Termeni si conditii & Protectia datelor

Termeni si conditii de utilizare & Politica generala de protectie a datelor pentru portalul www.bursabinelui.ro

 

Cadru general

 
Acest portal a fost dezvoltat de Banca Comerciala Romana S.A. (denumita in continuare BCR), pentru a constitui o sursa generala de informare si in vederea sustinerii si promovarii activitatii organizatiilor non-profit, neguvernamentale si apolitice, constituite in conformitate cu Ordonanta O.G. Nr. 26 din 30 ianuarie 2000 cu privire la asociatii si fundatii. Prin accesarea acestui portal, a materialelor si informatiilor prezentate in cadrul sau, dvs. confirmati ca ati citit, inteles, acceptat si agreat in totalitate urmatorii termeni si conditii:
 
Drepturi de proprietate asupra portalului si continutului acestuia
 
Intregul continut al portalului BCR este protejat prin Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe (in continuare, Legea Dreptului de Autor), toate drepturile fiind rezervate.
 
Acest portal este detinut si administrat de catre BCR. Toate drepturile, titlurile si interesele legate de portalul www.bursabinelui.ro si de continutul acestuia sunt detinute, licentiate si controlate de BCR sau de catre partea calificata de catre BCR, in continutul materialului sau prin orice alta modalitate, drept furnizor al continutului.
 
Drepturile de proprietate intelectuala cu privire la toate materialele postate de dumneavoastra pe www.bursabinelui.ro, va apartin. Pentru ca portalul sa poata utiliza anumite materiale/ informatii si sa va poata furniza serviciile specifice, utilizand prezentul portal, sunteti de acord cu urmatoarele:
 
• Pentru continutul protejat prin drepturi de proprietate intelectuala, precum poze si materiale video („Continut IP”), acordati in mod expres titularului prezentului portal o licenta neexclusiva, gratuita, universal valabila si perpetua (pe care BCR o poate transfera), in baza careia BCR va putea folosi orice tip de continut IP pe care il postati pe portal („Licenta IP”). Puteti inceta aceasta licenta contactandu-ne atunci cand stergeti Continutul IP sau va stergeti contul (exceptie fac situatiile in care ati permis unor terti sa preia Continutul IP, iar acestia nu il sterg).
 
• Cand stergeti Continut IP, acesta este sters intr-o modalitate similara cu golirea „recycle bin” de pe un calculator. Totusi, intelegeti si acceptati ca este posibil ca o parte din Continutul IP sa ramana pe sistemele de back-up pentru o perioada de timp rezonabila (dar nu va fi vizibil pentru alte persoane).
 
BCR isi rezerva dreptul de a modifica continutul si/sau structura portalului in orice moment si fara nicio informare prealabila iar utilizatorii sunt prezumati ca au luat cunostinta si se obliga sa respecte termenii si conditiile modificati, de la data postarii acestora pe portalul www.bursabinelui.ro.
 
BCR isi rezerva toate drepturile cu privire la cele de mai sus si poate exercita aceste drepturi in limitele permise de lege.
 
Modul de utilizare a continutului portalului www.bursabinelui.ro
 
Orice utilizator al portalului www.bursabinelui.ro este obligat ca, la fiecare accesare si utilizare a informatiilor incluse in portal, sa actioneze in mod legal.
 
Este interzisa orice reproducere, distribuire, transmitere, transferare, prezentare, difuzare, creare de opere secundare, vanzare, inchiriere, licentiere sau publicare de materiale de pe portal (indiferent de modalitatea de realizare a respectivelor activitati sau de suportul pe care s-ar salva materialele in vederea indeplinirii actiunilor mentionate anterior) de catre orice terta persoana, indiferent daca pentru un scop direct comercial sau de oricare alta natura pecuniara, fara acordul scris prealabil din partea BCR sau din partea oricarui furnizor terta parte indicat in continutul anumitor materiale publicate pe portalul www.bursabinelui.ro.
 
