Brutăria de Fapte Bune

Brutăria de Fapte Bune este o competiție adresată angajaților BCR, prin care ne propunem să încurajăm implicarea în comunitate și voluntariatul ca instrumente eficiente de dezvoltare personală și de rezolvare a unor probleme sociale reale, prin catalizarea mai multor resurse valoroase: abilitățile, timpul și dedicarea colegilor, resursele financiare oferite de bancă.


Pentru a intra în competiţie, (individual sau în echipe), angajații sunt invitaţi să înscrie idei de proiecte care vizează rezolvarea unor probleme din comunitatea unde își desfășoară activitatea, fie că vorbim de iniţiative educaţionale, sociale, de mediu sau din domeniile sport, sănătate, protecţia animalelor ale organizațiilor neguvernamentale sau ale unor instituții publice (ex: școli, spitale etc.). Un juriu format din angajaţi ai băncii decid finaliştii competiţiei, iar câştigătorii finali vor fi desemnaţi prin votul online al colegilor şi prin donațiile acestora prin platforma Bursa Binelui.

 
Proiectele finaliste în competiţia Brutăria de Fapte Bune, 2019
 
Clădim o viață ECO și SAFE pentru mame și copii abuzați - Așezământul social „Sf. Arhangheli Mihail și Gavril” își propune îmbunătățirea calității vieții acestei mici comunități formată din 9 tinere mame și 29 de copii prin achiziționarea și montarea unei instalații pentru producerea apei calde pe bază de panouri solare, care să înlocuiască soluția electrică folosită acum.
   
Centrul Rezidențial pentru Copilul cu dizabilități are ca scop înființarea unui cabinet de psihologie pentru cei 44 de copii prezenți în centru care au tulburări senzoriale de comportament.

Tu și eu în aceeași lume - Centrul Penilla Iași își propune integrarea copiilor cu autism în comunitate prin realizarea unor activități care să le vină în ajutor, în colaborare cu instructori de dans, înot, pictură, modelaj în lut și asigurarea unui mediu favorabil pentru desfășurarea activităților la centru.
 
Centrul de zi “Iedera” pentru copiii cu Sindrom Down - are ca scop implementarea unor măsuri care să conducă la o stabilitate financiară durabilă a centrului și să devină un model de urmat pentru astfel de centre de ajutorare în tot județul Bihor.

Digital World Book are ca scop realizarea unei săli de studiu online, dar și de cursuri derulate de bibliotecă, cursuri de informatică, de operare PC, de educație financiară și de internet banking.
  
Erou în satul meu are ca scop susținerea copiilor beneficiari ai centrului Hero Afterschool Clinceni, a căror stare emoțională precară îi împiedică să se integreze în comunitate și să își atingă potențialul la școală.
  
Educație after school I - IV proiect care sprijină amenajarea unei săli de clasă mai încăpătoare, mai bine utilată unde se va desfășura programul de “after school” și înființarea unei biblioteci. 

Festivalul Elementul are ca scop trimiterea celor 100 de copii selectați de către Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Cluj împreună cu 20 de însoțitori la unul dintre cele mai mari festivaluri dedicate părinților și copiilor de orice vârstă.

Pentru viață – ATI Dorohoi își propune amenajarea secției ATI, astfel încât aceasta să ofere condiții normale desfășurării actului medical, dar și condițiile necesare autorizării definitive a secției.

Școala Valea Lupului este un proiect care sprijină dotarea unei săli de clasă cu logistica specifică unei săli multimedia. Pentru această activitate va fi nevoie de achiziția unui video-proiector, laptop, boxe, ecran de proiecție, pointer și scaune.