Educație

Scoala Valea Lupului

Perioada: 07.06.2019 - 31.12.2019 Activ în Iasi
2100,00 Lei
Sumă target: 11460 Lei
Donează

Descriere

Proiect finalist in Brutaria de Fapte Bune

Conform Eurostat, Romania este pe locul trei in UE in ceea ce priveste abandonul scolar timpuriu. Aproximativ 19% dintre tinerii romani cu varste cuprinse intre 18 si 24 de ani renunta la orice forma de invatamant. Doar Spania si Malta ne mai depasesc la abandonul scolar, iar in ceea ce priveste abandonul scolar al tinerelor romance, stam mai prost decat Bulgaria. La nivel european motivele principale pentru care copii abandoneaza scoala sunt saracia, lipsa educatiei a mediului in care cresc si stigmatizarea unor minoritati.

Uitandu-ne in „ograda” noastra, in mediul rural, principalul motiv al abandonului scolar este saracia. Lipsa resurselor materiale pentru a trimite un copil la scoala, silesc parintii sa trimita copilul la muncile campului.

Scopul proiectului

Scopul proiectului este dotarea unei sali de clasa a Scolii Valea Lupului, cu logistica specifica unei sali multimedia.

Ne propunem sa dotam si o biblioteca pentru dezvoltarea personala a scolarilor.

Vom organiza si 4 actiuni de training sau workshopuri: educatie financiara, public speaking, leadership si lucru in echipa.

De ce să donez?

Ne dorim sa aducem in prim plan conceptul de educatie non-formala in scoala, pentru a arata copiilor ca prin joc, exercitii si feedback constructiv iti poti dezvolta alte abilitati.

Actiunile de training si workshopurile nu vor genera costuri pentru implementare. Bugetul depaseste cu 2060 lei suma maxima acordata. 

3366 vizualizări

ONG - Scoala Gimnaziala Profesor Mihai Dumitriu Valea Lupului

Şcoala Valea Lupului îşi propune să asigure o educaţie de calitate, urmărind dezvoltarea personală maximă a fiecărui copil, într-un mediu prietenos şi tolerant, capabil să-l pregătească pentru integrarea în comunitatea locală. Ne dorim o şcoală deschisă la viaţa comunităţii şi transformarea şcolii într-un centru spiritual al comunităţii.

Mai poti adauga la descriere 101 de ani de la înființare, 44 de ani de la darea în folosință a corpului A, 12 ani de la inaugurarea corpului B, 10 ani de când avem sală de sport. Cateva realizari ale anilor anteriori:

# Folosirea Catalogului electronic
# Activitate de consiliere școlară și logopedie gratuite pentru elevi
# Derularea programului Afterschool cu autofinanțare (Cros pentru școli)
# Derularea proiectului Yabba Dabba Doo, finanțat de către Fundația Comunitară Iași, prin Fondul Științescu
# Trupa de teatru Cantalup a avut numeroase participări și premii la festivaluri și concursuri de teatru
# Proiectul Digitaliada

Adresă:

Localitatea Valea Lupului, strada Nucilor, nr 13

Telefon: 0787576093
Contact: Petronela Petrea