Orice solicitare de acord scris se va expedia, de asemenea in forma scrisa, catre BCR sau furnizorului terta parte mentionat mai sus. Furnizorii terte parti indicati in continutul anumitor materiale de pe portal pot impune utilizatorilor conditii speciale suplimentare de utilizare a materialelor asupra carora furnizorii respectivi beneficiaza de oricare dintre drepturile conferite de Legea Dreptului de Autor, fara ca prin aceasta sa se inlature obligatia utilizatorilor de a respecta termenii si conditiile stabiliti de catre BCR si mentionati in continutul acestui portal.
 
Descarcarea sau copierea prin orice metode a materialelor de pe portal nu transfera catre persoana in cauza licenta programelor de software sau drepturile asupra materialelor de pe portal. Orice date transmise catre acest portal pot fi utilizate de catre BCR in orice scop daca acesta se incadreaza in limitele legii si pot fi dezvaluite de catre BCR catre orice tip de autoritati, in toate cazurile cu respectarea prevederilor Legii 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, astfel cum a fost modificata ulterior (Legea 677/2001). Orice utilizator al portalului www.bursabinelui.ro si a aplicatiilor conexe este responsabil pentru respectarea tuturor reglementarilor legale relevante in legatura cu utilizarea/ furnizarea de informatii de acest tip.
 
BCR isi rezerva dreptul de a elimina orice postare de pe prezentul portal in cazul in care constata ca aceasta incalca legea, bunele moravuri ori depaseste scopul/ obiectul declarat al acestui portal.
 
Raspundere
 
In nicio imprejurare, BCR nu raspunde pentru niciun prejudiciu (direct sau indirect) adus dvs. sau oricarei alte parti, referitor la utilizarea acestui portal si a informatiilor pe care acesta le cuprinde - de catre dvs. sau alta persoana - sau orice alte prejudicii sau vatamari cauzate de erori, omisiuni, defectiuni, intarzieri sau intreruperi in operare sau transmitere, intreruperi ale accesului la internet sau servere, virusi sau orice alti factori similari.
 
Chiar daca a luat toate masurile necesare pentru ca informatiile prezentate pe acest portal sa fie exacte si corecte, BCR nu poate fi raspunzatoare de inexactitati care pot aparea pe acest portal in cazul in care respectivele date sunt postate de utilizatorii portalului si nicio parte a acestui portal nu va fi considerata drept declaratie si/sau garantie oferita de catre BCR privind exactitatea, oportunitatea, integralitatea, corectitudinea sau corelarea informatiilor prezentate cu orice scop individual, indiferent de izvorul respectivelor declaratii si/sau garantii. Utilizatorii sunt direct responsabili pentru evaluarea exactitatii, completitudinii si utilitatii informatiilor disponibile pe acest portal. BCR, in masura permisa de lege, nu va raspunde pentru niciun prejudiciu produs in orice mod din sau aflata in legatura cu orice inexactitate a informatiilor, omisiune sau eroare a informatiilor furnizate in continutul portalului www.bursabinelui.ro.
 
Desi s-au luat masuri in vederea asigurarii autenticitatii si veridicitatii informatiilor pe portal la momentul publicarii, BCR nu este responsabila pentru veridicitatea, claritatea sau gradul de completitudine ale acestora.
BCR nu isi asuma nicio responsabilitate si nu garanteaza ca functiile de pe portalul www.bursabinelui.ro nu vor fi intrerupte sau nu vor avea erori, sau ca erorile vor fi corectate.
 
Link-urile catre alte site-uri sunt oferite in scopul unei informari diversificate, iar BCR nu isi asuma nicio raspundere pentru continutul acestor site-uri, pentru produsele si/sau serviciile promovate sau comercializate prin aceste site-uri. BCR nu isi asuma nici o responsabilitate privind sistemul de protectie a confidentialitatii utilizat de aceste site-uri, privind continutul sau acuratetea lor.
 
Informare privind modalitatea de donatie
 
Donatiile pe www.bursabinelui.ro se fac in sistem de plata on-line cu cardul, prin intermediul platformei Euplatesc.ro. Platile sunt securizate, conform protocoalelor internationale de securitate si confidentialiatate a datelor.
 
