Parohia Vorona Mare

De ce să devin voluntar?

A fi voluntar in proiectul "Scoala de sambata" desfasurat de parohia Vorona Mare, pentru cei 56 de copii poate face diferenta. Ne dorim sa ajutam acesti copii sa spere mai mult, sa viseze mai mult si sa reuseasca mai mult. Un copil educat este elementul de baza al unei societati educate. Credem cu tarie ca, daca fiecare dintre noi am participa in calitate de parinte, de profesor sau doar ca om, la dezvoltarea unui copil, cu siguranta vom avea o societate mai buna.

Fii voluntar
Domenii activitate
Educație
Adresă:

Sat Vorona Mare, com. Vorona, jud. Botosani

Telefon: 0740614003
Contact: Olivian Mihai Sandu - preot paroh

Descriere ONG

Satul  Vorona Mare este cel mai vechi sat al comunei Vorona, inițial el fiind vatra comunei, adică locul de naștere al comunei Vorona.  Acum, acel mare centru sătesc este doar un cătun îmbătrânit și melancolic cu 164 de familii, gloria trecută a satului se mai întrevede răzleț pe chipurile bătrânilor din sat  care alcătuiesc cu mândrie 68% din populația Voronei Mari. Școala din sat atestată de 400 de ani, cuprinde copiii din Vorona Mare dar și din două cătune din apropiere cu clase simultane.

Preotul Sandu Olivian este paroh în parohia Vorona Mare de 14 ani și cu siguranță a învățat să fie tânăr de la bătrânii din sat care l-au temperat și înțelepțit cu experiența lor de viață. Astfel cu ajutorul lor s-au reabilitat biserica(sfințită în 2013), cimitirul, casa socială, casa parohială.

Viața si culoarea satului este dată de copiii zurlii din sat care alături de preotul lor, au ridicat numele parohiei la cinstea cea dintâi prin activitățile lor, concertele lor, dar și prin implicarea în viața parohiei.

62 vizualizări

Proiecte susținute