Sanatate

Pentru Viata - ATI Dorohoi

Perioada: 03.06.2019 - 31.12.2019 Activ la nivel național
5311,00 Lei
Sumă target: 18100 Lei
Donează

Descriere

Proiect finalist in Brutaria de Fapte Bune

Sectia ATI a Spitalului Municipal Dorohoi nu corespunde standardelor necesare pentru a pentru a obtine autorizarea definitiva conform legislatiei in vigoare si mai ales nu corespunde nevoilor de ingrijire a pacinetilor. Acest lucru ingreuneaza foarte mult actul medical si pune serios sub semnul intrebarii exista acestei sectii, care deserveste peste 120.000 de locuitori din judetul Botosani, si fara de care ar disparea inclusiv sectia de chirurgie.

Scopul proiectului

Scopul proiectului este amenajarea si autorizarea sectie ATI din cadrului Spitalului Municipal Dorohoi fara de care multe vieti vor fi puse intr-un real pericol, pentru ca urgentele nu vor mai putea fi tratate la Dorohoi iar pacientii vor trebui sa se deplasaseze o ora in plus la Botosani, o ora care poate face diferenta intre viata si moarte

Cui donez?

Beneficiarul proiectului este Spitalul Municipal Dorohoi, prin sectia ATI. Insa, beneficiarii adevarati vor fi cei peste 120.000 de locuitori din zona care vor avea acces la servicii medicale si de urgenta, fara a mai fi necesara deplasarea pentru inca o ora la Spitalul Botosani. Aceasta ora poate face diferenta dintre viata si moarte.

Un exemplu este cel a unei paciente care s-a prezentat cu hemoragie abdominala si pentru care doar 10 minute in plus ar fi insemnat sa piarda lupta cu viata. Din fericire sectia ATI Dorohoi exista, iar medicii au reusit sa o salveze.

Este doar un exemplu dintre multiplele situatii in care existenta sectiei ATI Dorohoi a facut diferenta intre viata si moarte.

De ce să donez?

Prin acest proiect vom amenaja doua saloane, dintr-un total de patru existente in sectia ATI, astfel incat acestea sa ofere conditii normale desfasurarii actului medical, dar si conditiile necesare autorizarii definitive a sectiei.

Pentru copiii, pentru parintii, pentru toti oamenii care traiesc in zona Dorohoiului, cca 120.000 de suflete, putem face diferenta intre viata si moarte, intre a fi si a nu mai exista printre noi.

Comentarii

Trebuie să te autentifici sau să te înregistrezi pentru a putea comenta!
Acest proiect nu are încă niciun comentariu.
2767 vizualizări

ONG - Spitalul Municipal Dorohoi

Spitalul Municipal Dorohoi este unul de traditie, infiintat in anul 1863, ce are in prezent peste 10.000 de pacienti anual.

Spitalul se afla la 35 km distanta (cca 1 h de mers cu masina) de cel mai apropiat spital.

De existenta acestuia depinde viata si sanatatea a peste 120.000 de locuitori dintr-una din cele mai defavorozate zone ale tarii. Practic vorbim de populatia a doua orase si 25 de comune.

Spitalul Municipal Dorohoi are cadre medicale bine pregatite care au obtinut rezultate foarte bune pe cazuri medicale dificile.

Adresă:

Bulevardul Victoriei, 75

Mun. Dorohoi

Jud. Botosani

Telefon: 0745195878
Contact: Mosnegutu Simona