Educație

ABCDigital - explicam internetul pentru parinti si bunici

Perioada: 05.12.2016 - 31.12.2018 Activ în
2040,00 Lei
Sumă target: 12504 Lei
Donează

Descriere

Update 1 finala: Pentru a ne califica in finala Campionatului de Bine avem nevoie de 1.000 de lei de la 20 de donatori distincti. Drept urmare, avem urmatoarea propunere: daca ne vom califica in Finala, unul dintre cel 20 donatori va putea alege localitatea in care sa incercam implementarea unui curs de "imprietenire a parintilor si bunicilor cu internetul", in 2017.

Acesta este modul nostru a multumi si implica activ, nu doar financiar, pe cei care ne sunt alaturi!

ABCDigital este un proiect educațional și independent, pe bază de voluntariat.

ABCDigital poate fi vazut ca o punte intre generatii: o echipa de tineri invata persoanele de varsta medie si inaintata cum sa devina conectate la oportunitatile din mediul online, educate digital si corect informate. 

Scopul proiectului

In 5 ani, ABCDigital isi propune alfabetizarea digitala  in randul adultilor de varstă medie pentru  a le facilita informarea corecta si accesul adultilor pe piața muncii

Pana la final de 2017, ABCDigital poate sa devina o afacere sociala care se auto-sustine si ajuta min100 persoanele de 45+ ani sa se “imprieteneasca” cu internetul. 

Cui donez?

ABCDigital este adresat oricui are peste 45 de ani, are dificultăți în utilizarea tehnologiei moderne și dorește să învețe, gratuit, cum se folosesc dispozitivele digitale precum laptopul sau tableta și pentru a accesa în mod util internetul. Beneficiarii se pot inscrie la cursurile ABCDigital în mod gratuit.

Datele Comisiei Europene arată că doar 50% dintre români folosesc în mod curent internetul și 32% dintre români nu au folosit niciodată internetul.

Conform facebook, aproximativ 1.800.000 romani peste 45 de ani au cont de facebook, pe care nu il folosesc in mod optim, intr-un mod util si educational, care sa creasca nivelul de informare si abilitatile comunicare.

De ce să donez?

ABCDigital poate fi văzut ca o punte între generații: noi credem că niciodată nu e prea târziu să înveți ceva nou: cum să folosești un laptop/o tabletă sau cum să utilizezi internetul într-un mod util, indiferent de vârstă.

 

Comentarii

Trebuie să te autentifici sau să te înregistrezi pentru a putea comenta!
Acest proiect nu are încă niciun comentariu.
4924 vizualizări

ONG - CROS pentru ABCDigital.ro

Asociația Centrul de Resurse pentru Organizații Studențești a fost înființată în 2007 și este o organizație non-guvernamentală. Cel mai important proiect al Asociației CROS este Universitatea Alternativă, un program de educație complementară pentru tinerii din București. Programul Universitatea Alternativă a fost dezvoltat din 2009 cu intenția să dezvolte o universitate adaptată secolului 21. Misiunea Universității Alternative este să aibă impact în creșterea studenților pentru ca aceștia, la rândul lor, să aibă impact în societate.

Adresă:

Blvd. Dacia, nr. 99 (Piața Spaniei), etajul 3

Telefon: 0727518487
Contact: Auras Geambasu