Utilizarea donatiilor
Organizatiile pentru care alegeti sa donati vor folosi sumele de bani asa cum vor considera de cuviinta, dar respectand obectivele declarate de respectivele organizatii. ONG-urile vor incerca sa foloseasca donatiile pentru proiectele pe care le specificati dvs. Totusi, acest lucru nu este garantat, fiind responsabilitatea dumneavoastra sa va informati si sa donati catre organizatii in care aveti incredere. BCR va face o selectie preliminara a organizatiilor si va permite inscrierea pewww.bursabinelui.ro doar a celor care respecta conditiile minimale. BCR nu isi asuma raspunderea pentru modalitatea in care organizatiile aleg sa cheltuiasca banii donati. BCR nu controleaza si nici nu monitorizeaza intreaga activitate a organizatiilor inscrise pe www.bursabinelui.ro. BCR recomanda, insa, ca donatorii sa incurajeze organizatiile sa trimita rapoarte de activitate. 
 
Donatii on line – Plata prin card
Procesarea donatiilor online se face de catre EuPlatesc.ro, de pe o pagina securizata. Termenii si conditiile utilizarii aplicatiei / portalului EuPlatesc.ro se regasesc pe respectivul site. Banca Comerciala Romana SA nu isi asuma responsabilitatea pentru tranzactiile efectuate prin EuPlatesc.ro. Donatiile fac subiectul unui contract separat incheiat intre organizatii si Euplatesc.
 
Bursa Binelui comisioane si modalitati de plata
Nu sunteti comisioant pentru folosirea serviciilor oferite de Bursa Binelui. Toate platile se fac cu ajutorul cardului.
Toate donatiile vor fi  necomisionate, toate costurile tranzactiilor fiind suportate de partenerii proiectului: BCR si EuPlatesc.ro.
 
Accesarea serviciilor online si protejarea parolei
 
Daca va inregistrati pe portal, veti fi solicitat sa introduceti adresa de mail si o parola care sa va protejeze contul. Trebuie sa pastrati parola secreta. Daca pierdeti datele de logare (sau va sunt furate, folosite fara aprobarea dumneavoastra, sau credeti ca au fost aflate de catre altcineva) trebuie sa le schimbati, trimitand un email catre administratorii portalului.
 
Este posibil sa existe momente in care serviciile online sa nu functioneze. De cele mai multe ori acest fapt este cauzat de lucrarile de mentenanta planificate. Este, de asemenea, posibil sa va suspendam accesul la serviciile online daca exista suspiciunea ca datele dvs. sunt folosite in scop ilicit. In toate aceste cazuri, vom incerca sa va informam in prealabil.
Donatorii pot alege sa se inregistreze pe portal, dar nu sunt obligati sa o faca. Datele vor fi insa necesare pentru efectuarea donatiei.  
 
Confidentialitatea informatiilor si prelucrarea datelor cu caracter personal
 
BCR va respecta confidentialitatea identitatii oricarui utilizator – persoana fizica, care acceseaza portalul www.bursabinelui.ro. In masura in care utilizatorilor li se va solicita furnizarea oricarei informatii privind datele lor cu caracter personal, utilizatorii o vor realiza in mod voluntar, prin acceptarea POLITICII CU PRIVIRE LA PROTECŢIA DATELOR CU CARACTER PERSONAL ŞI CONFIDENŢIALITATEA DATELOR si a oricarei alte mentiuni din continutul acestui portal. BCR va lua toate masurile necesare protejarii securitatii informatiilor furnizate in mod voluntar de catre utilizatori si nu va comunica respectivele informatii niciunei alte entitati, persoana fizica sau juridica, cu exceptia situatiilor in care dezvaluirea este permisa/impusa de catre legislatia aplicabila.
 
Aici puteti accesa POLITICA CU PRIVIRE LA PROTECTIA DATELOR CU CARACTER PERSONAL SI CONFIDENŢTALITATEA DATELOR
 
Legislatie aplicabila si reglementari
 
Accesul utilizatorilor si folosirea de catre acestia a prezentului portal www.bursabinelui.ro sunt guvernate de legislatia romana aplicabila.
Orice plangere sau litigiu determinate sau legate de utilizarea acestui portal, a continutului sau sau a materialelor prezentate vor fi guvernate de asemenea de catre legislatia romana in vigoare si supuse spre solutionare instantelor judecatoresti competente de pe teritoriul Romaniei, in cazul in care rezolvarea acestora nu este posibila pe cale amiabila.
 
