Sport

Tu si eu in aceeasi lume

Perioada: 11.06.2019 - 31.12.2019 Activ în Iasi
1090,00 Lei
Sumă target: 11400 Lei
Donează

Descriere

Integrarea copiilor cu autism in comunitatile de copii (gradinite si scoli normale, locurile de joaca si de recreere) este o mare problema a societatii in care traim. Acceptarea copiilor cu autism tine de noi, de atitudinea noastra. Noi transmitem mai departe copiilor nostri deschiderea si apropierea fata de copiii speciali. Autismul poate sa apara in orice familie, indiferent de rasa, etnie, zona geografica, nivel de educatie.. este o tulburare tacuta, care nu doare, nu se trateaza si nu trece, dar diagnosticarea precoce si interventia timpurie poate face, conform studiilor, ca pana la 47% dintre copiii  cu care se lucreaza astfel sa aiba sa sansa de a trai independent. Fara terapie, insa, simptomele autismului si comportamentele disfunctionale se agraveaza in timp.

Scopul proiectului

Scopul acestui proiect este acela de a schimba mentalitati, de a schimba destine, de integrare a copiilor in colectivitati unde există copii cu o dezvoltare bio-psiho-socială normală, de realizare de colaborari cu instructori de dans, inot, pictura, modelaj in lut,de echipare cu anumite dotari necesare desfasurarii activitatii la Centrul Penilla.

 

Cui donez?

Centrul Penilla Iasi, parte a Asociatiei Maranatha,  ofera de 25 ani  un program special pentru copii cu nevoi speciale, cu autism. Centrul a beneficiat timp de 10 ani de asistenta directa in formarea specialistilor de catre o echipa de specialisti in reabilitare din Suedia. Copiii din acest centru se bucura de asistenta unui pesonal specializat, medic, psiholog, kinetoterapeut, psihopedagog, medic neuropsihiatru, asistent social. Copiii cu autism sunt integrati aici pentru prima oara intr-un grup mic si sunt invatati sa relationeze si sa functioneze asemenea copiilor tipici. De asemenea pe baza unei evaluari profesionale se implementeaza pentru fiecare copil un program personalizat care include si familia ca partener.

Proiect finalist in Brutaria de Fapte Bune 

De ce să donez?

Pentru a organiza o serie de evenimente de constientizare a acestei probleme,  la care sa participe familiile copiilor cu autism de la Centrul Penilla alaturi de familii cu copii tipici, angajati BCR si nu numai.  Incercam de fapt sa-i invatam pe copiii fara probleme de comportament, cum sa accepte nevoile unui copil cu autism, cum sa socializeze cu acesta, practic sa acceptam si sa ne integram cu totii in lumea in care traim

2076 vizualizări

ONG - ASOCIATIA MARANATHA

           Organizatia parteneră este AAMaranatha o organizatie neguvernamentală care activează din 1990 în Iasi si regiunea de Nord-Est a României. A început cu proiecte de sprijin pentru familiile nevoiase si donatii pentru spitalele si scolile din zonă. În 1994 a deschis, cu sprijin suedez, un centru modern de reabilitare pentru copiii cu disabilităti cu vârsta prescolară-Centrul Penilla (Centrul), numit in memoria unei tinere suedeze care a lucrat ca voluntar la ridicarea clădirilor Centrului.

Adresă:

Str. Spital Pascanu nr 2

Telefon: 0740 535999
Contact: Dr. Vasilache Eti, medic director