Termeni si conditii

Termeni si conditii de utilizare

Portal www.bursabinelui.ro

 

 

Cadru general

 

Acest portal a fost dezvoltat de Banca Comerciala Romana S.A. (denumita in continuare BCR), pentru a constitui o sursa generala de informare si in vederea sustinerii si promovarii activitatii organizatiilor non-profit, neguvernamentale si apolitice, constituite in conformitate cu Ordonanta O.G. Nr. 26 din 30 ianuarie 2000 cu privire la asociatii si fundatii. Prin accesarea acestui portal, a materialelor si informatiilor prezentate in cadrul sau, dvs. confirmati ca ati citit, inteles, acceptat si agreat in totalitate urmatorii termeni si conditii:

 

Drepturi de proprietate asupra portalului si continutului acestuia

 

Intregul continut al portalului BCR este protejat prin Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe (in continuare, Legea Dreptului de Autor), toate drepturile fiind rezervate.


Acest portal este detinut si administrat de catre BCR. Toate drepturile, titlurile si interesele legate de portalul www.bursabinelui.ro si de continutul acestuia sunt detinute, licentiate si controlate de BCR sau de catre partea calificata de catre BCR, in continutul materialului sau prin orice alta modalitate, drept furnizor al continutului.

 

Drepturile de proprietate intelectuala cu privire la toate materialele postate de dumneavoastra pe www.bursabinelui.ro, va apartin. Pentru ca portalul sa poata utiliza anumite materiale/ informatii si sa va poata furniza serviciile specifice, utilizand prezentul portal, sunteti de acord cu urmatoarele:

 

BCR isi rezerva dreptul de a modifica continutul si/sau structura portalului in orice moment si fara nicio informare prealabila iar utilizatorii sunt prezumati ca au luat cunostinta si se obliga sa respecte termenii si conditiile modificati, de la data postarii acestora pe portalul www.bursabinelui.ro

 

BCR isi rezerva toate drepturile cu privire la cele de mai sus si poate exercita aceste drepturi in limitele permise de lege.

 

Modul de utilizare a continutului portalului www.bursabinelui.ro

 

Orice utilizator al portalului www.bursabinelui.ro este obligat ca, la fiecare accesare si utilizare a informatiilor incluse in portal, sa actioneze in mod legal.

 

Este interzisa orice reproducere, distribuire, transmitere, transferare, prezentare, difuzare, creare de opere secundare, vanzare, inchiriere, licentiere sau publicare de materiale de pe portal (indiferent de modalitatea de realizare a respectivelor activitati sau de suportul pe care s-ar salva materialele in vederea indeplinirii actiunilor mentionate anterior) de catre orice terta persoana, indiferent daca pentru un scop direct comercial sau de oricare alta natura pecuniara, fara acordul scris prealabil din partea BCR sau din partea oricarui furnizor terta parte indicat in continutul anumitor materiale publicate pe portalul www.bursabinelui.ro. Orice solicitare de acord scris se va expedia, de asemenea in forma scrisa, catre BCR sau furnizorului terta parte mentionat mai sus. Furnizorii terte parti indicati in continutul anumitor materiale de pe portal pot impune utilizatorilor conditii speciale suplimentare de utilizare a materialelor asupra carora furnizorii respectivi beneficiaza de oricare dintre drepturile conferite de Legea Dreptului de Autor, fara ca prin aceasta sa se inlature obligatia utilizatorilor de a respecta termenii si conditiile stabiliti de catre BCR si mentionati in continutul acestui portal.


Descarcarea sau copierea prin orice metode a materialelor de pe portal nu transfera catre persoana in cauza licenta programelor de software sau drepturile asupra materialelor de pe portal. Orice date transmise catre acest portal pot fi utilizate de catre BCR in orice scop daca acesta se incadreaza in limitele legii si pot fi dezvaluite de catre BCR catre orice tip de autoritati, in toate cazurile cu respectarea prevederilor Legii 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, astfel cum a fost modificata ulterior (Legea 677/2001). Orice utilizator al portalului www.bursabinelui.ro si a aplicatiilor conexe este responsabil pentru respectarea tuturor reglementarilor legale relevante in legatura cu utilizarea/ furnizarea de informatii de acest tip.

 

BCR isi rezerva dreptul de a elimina orice postare de pe prezentul portal in cazul in care constata ca aceasta incalca legea, bunele moravuri ori depaseste scopul/ obiectul declarat al acestui portal.