Termenii si conditiile de utilizare a acestui site pot fi modificate oricand fara o notificare prealabila. Sunteti de acord sa recititi aceasta sectiune a site-ului in mod regulat, iar accesul dvs. continuu sau utilizarea acestui site vor constitui dovada ca ati fost de acord cu aceste schimbari.
 
Daca aveti intrebari cu privire la aceste mentiuni va rugam sa ne contactati la bursabinelui@bcr.ro.
 
 
POLITICA GENERALA CU PRIVIRE LA PROTECTIA DATELOR CU CARACTER PERSONAL SI CONFIDENTIALITATEA DATELOR
 
1. INTRODUCERE
 
Banca Comerciala Romana S.A. (denumita in continuare „BCR”) se angajeaza sa va protejeze si sa respecte confidentialitatea datelor dvs. personale in concordanta cu dispozitiile legale aplicabile in acest domeniu. In acest sens, prezenta sectiune include informarea dvs. cu privire la modalitatea in care sunt prelucrate datele dvs. precum si drepturile pe care le aveti in calitate de Persoana vizata referitoare la informatiile dvs. personale pe care le detinem.
 
Prezenta sectiune stabileste modul in care se pot utiliza, procesa si stoca informatiile dvs. personale, date ce au fost obtinute in mod direct de la dvs.
 
BCR va proteja confidentialitatea identitatii oricarui utilizator – persoana fizica, ce acceseaza portalul www.bursabinelui.ro, cu respectarea cerintelor in domeniul protectiei datelor, inclusiv cele prevazute de Regulamentul General privind Protectia Datelor 2016/679/UE referitor la protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date („Regulamentul”),  aplicabil din data de 25 mai 2018.
 
In masura in care utilizatorilor li se va solicita furnizarea oricarei informatii privind datele lor cu caracter personal, utilizatorii o vor realiza in mod voluntar, prin acceptarea termenilor si conditiilor prezentului portal si a oricarei alte mentiuni din continutul acestuia.
 
BCR va lua toate masurile necesare protejarii securitatii informatiilor furnizate in mod voluntar de catre utilizatori si nu va comunica respectivele informatii niciunei alte entitati, persoana fizica sau juridica, cu exceptia situatiilor in care dezvaluirea este permisa/impusa de catre legislatia aplicabila ori de prevederile prezentei sectiuni.
 
BCR este operator de date cu caracter personal (denumit in continuare „Operatorul”), in sensul Regulamentului General  privind Protectia Datelor 2016/679/UE.
 
Termenii si conditiile prevazute in aceasta sectiune se aplica prelucrarilor de date cu caracter personal privind persoanele fizice, iar nu si cu privire la datele referitoare la societati sau la alte entitati juridice.
 
De asemenea, intra sub incidenta acestor prevederi si prelucrarea datelor reprezentantilor organizatiilor non-profit, neguvernamentale, apolitice care isi creeaza un profil pe platforma BursaBinelui.ro precum si imputernicitilor acestora.
 
Contextul legislativ
Conform cerintelor Regulamentului 2016/679/UE privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE (denumit in continuare „Regulamentul”) aplicabil din data de 25 mai 2018, avem obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizati prin utilizarea portalului www.bursabinelui.ro, a serviciilor noastre sau in legatura cu activitatea noastra, in acord cu prevederile Regulamentului.
 
Pentru mai multe detalii privind continutul actului normativ, va rugam sa accesati urmatorul link: https://eur-lex.europa.eu/
 
2. DEFINITII
 
Potrivit art. 4 din Regulament:
„Date cu caracter personal” inseamna orice informatii privind o persoana fizica identificata sau identificabila („persoana vizata”); o persoana fizica identificabila este o persoana care poate fi identificata, direct sau indirect, in special prin referire la un element de identificare, cum ar fi un nume, un numar de identificare, date de localizare, un identificator online, sau la unul sau mai multe elemente specifice, proprii identitatii sale fizice, fiziologice, genetice, psihice, economice, culturale sau sociale;
 
"Prelucrare” inseamna orice operatiune sau set de operatiuni efectuate asupra datelor cu caracter personal sau asupra seturilor de date cu caracter personal, cu sau fara utilizarea de mijloace automatizate, cum ar fi colectarea, inregistrarea, organizarea, structurarea, stocarea, adaptarea sau modificarea, extragerea, consultarea, utilizarea, divulgarea prin transmitere, diseminarea sau punerea la dispozitie in orice alt mod, alinierea sau combinarea, restrictionarea, stergerea sau distrugerea.
 
