatii care gestioneaza toate tranzactiile ce se inregistreaza pe platforma Bursa Binelui. Va rugam sa trimiteti actele completate, semnate, stampilate si scanate catre adresa office@euplatesc.ro, alaturi de un scan al CIF-ului organziatiei si un scan al CI-ului a reprezentantului legal. Butonul "Doneaza" va fi activat in maxim 24 de ore de la trimiterea actelor. In baza acestor acte, EuPlatesc.ro va vira, in prima jumatate a fiecarei luni, in contul organizatiei, banii donati prin platforma Bursa Binelui in luna anterioara.

4. Concomitent, organizatia poate accesa "Administrare" - "Proiecte" pentru adaugarea unui proiect.

5. Pentru inscrierea proiectului in Campionatul de Bine bifati la finalul formularului "Înregistrează în Campionatul de Bine".
 

Formularul de inscriere contine urmatoarele campuri:

I. Date despre proiect
Nume proiect
Nu folositi in acest camp caractere speciale si semne de punctuatie de genul / \ :* . ? ! “ ” si va rugam sa nu puneti spatiu dupa titlul proiectului
Categorie
ONG
Data inceput [camp de selectie] // data curenta, la care inscrieti proiectul
Data sfarsit [camp de selectie] // includeti obligatoriu si perioada data curenta de inregistrare a proiectului - 15 februarie 2017 [de inscriere si strangere de fonduri din cadrul Campionatului] + perioada de implementare a proiectului
Judet [camp de selectie]
Descriere [Limita: 800 de caractere cu spatii]
Scopul proiectului [Limita: 350 de caractere cu spatii]
Suma target 
De ce sa donez? [Limita: 450 de caractere cu spatii]

 

II. Date despre beneficiarii proiectului
Cui donez? [Limita: 800 de caractere cu spatii]
Implicarea comunitatii/ Plan de fundraising [Limita: 1.000 de caractere cu spatii, campul nu este public]

 

III. Date despre implementarea proiectului
Activitati → Rezultate → Impact [Limita: 1.000 de caractere cu spatii, campul nu este public]

 

IV. Comunicarea proiectului
Planul de comunicare [Limita: 800 de caractere cu spatii, campul nu este public]
Articole externe asociate
Galerie foto [camp de upload]
Galerie video [camp de upload]
Comentarii [camp de bifat - vor fi completate statusuri pe parcursul Campionatului de Bine si a implementarii proiectului]
Accepta voluntariat [camp de bifat]
Expuneti planul de imbunatatire a profilului organizatiei de pe platforma Bursa Binelui
[Limita: 600 de caractere cu spatii, campul nu este public]

 
(Formularul trebuie completat in limba romana si fara diacritice)

  

b) In cazul in care sunteti deja inscris pe platforma Bursa Binelui ca administrator de ONG si aveti inregistrat un proiect activ, pe care doriti sa il inscrieti in Campionatul de Bine, va rugam sa contactati administratorii platformei [bursabinelui@bcr.ro] pentru inregistrarea lui in Campionat.
Trebuie sa va asigurati ca:
indeplineste toate conditiile pentru a fi inscris in editia curenta a Campionatului;
# ca primiti aprobarea pentru inregistrare;
# si ca proiectul
 este vizibil in pagina de "Participanti". 
 

Dupa inregistrarea proiectelor pe platforma Bursa Binelui si inscrierea lor in Campionatul de Bine, acestea vor avea status "In aprobare". Proiectele vor fi revizuite de administratorii platformei, pentru aprobare pe platforma si in Campionatul de Bine, pana la data de 5 decembrie, ora 23:59:59, inclusiv. 

 

 Cum se poate dona in cadrul Campionatului de Bine?


Pentru a nu întâmpina probleme în procesul de donare, vă rugăm să vă asigurați că browserul de pe care îl folosiți (Internet Explorer, Google Chrome, Mozilla Firefox sau Safari) este actualizat cu ultima versiune. Vă mulțumim!
 

Ca vizitator
Accesand butonul “Doneaza” din dreptul unui proiect inscris in Campionatul de Bine 2016.

Urmatorul pas este completarea datelor din fereastra “Doneaza”.


Adresa de e-mail pe care o completati in aceasta ferestra reprezinta criteriul de diferentiere pentru a fi considerat donator distinct in fiecare etapa.

Donatorul distinct este considerata persoana care face cel putin o donatie intr-una dintre etape. 
3 donatii in 3 etape diferite = 3 donatori distincti.


!!! Va rugam sa nu va creati special conturi de e-mail si sa nu donati de pe conturi de e-mail diferite ale aceleasi persoane, pentru a fi considerat donator distinct. Organizatiile si proiectele pentru care sunt inregistrate astfel de donatii, risca descalificarea din cadrul Campionatului de Bine.

 

Dupa completare si apasarea butonului “Doneaza”, veti fi directionat pe site-ul EuPlatesc.ro, operatorul de donatii al platformei Bursa Binelui, pentru finalizarea donatiei.


Ca utilizator inregistrat pe platforma Bursa Binelui
Inainte de procesul de donatie descris mai sus, ca sa puteti dona ca utilizator al platformei Bursa Binelui, trebuie intai sa va logati in cont, de AICI. Apoi, accesati sectiunea Campionatul de Bine - Participanti si puteti dona pentru proiectul/ proiectele pe care doriti sa le sprijiniti.

 

In cazul in care nu aveti un cont de utilizator pe Bursa Binelui, va recomandam sa va inregistrati ca sa va putem tine la curent cu informatii despre platforma si activitatile organizatiilor inscrise pe Bursa Binelui sau participante in Campionatul de Bine. 

 

Mai multe detalii despre procesul de donatie regasiti aici.

 

Pentru donatiile „Autorizate”, organizatia primeste o notificare in timp real, prin e-mail, de la EuPlatesc.ro cu informatii despre donatie si donator.


Donatiile „Incasate” vor fi actualizate intr-un interval de maxim 48 de ore pe platforma Bursa Binelui, in pagina de proiect pe site-ul public si in modulul dedicat, din sectiunea „Administrare”, care poate fi accesat dupa logarea in contul de administrator ONG.  


Rezultatele fiecarei etape vor fi comunicate dupa 48 de ore, donatiile cuprinse in acest interval fiind inregistrate si calculate pentru scorul din etapa urmatoare.  Pentru consultanta sau ajutor


Puteti contacta echipa de organizare a Campionatului de Bine trimitand un e-mail catre adresa: bursabinelui@bcr.ro sau contact@galasocietatiicivile.ro si la numarul de telefon 0728.300.605. Persoana de contact: Florentina Loloiu. 

 

***
Bursa Binelui este un proiect creat si sustinut de Banca Comerciala Romana (BCR), in parteneriat cu EuPlatesc.ro, care au dezvoltat si sustin platforma on-line si acopera toate costurile legate de tranzactii, intretinere si comunicare.


Bursa Binelui este singura platforma online care permite donatiile fara comisoane, incurajand astfel donatorii care vor sa participe cu sume mici (5, 10 lei) pentru sustinerea financiara a unei cauze. Suma minima care poate fi donata este de 5 lei. Toata tranzactia este 100% securizata si nu se percepe niciun fel de comision.