 

Raspundere

 

In nicio imprejurare, BCR nu raspunde pentru niciun prejudiciu (direct sau indirect) adus dvs. sau oricarei alte parti, referitor la utilizarea acestui portal si a informatiilor pe care acesta le cuprinde - de catre dvs. sau alta persoana - sau orice alte prejudicii sau vatamari cauzate de erori, omisiuni, defectiuni, intarzieri sau intreruperi in operare sau transmitere, intreruperi ale accesului la internet sau servere, virusi sau orice alti factori similari.


Chiar daca a luat toate masurile necesare pentru ca informatiile prezentate pe acest portal sa fie exacte si corecte, BCR nu poate fi raspunzatoare de inexactitati care pot aparea pe acest portal in cazul in care respectivele date sunt postate de utilizatorii portalului si nicio parte a acestui portal nu va fi considerata drept declaratie si/sau garantie oferita de catre BCR privind exactitatea, oportunitatea, integralitatea, corectitudinea sau corelarea informatiilor prezentate cu orice scop individual, indiferent de izvorul respectivelor declaratii si/sau garantii. Utilizatorii sunt direct responsabili pentru evaluarea exactitatii, completitudinii si utilitatii informatiilor disponibile pe acest portal. BCR, in masura permisa de lege, nu va raspunde pentru niciun prejudiciu produs in orice mod din sau aflata in legatura cu orice inexactitate a informatiilor, omisiune sau eroare a informatiilor furnizate in continutul portalului www.bursabinelui.ro.

 

Desi s-au luat masuri in vederea asigurarii autenticitatii si veridicitatii informatiilor pe portal la momentul publicarii, BCR nu este responsabila pentru veridicitatea, claritatea sau gradul de completitudine ale acestora. 


BCR nu isi asuma nicio responsabilitate si nu garanteaza ca functiile de pe portalul www.bursabinelui.ronu vor fi intrerupte sau nu vor avea erori, sau ca erorile vor fi corectate.

 

Link-urile catre alte site-uri sunt oferite in scopul unei informari diversificate, iar BCR nu isi asuma nicio raspundere pentru continutul acestor site-uri, pentru produsele si/sau serviciile promovate sau comercializate prin aceste site-uri. BCR nu isi asuma nici o responsabilitate privind sistemul de protectie a confidentialitatii utilizat de aceste site-uri, privind continutul sau acuratetea lor.

 

Informare privind modalitatea de donatie

 
Donatiile pe www.bursabinelui.ro se fac in sistem de plata on-line cu cardul, prin intermediul platformei Euplatesc.ro. Platile sunt securizate, conform protocoalelor internationale de securitate si confidentialiatate a datelor. 

Utilizarea donatiilor

Organizatiile pentru care alegeti sa donati vor folosi sumele de bani asa cum vor considera de cuviinta, dar respectand obectivele declarate de respectivele organizatii. ONG-urile vor incerca sa foloseasca donatiile pentru proiectele pe care le specificati dvs. Totusi, acest lucru nu este garantat, fiind responsabilitatea dumneavoastra sa va informati si sa donati catre organizatii in care aveti incredere. BCR va face o selectie preliminara a organizatiilor si va permite inscrierea pe www.bursabinelui.ro doar a celor care respecta conditiile minimale. BCR nu isi asuma raspunderea pentru modalitatea in care organizatiile aleg sa cheltuiasca banii donati. BCR nu controleaza si nici nu monitorizeaza intreaga activitate a organizatiilor inscrise pe www.bursabinelui.ro. BCR recomanda, insa, ca donatorii sa incurajeze organizatiile sa trimita rapoarte de activitate.  

Donatii on line – Plata prin card

Procesarea donatiilor online se face de catre EuPlatesc.ro, de pe o pagina securizata. Termenii si conditiile utilizarii aplicatiei / portalului EuPlatesc.ro se regasesc pe respectivul site. Banca Comerciala Romana SA nu isi asuma responsabilitatea pentru tranzactiile efectuate prin EuPlatesc.ro. Donatiile fac subiectul unui contract separat incheiat intre organizatii si Euplatesc.

Bursa Binelui comisioane si modalitati de plata

Nu sunteti comisioant pentru folosirea serviciilor oferite de Bursa Binelui. Toate platile se fac cu ajutorul cardului.

Toate donatiile vor fi  necomisionate, toate costurile tranzactiilor fiind suportate de partenerii proiectului: BCR si Euplatesc.