„Operator de date” inseamna persoana fizica sau juridica, autoritate publica, agentie sau alt organism care, singur sau impreuna cu alte persoane, stabileste scopurile si mijloacele de prelucrare a datelor cu caracter personal;
 
„Persoana imputernicita de operator” inseamna persoana fizica sau juridica, autoritatea publica, agentia sau alt organism care prelucreaza datele cu caracter personal in numele operatorului;
 
„Persoana vizata” (direct sau indirect) inseamna persoana identificata sau identificabila prin intermediul unui element de identificare, cum ar fi un nume, un numar de identificare, date de localizare, un identificator online, sau unul sau mai multe elemente specifice, proprii identitatii sale fizice, fiziologice, genetice, psihice, economice, culturale sau sociale, indiferent de sursa de provenienta a datelor (echipamente mobile, aplicatii informatice, adrese IP, cookies  etc.);
 
„Pseudonimizare” inseamna prelucrarea datelor cu caracter personal intr-un asemenea mod incat acestea sa nu mai poata fi atribuite unei anume persoane vizate fara a se utiliza informatii suplimentare, cu conditia ca aceste informatii suplimentare sa fie stocate separat si sa faca obiectul unor masuri de natura tehnica si organizatorica care sa asigure neatribuirea respectivelor date cu caracter personal unei persoane fizice identificate sau identificabile;
 
„Destinatar” inseamna persoana fizica sau juridica, autoritatea publica, agentia sau alt organism careia (caruia) ii sunt divulgate datele cu caracter personal, indiferent daca este sau nu o parte terta;
 
„Parte terta” inseamna o persoana fizica sau juridica, autoritate publica, agentie sau organism altul decat persoana vizata, operatorul, persoana imputernicita de operator si persoanele care, sub directa autoritate a operatorului sau a persoanei imputernicite de operator, sunt autorizate sa prelucreze date cu caracter personal;
 
„Consimtamant” al persoanei vizate inseamna orice manifestare de vointa libera, specifica, informata si lipsita de ambiguitate a persoanei vizate prin care aceasta accepta, printr-o declaratie sau printr-o actiune fara echivoc, ca datele cu caracter personal care o privesc sa fie prelucrate.
 
3. SCOPURILE PRELUCRARII
 
Operatorul trebuie sa aiba in vedere prelucrarea datelor pentru scopuri specific determinate si sa se asigure ca scopurile de prelucrare nu contravin normelor legale incidente, respectiv ca scopurile prelucrarii sunt legale.
 
