Educație

Erou in Satul Meu - Psiholog la Hero Afterschool Clinceni

Perioada: 07.06.2019 - 30.06.2020 Activ în Ilfov
1065,00 Lei
Sumă target: 10800 Lei
Donează

Descriere

Clinceni este o comună aflată la aproape 15 km de Piața Unirii din București, in care mulți dintre localnici și copiii lor trăiesc drama sărăciei și a excluziunii sociale.

În aceeastă comunitate își desfășoară activitatea Hero Afterschool Clinceni, un centru educațional social.

Centrul social Hero Afterschool propune proiectul "Erou în satul meu", pentru a crea un spațiu în care cei 160 de copii, beneficiari ai proiectului, însoțiți de psihologi, vor avea parte de ședințe de terapie în grup menite să îi ajute pe copii să treacă mai ușor peste probleme emoționale cu care se confruntă, din cauza situațiilor familiale.

Proiectul este adresat in special copiilor ce se confruntă cu probleme emoționale care le afectează capacitatea de integrare în societate și performanța școlară. 

 

Scopul proiectului

Proiect finalist în Brutăria de Fapte Bune

Susținerea copiilor beneficiari ai centrului Hero Afterschool Clinceni, a căror stare emoțională precară îi împiedică să se integreze în comunitate și să își atingă potențialul la școală. Pentru acești copii ne dorim să deschidem două grupuri de sprijin emoțional, gestionate de doi psihologi acreditați.

Cui donez?

Vei dona pentru copii ca Ana, care s-a decis să nu mai vorbească niciodată cu adulții. Vei dona către copii ca Andrei, care desenează doar mostrii. Vei dona către alți 160 de copii, cărora le este greu să își exprime emoțiile și care nu pot trece, fără ajutor, peste stările în care trăiesc. Vei dona pentru ca 160 de copii "de la țară" să devină proprii lor eroi, în ciuda situațiilor complexe de acasă, cu ajutorul psihologilor.

 

Grupurile țintă sunt de câte 20 de copii, se desfășoară pe tot parcursul anului școlar (septembrie-iunie) și vizează toți copiii prezenți în afterschool care, din motive diverse, pot ajunge într-un impas emoțional și să aibă nevoie de sprijin de specialitate.

De ce să donez?

Este important să sprijini proiectul "Erou în satul meu" deoarece el adresează problemele emoționale ale copiilor, des neglijate de adulții din jurul lor. Pe termen lung, fără susținere emoțională, acești copiii ajung să fie dezinteresați și obosiți și au tendința să renunțe treptat la școală, deoarece aceasta implică o dimensiune socială în care ei se simt neînțeleși și excluși.

Comentarii

Trebuie să te autentifici sau să te înregistrezi pentru a putea comenta!
Acest proiect nu are încă niciun comentariu.
4152 vizualizări

ONG - Fundatia Inovatii Sociale Regina Maria

Fundatia noastra este o organizatie neguvernamentala dedicata asistentei medicale integrate pentru persoanele fara venit si fara asigurare medicala si pentru persoanele cu venituri mici din Bucuresti, prin intermediul Policlinicilor Sociale. Ajutam si ingrijim persoanele aflate in nevoie prin proiecte sustenabile si durabile in domeniile sanatatii si educatiei.

 

Fundatia a fost infiintata de Dr. Wargha Enayati impreuna cu sotia sa, Mitra Enayati in anul 2010. Daruirea, entuziasmul si spiritualitatea Reginei Maria au inspirat fondatorii sa creeze proiecte care sa contribuie la imbunatatirea calitatii vietii a cat mai multor pacienti si copii ce provin din medii defavorizate.

 

De peste 9 ani oferim servicii medicale de calitate in mod neconditionat si sansa la o viata decenta celor mai putin norocosi decat noi, alaturi de sansa la un viitor mai bun pentru copii prin educatia oferita in centrele noastre educationale.

Adresă:

Str Garlei, nr. 88, sector 1, Bucuresti

Telefon: 0737441003
Contact: Cristiana Mateoiu