Accesarea serviciilor online si protejarea parolei

Daca va inregistrati pe portal, veti fi solicitat sa introduceti adresa de mail si o parola care sa va protejeze contul. Trebuie sa pastrati parola secreta. Daca pierdeti datele de logare (sau va sunt furate, folosite fara aprobarea dumneavoastra, sau credeti ca au fost aflate de catre altcineva) trebuie sa le schimbati, trimitand un email catre administratorii portalului.

Este posibil sa existe momente in care serviciile online sa nu functioneze. De cele mai multe ori acest fapt este cauzat de lucrarile de mentenanta planificate. Este, de asemenea, posibil sa va suspendam accesul la serviciile online daca exista suspiciunea ca datele dvs. sunt folosite in scop ilicit. In toate aceste cazuri, vom incerca sa va informam in prealabil.

Donatorii pot alege sa se inregistreze pe portal, dar nu sunt obligati sa o faca. Datele vor fi insa necesare pentru efectuarea donatiei.   

Confidentialitatea informatiilor si prelucrarea datelor cu caracter personal

 

BCR va respecta confidentialitatea identitatii oricarui utilizator – persoana fizica, care acceseaza portalul www.bursabinelui.ro In masura in care utilizatorilor li se va solicita furnizarea oricarei informatii privind datele lor cu caracter personal, utilizatorii o vor realiza in mod voluntar, prin acceptarea termenilor si conditiilor prezentului portal si a oricarei alte mentiuni din continutul acestuia. BCR va lua toate masurile necesare protejarii securitatii informatiilor furnizate in mod voluntar de catre utilizatori si nu va comunica respectivele informatii niciunei alte entitati, persoana fizica sau juridica, cu exceptia situatiilor in care dezvaluirea este permisa/impusa de catre legislatia aplicabila.

 

BCR este operator de date cu caracter personal, in sensul Legii 677/2001, sub notificarea cu nr. 3776 si 3772 transmisa la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal.

 

Ori de cate ori se vor colecta date cu caracter personal, scopul colectarii de catre BCR este pentru informare despre proiecte, efectuarea platilor, date statistice de utilizare a platformei, etc.

 

BCR aduce la cunostinta fiecarui utilizator – persoana fizica, ale carui date cu caracter personal sunt prelucrate, ca beneficiaza de urmatoarele drepturi in conformitate cu Legea 677/2001:

 

Utilizatorii persoane fizice ale caror date cu caracter personal sunt colectate de catre BCR au posibilitatea de a se opune, in orice moment, din motive intemeiate si legitime legate de situatia lor particulara, prelucrarii respectivelor date de catre BCR. Suplimentar, utilizatorii persoane fizice mentionati mai sus, au posibilitatea de a se opune, in orice moment, in mod gratuit si fara nicio justificare, ca datele care ii vizeaza sa fie prelucrate in scop de marketing direct, in numele BCR sau al unui tert, sau sa fie dezvaluite unui tert intr-un asemenea scop. Pentru exercitarea drepturilor indicate in acest paragraf, persoanele vizate vor inainta o cerere scrisa catre BCR, Bd. Regina Elisabeta nr. 5, sector 3, Bucureşti, in atentia Directiei Comunicare.

 

Legislatie aplicabila si reglementari

 

Accesul utilizatorilor si folosirea de catre acestia a prezentului portal www.bursabinelui.ro sunt guvernate de legislatia romana aplicabila.

 Orice plangere sau litigiu determinate sau legate de utilizarea acestui portal, a continutului sau sau a materialelor prezentate vor fi guvernate de asemenea de catre legislatia romana in vigoare si supuse spre solutionare instantelor judecatoresti competente de pe teritoriul Romaniei, in cazul in care rezolvarea acestora nu este posibila pe cale amiabila.


Termenii si conditiile de utilizare a acestui site pot fi modificate oricand fara o notificare prealabila. Sunteti de acord sa recititi aceasta sectiune a site-ului in mod regulat, iar accesul dvs. continuu sau utilizarea acestui site vor constitui dovada ca ati fost de acord cu aceste schimbari.


Daca aveti intrebari cu privire la aceste mentiuni va rugam sa ne contactati la BursaBinelui@bcr.ro

[___] Am citit cele enuntate mai sus si declar in mod expres ca sunt de acord cu aceste mentiuni si mi le insusesc pe deplin.