Datele personale transmise prin intermediul portalului www.bursabinelui.ro si datele personale pe care le-am colectat de la dvs. sau de la terti ori din surse publice vor fi utilizate in scopurile specificate in aceasta Politica de confidentialitate. In functie de relatiile pe care le avem sau dorim sa le avem cu dvs., putem folosi datele dvs. personale in urmatoarele scopuri pe baza temeiurilor juridice prevazute de art. 6 alin. (1) Regulament si prezentate mai jos:
• Consimtamantul pe care il acordati, potrivit art. 6 alin. (1) lit. a) din Regulament, atunci cand Operatorul nu se bazeaza pe alt temei legal, ci pe consimtamantul acordat de dumneavoastra pentru prelucrarea datelor pesonale, acesta putand fi retras in orice moment printr-un email la bursabinelui@bcr.ro);
• Conformarea cu o cerinta legala imperativa, prevazuta in legislatia UE sau in legislatia nationala (de exemplu: furnizarea datelor cu caracter personal catre diverse autoritati).
• Prelucrarea este necesara pentru indeplinirea scopurilor declarate ale portalului - in temeiul in art. 6 alin. (1) lit. b) din Regulament, in sensul ca se pot prelucra datele care sunt necesare pentru a face demersuri la cererea persoanei vizate inainte de incheierea unui contract si pentru executarea de catre Operator a obligatiilor asumate fata de persoana vizata in virtutea scopului pentru care a fost creat portalul, conform Termenilor si conditiilor si oricaror altor informatii existente pe portal (de exemplu, atunci cand utilizarea datelor reprezentantului unui ONG este necesara in vederea inregistrarii organizatiei pe platforma BursaBinelui.ro. prin crearea unui cont de utilizator; atunci cand o persoana aplica pe portal pentru desfasurarea unei activitati de voluntariat in beneficiul uneia dintre organizatiile prezente pe site);
• Indeplinirea unei sarcini care serveste unui interes public (prevazut in legislatia UE sau in legislatia nationala);
• Interesele legitime ale Operatorului - ori de cate ori Operatorul se bazeaza pe acest temei juridic pentru a prelucra datele dvs., vor fi evaluate interesele Operatorului pentru a se asigura ca acestea nu prevaleaza asupra drepturilor dvs.

4. CATEGORII DE DATE CU CARACTER PERSONAL PRELUCRATE DE CATRE OPERATOR
 
4.1. Tipurile de informatii pe care le putem colecta sunt urmatoarele:
- nume si prenume;
- adresa de domiciliu;
- adresa de e-mail;
- telefon
 
4.2. Sursa din care provin datele cu caracter personal:
Datele pe care le prelucreaza Operatorul sunt datele pe care dvs. le-ati comunicat in mod direct si/sau indirect si care sunt necesare indeplinirii scopurilor prevazute mai sus si a functiilor portalului www.bursabinelui.ro, descrise in Termeni si conditii.
 
4.3. Destinatarul sau categoriile de destinatari carora le sunt divulgate datele cu caracter personal:
Operatorul poate sa va transmita datele dvs. cu terte parti in vederea indeplinirii obligatiilor legale ce ii revin.
Pentru realizarea scopului pentru care a fost creat portalul www.bursabinelui.ro, datele cu caracter personal preluate de la donatori si/ sau de la persoane care isi exprima intentia de a actiona ca voluntar pentru una sau mai multe organizatii, vor fi dezvaluite si transmise ONG-urilor care primesc donatiile si/sau solicitarile de voluntariat, respectiv numele, prenumele si adresa de e-mail ale persoanelor fizice donatoare/care se ofera voluntare.
 
Datele preluate de la reprezentantii ONG-urilor, persoane fizice, respectiv numele si prenumele, adresa organizatiei, numarul de telefon si adresa de e-mail, constituind date de contact ale ONG-urilor care solicita sustinere, finantare si/sau voluntari prin intermediul portalului www.bursabinelui.ro, precum si ale acelora care doresc sa se faca cunoscute publicului prin intermediul www.bursabinelui.ro, vor fi afisate pe portal.
 
4.4. Perioada de stocare a datelor cu caracter personal:
Operatorul poate sa pastreze datele atat timp cat este necesar pentru indeplinirea scopului portalului www.bursabinelui.ro sau dupa caz, cat timp legea prevede obligatia pastrarii acestor date sau pe toata durata existentei consimtamantului dat de persoana vizata.
 
5. DREPTURILE PERSOANELOR VIZATE
 
Fiecare persoana vizata, poate contacta Operatorul in orice moment si in mod gratuit, cu o notificare in vederea exercitarii urmatoarelor drepturi prevazute de Regulament:
(1) Dreptul de a fi informat –Aveti dreptul sa accesati informatiile dvs. prin formularea unei cereri la adresa de e-mail a Operatorului daca doriti sa accesati informatiile personale pe care Operatorul le detine in legatura cu dvs.(dreptul de acces, articolul 15 din Regulament);
 
(2) Dreptul la rectificare - Daca informatiile pe care Operatorul le detine despre dvs. sunt inexacte sau nu sunt complete, aveti dreptul sa cereti corectarea acestora. Daca aceste date au fost transmise unei terte parti cu consimtamantul dvs. sau din motive legale, atunci Operatorul va trebui sa le solicite si acestora rectificarea datelor (dreptul de acces, art. 16 din Regulament);
 
