Sanatate

480 de ore de logopedie pentru copiii bolnavi

Perioada: 15.06.2021 - 15.12.2021 Activ în Bucuresti Ilfov
700,00 Lei
Sumă target: 10000 Lei
Donează

Descriere

Proiectul ”480 de ore de logopedie pentru copiii bolnavi” constă în derularea unor activități de terapie logopedică, pe parcursul a 6 luni, la care vor participa aproximativ 20 de copii care prezintă diverse tulburări de limbaj și comunicare: dislalie, rinolalie, apraxie, tahilalia etc. (20 copii x 4 ședințe logopedie/lună x 6 luni = 480 de ore de logopedie). Aceștia sunt beneficiari în cadrul Centrului Steluțelor - centru de suport, consiliere și recuperare psiho-socio-medicală, înființat de Asociația M.A.M.E., și provin din București și zonele limitrofe ale capitalei.

Articole externe

Scopul proiectului

Scopul proiectului este acela de a facilita accesul gratuit la terapie logopedică unui număr de 20 de copii diagnosticați cu diverse tulburări de vorbire. Aceștia au vârsta cuprinsă între 5 și 16 ani, locuiesc în București sau zonele limitrofe, provin din familii cu venituri reduse și sunt beneficiari aflați în atenția Asociației M.A.M.E.

Cui donez?

Beneficiarii direcți ai proiectului sunt 20 de copii, cu vârsta cuprinsă între 5 și 16 ani, care prezintă tulburări de vorbire, ce provin din medii defavorizate, cu domiciliul în Municipiul București și localitățile limitrofe, aflați în grija Asociației M.A.M.E.

Beneficiarii indirecți ai proiectului sunt cel puțin 20 părinți care vor beneficia de sprijin în accesarea gratuită a serviciilor de recuperare medicală de care au nevoie copiii lor.

De ce să donez?

Copiii care se confruntă cu tulburări de limbaj întâmpină dificultăți în relaționarea cu cei din jur, sunt marginalizați sau devin victime ale bullying-ului. Aceste tulburări au efecte negative și asupra procesului de învățare. Majoritatea părinților nu își permit acoperirea costurilor cu plata ședințelor în mediul privat. De aceea, ne propunem să derulăm acest proiect pentru a le oferi, gratuit, copiilor ședințe de logopedie.

Comentarii

Trebuie să te autentifici sau să te înregistrezi pentru a putea comenta!
Acest proiect nu are încă niciun comentariu.
564 vizualizări

ONG - Asociatia M.A.M.E.

Asociația M.A.M.E. oferă sprijin, de peste 12 ani, copiilor diagnosticați cu boli grave, precum și copiilor care provin din medii defavorizate. De-a lungul timpului, peste 1000 de copii au beneficiat de următoarele servicii: informare și îndrumare medicală, psihoterapie individuală și de grup, fiziokinetoterapie, consiliere nutrițională, logopedie, terapie prin artă, tabere de vară și de plata unor investigații medicale și tratamente nedecondate de CNAS. Cel mai important proiect al organizației este Centrul Steluțelor, un centru de suport, consiliere și recuperare socio-medicală unde, la momentul actual, 130 de copii bolnavi beneficiază de diverse terapii, complementare tratamentului medical, care îi ajută să depășească mai ușor perioada de confruntare cu boala. Pentru mai multe detalii despre activitatea asociației, vă rugăm accesați www.asociatiamame.ro și facebook.com/AsocMAME.     

Adresă:

Bucuresti, Sector 1, Str. Clucereasa Elena Nr. 49A, zona Piata Domenii

Telefon: 0734949281
Contact: Andreea Constantin, Director proiecte