Fundatia Siguranta Auto Copii

De ce să devin voluntar?

In 2019, 122 de copii cu varsta intre 0 si 12 ani au murit  intr-un accident rutier, iar 680 au fost grav raniti.

Parintii au facut alegeri gresite in numele copiilor lor. Si au pierdut.

Accidentele rutiere sunt una din cauzele cele mai frecvente de deces in randul copiilor cu varsta intre 0 si 12 ani. 

Iar tu, noi cu totii putem face diferenta, putem sa ne unim vocile si sa facem astfel ca acest mesaj sa ajunga la toti parintii.

Fii voluntar
Domenii activitate
Educație, Sanatate, Social
Adresă:

Bd. Barbu Vacarescu 313-321, sector 2, Bucuresti

Email: e*****************************
Contact: Alice Mitu
Website: www.siguranta-auto-copii.ro

Descriere ONG

Fundatia Siguranta Auto Copii® este o organizatie non-profit care si-a propus o misiune de pioneriat in Romania, de a schimba atitudinea parintilor si educatorilor din Romania referitor la modul de transport al copiilor in autovehicul, modificand astfel statisticile care plaseaza Romania pe primul loc in Uniunea Europeana in ceea ce priveste numarul de accidente cu victime copii. Datele statistice disponibile pentru anul 2019 indica o  un numar de 122 decese ca urmare a unui accident rutier in randul copiilor cu varsta intre 0 si 12 ani, copii ce erau pasageri in momentul  producerii evenimentului din trafic,mult peste media Uniunii Europene (9 decese la 1 milion copii sub 15 ani). Trist e faptul ca in peste 76% din cazuri, cauza decesului sau a ranirii grave a acestor copii a fost neutilizarea scaunului auto.

Fundatia Siguranta Auto Copii si-a propus o tinta ambitioasa si anume aceea de a aduce numarul deceselor prin cauza accident rutier in randul minorilor cu varsta pana in 12 ani la 0 pana in anul 2030.

 

 

 

 

265 vizualizări

Proiecte susținute

ONG-ul nu are niciun proiect activ!