(3) Dreptul la stergere - Operatorul urmareste sa prelucreze si sa pastreze datele dvs. doar atat timp cat acest lucru este necesar. In anumite circumstante, aveti dreptul de a solicita Operatorului sa stearga datele dvs. cu caracter personal pe care le detine. In cazul in care considerati Operatorul pastraza datele mai mult decat este necesar, contactati Operatorul pentru a verifica daca a incetat contractul dvs. Daca acesta a incetat, este posibil ca in continuare sa existe temeiuri legale pentru prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal (dreptul de stergere, articolul 17 din Regulament).
 
(4) Dreptul la restrictionarea prelucrarii datelor –In anumite circumstante aveti dreptul sa solicitati Operatorului sa restrictioneze modul in care sunt procesate datele dvs. Acest lucru inseamna ca Operatorului i se permite sa stocheze datele, dar sa nu le prelucreze in continuare (dreptul la restrictionare a procesarii, articolul 18 din Regulament),
 
(5) Dreptul la portabilitatea datelor – Potrivit Regulamentului aveti dreptul de a primi datele cu caracter personal care va privesc si pe care le-ati furnizat operatorului intr-un format structurat, utilizat in mod curent si care poate fi citit automat si aveti dreptul de a transmite aceste date altui operator, fara obstacole din partea operatorului caruia i-au fost furnizate datele cu caracter personal, in cazul in care:
1. prelucrarea se bazeaza pe consimtamant in temeiul articolului 6 alineatul (1) litera (a) sau al articolului 9 alineatul (2) litera (a) sau pe un contract in temeiul articolului 6 alineatul (1) litera (b);
2. prelucrarea este efectuata prin mijloace automate (dreptul la portabilitatea datelor, articolul 20 din Regulament).
 
(6) Dreptul la opozitie - In orice moment, aveti dreptul de a va opune, conform art. 21 din Regulament, prelucrarii in temeiul articolului 6 alineatul (1) litera (e) sau (f) sau al articolului 6 alineatul (1) a datelor cu caracter personal care va privesc, inclusiv crearii de profiluri pe baza respectivelor dispozitii. In acest caz Operatorul nu mai prelucreaza datele cu caracter personal, cu exceptia cazului in care operatorul demonstreaza ca are motive legitime si imperioase care justifica prelucrarea si care prevaleaza asupra intereselor, drepturilor si libertatilor dumneavoastra.
 
(7) Dreptul de a retrage consimtamantul - Daca v-ati dat consimtamantul pentru procesarea datelor dvs., dar va razganditi mai tarziu, aveti dreptul sa va retrageti consimtamantul in orice moment si Operatorul trebuie sa opreasca prelucrarea datelor (dreptul de retragere a consimtamantului, articolul 7 din Regulament).
 
(8) Dreptul de a adresa o plangere autoritatii de supraveghere– In situatia in care apreciati ca Operatorul nu a raspuns solicitarii dvs. de a rezolva o problema specifica, aveti dreptul de a va adresa Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal.(dreptul de a depune o plangere la o autoritate de supraveghere, articolul 77 din Regulament).
 
6. DEZVALUIREA SI TRANSFERUL DATELOR CU CARACTER PERSONAL
 
Informatiile pe care le colectam de la dvs. vor fi prelucrate in Spatiul Economic European conform scopului prelucrarii. Totodata, in baza consimtamantului pe care ni-l acordati, anumite categorii de date pe care le furnizati (precum numele si prenumele) vor putea fi publicate pe platforma www.bursabinelui.ro.
 
Operatorul depune toate diligentele necesare astfel incat sa aplice garantii adecvate pentru a proteja confidentialitatea si securitatea datelor dvs. personale in timpul transferului si pentru a le utiliza numai in conformitate cu relatia dvs. cu Operatorul si cu practicile descrise in aceasta Politica de confidentialitate. Operatorul minimizeaza riscul pentru drepturile si libertatile dvs., prin faptul ca nu colecteaza sau stocheaza informatii sensibile despre dvs.
 
Putem, de asemenea, dezvalui datele dvs. personale:
• in masura in care suntem obligati sa facem acest lucru prin lege;
• in legatura cu orice procedura judiciara in desfasurare sau potentiala;
• pentru a stabili, exercita sau apara drepturile legale (inclusiv furnizarea de informatii altor persoane in scopul prevenirii fraudei).
 
Site-urile unor terte parti
Acest site poate include hyperlinkuri si detalii despre site-urile web ale unor terte parti. Nu avem niciun control si nu suntem responsabili pentru politicile si practicile de confidentialitate ale unor terte parti.
 
7. DESPRE COOKIES
 
Cookie-urile sunt mici fisiere ce pot fi utilizate dte catre site-urile web pentru a face utilizarea lor mai eficienta. Astfel se colecteaza si se stocheaza automat anumite informatii. Acestea includ adresele Protocolului Internet (IP), locatia geografica a computerului sau a dispozitivului, tipul de browser, sistemul de operare si alte informatii despre vizitarea acestui site, etc.
Aceste informatii sunt utilizate pentru a imbunatati platforma web si, datorita acestei imbunatatiri constante, pentru a servi mai bine utilizatorilor nostri. Adresa dvs. IP poate fi, de asemenea, utilizata pentru a diagnostica problemele cu serverul nostru, pentru a administra acest site, pentru a analiza tendintele si pentru a urmari navigarea unui utilizator pe site.
 
Portalul www.bursabinelui.ro foloseste urmatoarele cookies:
• necesare pentru buna functionare a site-ului si a experientei utilizatorului in site
• pentru statistici/analize legate de trafic.
 
8. INCALCAREA SECURITATII DATELOR
 
O incalcare a securitatii datelor se produce atunci cand datele pentru care Operatorul este responsabil sufera un incident de securitate care duce, in mod accidental sau ilegal, la compromiterea confidentialitatii, a disponibilitatii sau a integritatii datelor cu caracter personal, cum ar fi de exemplu, distrugerea, pierderea, modificarea sau divulgarea neautorizate a datelor cu caracter personal.
 
Astfel de incidente de securitate pot surveni, de exemplu, in urma unor atacuri cibernetice, dar si atunci cand este pierdut un echipament (precum telefon laptop, etc.) pe care sunt salvate date cu caracter personal sau cand este trimis din eroare un e-mail in care sunt incluse date cu caracter personal unei alte persoane decat destinatarului intentionat.
Orice angajat care ia cunostinta de un incident de securitate ce poate conduce la afectarea datelor cu caracter personal trebuie sa anunte de indata conducerea Operatorului care, impreuna cu responsabilul de IT, analizeaza incidentul, apoi stabileste si implementeaza masurile necesare eliminarii consecintelor respectivului incident.
 
In situatia in care exista probabilitatea ca incalcarea sa prezinte un risc pentru drepturile si libertatile persoanelor fizice, Operatorul are obligatia sa instiinteze Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal in termen de cel mult 72 de ore de la momentul la care a luat cunostinta de incalcare.
Daca incalcarea securitatii datelor prezinta un risc ridicat pentru persoanele fizice afectate, atunci trebuie sa fie informate si toate aceste persoane (cu exceptia cazului in care s-au aplicat masuri de protectie tehnice si organizatorice eficace sau alte masuri care asigura faptul ca riscul nu mai este susceptibil sa se materializeze).
 
9. DISPOZITII FINALE
 
Prezenta sectiune privind protectia datelor este conceputa pentru a va informa cu privire la prelucrarea datelor dvs. personale si drepturile dvs. privind aceasta procesare in conformitate cu Regulamentul general privind protectia datelor si legislatia nationala in vigoare.
 
Daca aveti intrebari cu privire la informatiile dvs. personale sau daca doriti sa va exercitati drepturile ori aveti nelamuriri sau reclamatii, va rugam sa ne contactati prin trimiterea unui e-mail la adresa bursabinelui@bcr.ro.
 
De asemenea, pentru a va actualiza sau a corecta datele dvs. personale, va rugam sa ne contactati prin oricare din modalitatile indicate mai sus.